icon

Ako odučiť 8 mesačné dieťatko od kojenia?

helena220
20. máj 2014

Ahojte. Potrebujem naozaj poradit. Mam 8 mesacnu dcerku.Som mimo toho v 4 mesiaci tehotenstva a pochytili ma skutocne problemy. Casto koncim v nemocnici,neustale mavam bolesti brucha,tvrdnutie,krvne testy ani nekomentujem. Citim sa nenormalne vycerpana a znicena. Lekar ma radikalne ziada odstavit kojenie,aby som sa dala dokopy kvoli tehotenstvu,lenze moja malinka od narodenia nechce ani cumel,ani flasku.Ja by som ju chcela kojit, vzdy som vedela ze je to to najlepsie pre nu,ale nemam uz silu a som vycerpana a moje zdravie ide dole vodou a len nerada y som bola aby som prisla preto o dieta.Aj vodicku a cajiky pije cez striekacku alebo na lyzicku aj to s velkou namahou.A prsnik chce neustale.Ak ho nema ,jaci,krici,trucuje...skusala som skutocne vsetko,navstivila som aj laktacnu poradkynu,nic nepomohlo. Malinka je skutocny prsnikovy zavislak.Prosim Vas, naozaj velmi,ak niektora viete,poradte mi co robit,ako ju najucinnejsie odnaucim od prsnika?Dakujem Vam

krisia
20. máj 2014

skús priamo kontaktovať www.mamila.sk, nič iné ma nenapadá. a konzultovala si svoj stav len s gynekológom alebo aj svojím obvoďákom? možno by stačilo ťa nejak správne nastaviť nejakými prípravkami, či? stres a ľútosť z odstavenia by ti tiež na lepšom zdravotnom stave nepridali.

ciriklora
20. máj 2014

Mila Helenka, obdivujem Vas, ze este kojite, ked mate problemovejsie tehotenstvo, vidno, ze naozaj je to pre vas dolezite. (nie je to inak aj dost nepravdepodobne, ze ste otehotnela, ved predsa to kojenie vytvara dostpercentnu ochranu?). Mne doktor kazal pri kazdej prehliadke,aj ze dietatko ma nizko hlavicku, tlaci na krcok a ze by som mohla ist do nemo. aj tak som kojila cele tehotenstvo(nechcem porovnavat! s Vami). co ma napadlo pri citani Vasej otazky - ze by som oddelila a)problemy ako tvrdnutie brucha, bolesti a neviem vlastne presne ake problemy, ktore Vas vedu do nemo a za b)tie krvne testy (malinko zeleza?, ci aj ine?), resp. unava. k tomu a) sa tazko vyjadrit a ci ten stav zhorsuje kojenie. Ta neskutocna unava moze byt spojena s hormonmi, zaciatkom tehotenstva a tiez strava by sa dala upravit(teraz tolko jarneho zleneho vitalizujuceho bude ), mozno doplnky. prepacte mi, to som len tak mozno navyse teoretizovala o kojeni, ale ak ste uz rozhodnuta(musite) ukoncit, tak najlepsie ta mamila(suhlasim s celou odpovedou krisie). osobne si neviem predstavit nejaku radu, ze ako pekne ukoncit to kojenie, ja by som to u mojej dcerky v 8 mesiacoch nejak harmonicky(postupne) nevedela.... moja ma teraz 2 roky a este stale je "zavisla", ze neviem o metode takeho spokojneho odstavenia. napada ma iba zo sekundy na sekundu a malicka sa prisposobi.Prosim, ak budete mat cas a chut, napiste, ci je tehotenstvo v poriadku a ako s kojenim. zelam vsetko dobre

briketa
20. máj 2014

@helena220 je prirodzene, ze plne dojcene dieta odmieta cumel aj flasu...
prechod musis nastavit postupne tak, ze flasku nebudes podavat ty, ale niekto iny - manzel napr. zacni den ked namiesto jedneho kojenia napr. vecer, das flasu (ostatne v dni budu stale kojenia) nasledovne:
zamiesavat zacni 9 dielov MM a 1 diel UM, po dvoch dnoch 8 dielov MM s 2 dielmi UM, 7 dielov MM s 3 dielmi UM....atd az sa ten pomer obrati a postupne prejdes na UM> ked niekedy dieta odmietne podiel co dostalo, namiesaj mu naspat co malo predtym a pockaj dalsi den.
postupne pridavat flasku a odoberat kojenia