Ako obmädziť nočné dojčenie u 6 mesačného?
ahoj mamky, mam otazku a rovno aj ziadost o radu. nas maly papkac ma 6mesiacov a v noci (20:00-8:00) dojcievam tak 3-4krat, ako to prosim obmedzit? skusala som uz proste ho ignorovat ale neda sa, to ho prebere nacisto a potom je 1-2hod hore, inak pekne buvka, napapa sa a hned zaspi.
@meryska ahoj, vo vasom veku aj nasa mala takto vstavala, ale tiez som ju mala pri sebe v posteli. Takze ked zamrncala, iba som si ju prehodila na druhu stranu, dala prso do ust a spala som dalej. Od kedy som to takto zacala robit (nedavat do postielky) tak som sa v podstate kralovsky vyspala. Ked mala okolo 11 mesiacov, tak sa budit prestala, nacuca sa iba ked ja idem spat okolo 11 hod a potom az rano. Takto to je aj doteraz.
Ked sa iba napapa a pekne zaspi, tak by som to neriesila. Ked je hladny, tak mu nevysvetlis ze ma pockat do rana, na to je este malicky. To by bez velkeho placu nepockala ani moja a to ma 20 mesiacov. Ked sa chces vyspat tak ozaj odporucam supnut ho v noci k sebe, on nech si cucka kolko chce a ty mozes spat.
@meryska - ved to je u 6 mesacneho kojenca uplne normalne 😕 Nasa byvala hore aj kazdu hodinu 🤐
Skus si to co najviac ulahcit, nechaj ho u seba v posteli alebo priamo pri posteli, aby si ho len nakojila a prelozila a nemusela ku nemu vstavat. Ked zacne poriadne papat prikrmy, malo by sa to zlepsit a mal by sa budit menej, tolko teoria, u nas to nefungovalo, budila sa tak ci tak. Prezili sme 😉
tak teda nechapem co vsetci stresuju ze uz by mal spat celu noc(doktorka...) vraj mu zatazujem neprimerane oblicky nocnym jedenim, som ostala v panike ze co som to za matka 🙂
alexander uz papa aj prikrmi a to od4mesiaca a na nocne budenie to aj tak nepomohlo, takze len vydrzat treba 😀
suhlasim s anjelicek26 ....v tomto veku je to nocne budenie na papanie uplne normlane
@meryska - toto vazne vypust z hlavy, mne tiez kazdy hovori, ze uz by napr. nas krpec mal spat celu noc (od roka je na UM) - no a nespi, no co s nim spravim?Ignorovat sa ho neda 😀 Len taky moj sukromny prieskum medzi rovnako starymi detmi - celu noc ich spi mizerne malo 😅 😅
Nocne papanie je v tomto veku este uplne normalne a oblicky mu predsa materskym mliekom nezatazis, len zaludok pracuje aj v noci - co by mal oddychovat - ale ja toto poznam, ze plati az od roku a nie skor ;)
Ako pises, treba vydrzat 🙂
Iba 3 - 4 x ? 😲 gratulujem, to ti krásne drobáčik prespí 😉 a myslím to bez irónie. Drž sa...ešte rok...rok a pol vydržať a bude ti to aj chýbať 😉 Chápem, že si unavená, ale toto je úplne ok...
Nám lekárka poradila dávať pred spaním kašu - ale u nás to nezabralo bolelo ho z nej bruško, potom som začala dávať zemiaky, lebo dobre zasýtia a nie sú také ťažke, ale to preto aby spal celú noc - niekedy sa mu to podarí hoci ho iba nakojím a niekedy sa aj naje a aj tak nespi - ale nezvykne sa budiť 3-4 za noc, zvyčajne raz - ale noc u nás netrvá 12 hodín - tak 10.
