Ako odnaučiť 2 ročné dieťa od dojčenia?
prsnik si pyta vzdy ked ide spat alebo je nejak rozruseny. moze ist o zavyslost?? uz toho mam vazne dost a obmedzuje ma to. vyzvove hodnoty su podla mna uz nulove. bol plne dojceny do 8 mesiacov potom postupne prikromovany. zje uz vsetko aj kravske mlieko vypije. dajte radu mamicky co mate s takym niecim skusenost. budem nesmierne vdacna!!
nie, nejde o zavislost, je to normalne
My sme to riesili na prelome roka..mala mala vtredy 2,5 roka a bezne sa dojcila v noci aj 8-10 x a cez den kazdu chvilku... na Silvestra sme to stopli , spala u svokrovcov, dalsiu noc doma preplakala , zaspavala na rukach ... od vtedy nam viac menej dieta prespi celu noc , sice tazsie zaspava ale da sa... prsniky som si prelepovala leukoplastom asi 2 tyzdne a amala kazdemu rozpravala ze mamak ma au a preto nema ham... teraz sa stane ze sem tam este dostane prsnik ked uz niet pomoci pri zaspavani ale sama zistila ze mliecka uz tam vela nie je ..a nakoniec zaspi sama bez prsnika
Je to normalne.hlada u teba oporu.dojcenie nie je len o vyzive.ak to chces stopnut tak treba radikalne a za par dni bude v pohode. Najlepsie je ked ho uspava niekto iny ako ty a zvykne si bez prsnika
Ak ta to uz obmedzuje a nie je ti to prijemne tak to ukonci🙂
@ekinkala dojcim obe mladsie deti .starsia ma tri roky a zufala nie som. Aj nastarsiu som dlho dojcila a v zivote mi vonku .na ihrisku a kdekolvek nepytali prsnik ked boli starsie. A ked boli male a ziadalo sa im tak mi to nebolo neprijemne ...
Ahoj, viem o com hovoris. Moj syn ma 2 roky a 2 mesiace a minuly tyzden som si povedala dost. Po chorebe ma zacal v noci pouzivat ako upokojovadlo, nemohla som sa od neho pohnut a cez den, kazdy problem riesil prsnikom. V utorok som si povedala dost. Kedze uz skor som skusila citron na prsniky, ktorý malemu nevadil, tak som to riesila prelepenim bradaviek leukoplasatom. Povedala som mu, ze mam zranenie. Potrapili sme sa ale cez den si na moje mlieko nespomenul uz ani v piatok a vcera sme mali prvu dobru noc. Raz si vypytal flasu a raz sme boli cikat. To si nepamatam, ze by som sa tolko vyspala. Chcete to ale vydraž. Ak sa rozhodnes, musis pocitat s placom. Ale s muzom sme sa zhodli, ze to malemu psychicky pomohlo, ako by "dospel".....Dokonca sa budi s usmevom a nie s vetou Mliekóooo.....Niekto moze mat iny nazor, kazdy pripad je iny ale toto je moja skusenost.
3 dni bude plac a potom uz dobre len treba vydrzat.
ja som kojila do vyše dvoch rokov a malá sa mi odučila tak,že som si octom potrela bradavky,síce sme si dva dni poplakali,aj ja s nou 🙂)) zabralo to.... hoci dnes má skoro sedem rôčkov a ocot nemôže ani cítiť 🙂 Treba len vydržať,...výjde to
Ja ti napisem len moju skusenost,ale nehovorim ze to tak mas spravit aj ty 🙂 Ja som musela malu prestat kojit tiez v dvoch rokoch bo som mala silny zapal a doktor mi dal take ant.pri ktorych som nesmela kojit tak ja zufala ako mi mala zareaguje ked jej nefam cici,kedze tiez inak nevedela zaspat-no nic lepsie ma v tych 40horuckach nenapadlo,len ze som si bradavky natrela korenim octom a stiplavou paprikou s nadejou,ze ked okostuje viac chciet nebude...A ked si isla dat cicik tak som jej povedala ze Ninka,ale cici je kakane a stipe a mala ze cici stipe-nechcem a bolo.Az som bola sama prekvapena ako sa toho rychlo vzdala..A uz sme sa viac nekojili.So synom to bolo horsie toho som tiez prestala kojit vo vyse dvoch rokoch,ale ten.ale 3dni preplakal a ze mami prm daj mi aspom trosicku...No len uz ked som ho chcela prestat tak som tak som musela vydrzat,a nedat mu aj ked mi ho bolo luto ,ale tri dni uz bolo dobre.. ani si nespomenul
Ahoj jak mela mala dva roky dva mesice taky me to prestalo bavit 🙂 vysvetlila sem ji to ze dame mlicko nejakemu jinemu miminku..porad sme o tom mluvily az jeden vecer ji jdu dat k uspani prso a ona rekla mami dej mlicko miminku zeptala sem se jestli to mysli vazne rekla jo tak sem sla do obyvaku. Za chvilku sem prisla a ona mami dej mi mlicko rikam ale ja sem ho zanesla jinemu miminku ...no a pak uz jen trpelivost a vydrzet 🙂 pevne nervy a hodne stesti 😉
Asi to bude zniet trochu sebecky a surovo ale ja som odisla na vikend prec a v nedelu ked som sa vratila ani sa na prso nekukla. Dieta ked vidi mamu, tak to preziva horsie. A tento vikend idem prec tiez, ale to uz odnaucam dalsieho clena rodiny🙂 Dam info ci to zabralo rovnako.
Ahoj mamina,tak ja som tiez zacala s oducanim v 2 rokoch,sice som vo vyhode co sa tyka nocneho spanku,moj drobcek spinkal pekne od narodenia a asi od 5 mesiacov nocne dojcenie vobec nevyzadoval,avsak zaspaval tiez pri "ciciku" a den zacinal tiez s "cicikom" prve co urobil,ked sa zobudil,postavil sa v postielke a povedal "cicíííííík" a keby som mu nedala tak spusti nenormalny rev....tak som sa rozhodla jedneho dna s tym skoncovat,nakolko tiez si myslim,ze co sa tyka vyzivnych hodnot,nie je to take ako ked mal pol roka 😉 nocne dojcenie som mu nahradzala cajikom,inu moznost som nenasla,cajik zabral hned,len co som to skusila,nepil vela,len trosku a ked sa rano zobudil aj ked sa mi bohvieako nechcelo vstavat,lebo ked sa dojcil,este sme minimalne na hodinku spolu zaspali,tak som jeho pozornost prenasala na nieco ine a den co den na to zabudal,ze ma este "cicik" samozrejme spominal ho,plakal,chcel,ale den co den to bolo lepsie a este nam k tomu dopomohlo to,ze videl sesternicu ako dojci novorodeniatko,tak uz sme si povedali,ze cicik,je pre malicke babo,aj ked teraz si chyti,pohladka,ked sme spolu sami dvaja,ale uz nechce cucat,povie si,ze pre babo 😉 urcite sa treba obrnit trpezlivostou a vsetko zvladnete,drzim palce!
je to len zvyk. Aj nas chcel, aj v noci sa budil. Odstavila som ho na 16m a uz spi v noci bez potreby pit, budi sa len niekedy na zle sny alebo nieco ine. Par vecerov som sa vytratila, uspaval mm, aj v noci bol on s malym. Plakal ale potom zistil, ze to nepomoze. Tusim Po 3 nociach som spala uz s nimi, pytal, ale neplakal ked som nedala. Este sa isty cas nadranom budil ze je hladny, dostal chlieb a caj a potom uz spal celu noc. Chce to pevne pdhodlanie a nervy. Svagrina chcela 18m ostavit, ale ten ked ju vecer nevidel tak vyvadzal, ze sa nedalo.
Ďakujem Vám za túto tému. Tiež ma tento "problém" zaujíma 🙂 Dcéra bude mať v máji 2r a tiež už začínam mať toho dosť keď si často v noci aj cez deň pýta dudku. Niekedy (často) sa len už len tak hraje -bola by schopná si takto podudkávať aj celý deň ideálne pri sledovaní TV 🙂 Ale zas moja nechce jesť - môžem jej vyvarať neviem čo ! zje pár ližíc a už si pýta dudku a keď nie spustí veľky plač . Takto aspoň viem že sa mliečkom zasýti. keď ma nechce počúvať tak spomeniem že dudka nebude a už jej všetko ide a je poslušna 🙂 zaspáva v noci aj na obed len pri kojení, tak neviem ako ju naučím len tak dať ju do postele aby sama bez prsníka zaspala. Skúsim si zobrať rady mamičiek ako tu písali a snáď niečo zaberie, ale myslím, že sa o to pokúsim keď už bude leto- budeme viac vonku a myslím že čajikom si bude zaháňat smed a od mliečka si postupne odvykne sama. Pevne dúfam 🙂
Ja som tiez "skoncovala" po 2 rokoch a 2 mesiacoch. Islo to lepsie akok som cakala. Najprv som mu zrusila denne desiate a olovranty, asi mesiac, potom zo dna na den aj vecerne zaspavacie a prve ranne mliecko. Trochu placu bolo, trochu liskania sa-maminka, daj mi mjeecko.... jedina rada-ak sa raz rozhodnes, tak nepolavuj a vydrz. Ale musis byt sama presvedcena, neodstavuj kvoli reciam alebo poznamkam inych, ak sama este nechces, lebo dietatko to citi a bude dlhsie naliehat a "vydierat". Vnutorne presvedcenie a vydrz je zaruka ze to prejde rychlo.