@meryska ahoj! vobec sa nestresuj, je to prirodzene, ze sa budi viackrat za noc - niekedy je hladny, inokedy smadny alebo sa proste len potrebuje k tebe pritulit a citit tvoju vonu 😵 moj maly sa tiez tak budil, dakedy stacilo dat dudlik a inokedy prsnik, potom som si ho aj ja dala k sebe do postele a je tam doteraz (ma uz 13 mesiacov) a v podstate kazdu noc si cucne 3-4 krat alebo aj viac
neda mi nepridat sa. podobne temy mam na konikovi pestudovane dopodrobna, lebo som v nich hladala aj ja dake vychodisko. moj maly sa budil od narodenia 4 - 8 krat. zaspaval iba pri dojceni. dvala som si cely cas tu namahu, ze som ho vyberala a zase vkladala do postielky. myslela som, ze vekom sa budenia zredukuju, ale nie. cim starsi, tym castejsie hore. po roku sme boli hore kazdu hodinu. a to uz bolo prilis. skoncila som s nocnym kojenim minuly tyden. uy neuspavam pri dojceni a on prespi do 3 rana. ptom sa uy budi castejsie. ale to mi uz vobec nevadi. uprimne, mne by nevadili ani tvoje 3 -4 razy. na to si organizmus zvykne, ale 8 -11 krat to uz bolo ine kafe. moja rada - ak chces kojit, tak vydrz. ak nechces, tak to ukonci a MOZNO bude spat lepsie.
My sme mali v auguste rok...a budíme sa ešte tiež párkrát v noci, najlepšie na tom je, že som si asi už zvykla, lebo ráno neviem presne, koľkokrát sme boli hore 😀 A to sa kojíme, to bude asi tým...ale neriešim to nejako, zatiaľ... Bojovala som veeeľmi o mliečko, tak si to vychutnávame 😀 Teraz nás dosť trápia aj zúbky, takže si to týmto spôsobom malý kompenzuje. Niekedy do pol noci sa zobudí aj 3x, inokedy zase od večerného uloženia do rána len 2x...takže "individi", ako mu treba 🙂 ...Siliť to asi nemá význam...viem, že si unavená, zo začiatku som aj ja bola...ale ked sa mi už zdá, že vstávam k nemu často počas noci, tak si ho zoberiem medzi nás a v prípade potreby si ma vyhľadá, odhalí a obslúži 😀 ...a spí dalej, tedanie dalej, lebo on aj počas samotného aktu spí 😀 . Asi som ti veľmi nepomohla, ale treba sa riadiť inštinktom... nepočúvať na premúdrelé rady okolia... jednoducho ťa malý potrebuje cítiť aj v noci a chce mať pocit istoty, že si nablízku 😉 Držkajte sa 🙂
ach tito doktori, ja by som ich v tomto vobec nepocuvala...urcite nezatazujes oblicky, a navyse mozno malicky si potiahne trosku nenapapa sa az tak aby vydrzal do rana a navyse dojcenie nie je len krmenie mozno len potrebuje citit maminku jej vonu, tlkot srdiecka alebo sa citi sam atd....nasa sa budi 1-2krat v noci niekedy len raz obcas 3-krat ja to neriesim rychlo ju vyberiem z postielky strcim cicik nacucka sa a spinka dalej 🙂 kamoskin maly sa od 5 mesiaca az do roka budil v noci aj kazdu hodinu :D...urcite si nezatazuj s tym hlavu riad sa vlatstnym pocitom a dojcenie si uzivaj 🙂

@meryska ahoj, dojcene deticky sa budievaju aj niekolko krat za den, i ked nie vsetky, kedze kazde dietatko je ine. No u dojcenych je to oproti detickam na UM normalnejsie. Ja mam 17 mesacneho syna a budieva sa na papanie aj 2-3-4x za noc. Niekedy len raz, ako kedy. Ale kedze spi s nami v posteli, je to pre mna menej stresujuce. On je v pospanku, ja tiez a tak sa len napapa a spi dalej a ja tiez 🙂 Drzim palce, aby si to zvladala. No je mozne, ze aj neskor, ked bude mat plnohodnotne príkrmy (teda, ak chces dojcit aj nad jeden rok), sa ti bude budit viac krat za noc.