Ja som dojčila malú do tohto januára a to bude mať už v apríli 3 roky. Už dlho som to chcela, lebo to nočné pocuckávanie, vypytovanie hocikde ju to napadlo mi začalo dosť vadiť. Najťažšie na všetkom bolo jednoducho začať. Už cez deň som jej povedala, že ma strašne "ciciky" bolia a nemôžem jej už dať. Večer to bolo ťažšie, aj plakala, ale keď videla, že to nepomôže, tak sa uspokojila aj s čajom. V noci sa zobudila len raz a keď zas plač nepomohol, napila sa a v momente zaspala. Asi týždeň bola na mňa nahnevaná, ale cickanie nespomenula. Potom to už vzala a normálne zo srandy sa mi pritúlila k tričku a začala mľaskať, akože pije. Teraz prespí celú noc. Myslím, že u takýchto veľkých detí je jednoducho treba spraviť koniec seknutím a na tom trvať.
http://www.dojcime.sk/?p=532, http://www.dojcime.sk/?p=523, http://www.dojcime.sk/?page_id=92, prečítaj, nič iné k tomu nedodám
Ja som dojčila obe svoje deti 21 mesiacov. Odstavenia som sa obávala, ale dopadlo to lepšie, ako som čakala. Postupné dojčenie menej a menej je utópia, absolútne to nefungovalo, deti nevedeli pochopiť, prečo raz áno a raz zasa nie, chceli v 20. mesiacoch "prsko" aj 10x za noc a to bolo už neúnosné. Tak som raz povedala dosť a viac som im nedala... a čuduj sa svete, akoby to pochopili a po pár pokusoch si už ani nepýtali... žiadne srdcervúce plače sa nekonali... mala som pocit, akoby už aj oni čakali, že s tým skončíme...
Porate mi moj syn ma 2 aj 7 mesiacov a vecer pyta cici nevie bez tpho zaspat musi ist ci nechce do postielky place ze ho chcem oducit od kojenia uz bolo toho dost ak viete inu metodu necham si poradit je to neprijemne pocuvat ako place ale chceme druhe babo a neotehotnim ked dojcim iba vecer ked ideme spinkat je aj 22 hodin a este nespime
dobry den mam 2 rocnu dceru a chcela by som ju uz pomaly odstavit len sa bojim toho ze mi nic jest nebude podstate teraz je stale len na ciciku. ked si vypyta parok dam jej ale to zje len jeden kusok a hned chce cicik. uz bola naucena ze ica pred spanim ale zrazu zase cely den . tak podstate sme tam kde sme boli. snazim sa jej vysvetlit ze iba pred buvanim cicik a pocas dna ma zjest to co jej dam no ale za 2 dni nemozem cakat zazraky🙂
@macka012345 Keď dojčíš, v pohode otehotnieš.
@anjelikxx No napriklad ja dvojrocnu dojcim stale, ale len pred spanim. Ked si cez den pyta, nedam a hotovo. Na spanie to beriem, ze ok, potrebuje. Prespi vacsinou celu noc. Neviem ako tvoj, ked si ziada viackrat denne a v noci velakrat, asi by som to stopla radikalne. Moja trochu pomrnci, dokonca v noci ked si obcas pyta a sa robim ze spim, tak zaspi aj ona.

no to musis razne stopnut ak nestpnes potom to uz bude horsie chvilku bude plakat to mas ja s dudlikom ked odnaucujes trva to 3/4dni nanajvis tyzden lebo ked bude mat maly 2 a pol roka a povieti na ihrisku ze chce prsnik nic prijemne kamoska kojila do 3r bola potom hrozne zufala