Ako oznámiť rozhodnutie nekojit v tehotenstve?
Ahojte , ešte predtým a už od samého začiatku tehotenstva viem že nechcem kojiť. Nemám žiadne problémy , ale necítim to tak. Ešte nikto o tom nevie a všetci okolo keď je nejaka taká téma kojenie považujú za automatické . Ako im jednoducho a s cítom povedať že na kojenie sa necítim ?
Bio mamičky atď nechcem žiadne rady že čo je pre dieťa najlepšie , moja otázka je kus iná. Ďakujem
@irusa pytat sa ta samozrejme nebudu, to urcite nie. To mamicka musi povedat, jasne ze ju nebude personal navadzat na nedojcenie, ale ak niekto dojcit nechce, tak to treba povedat a necakat ze mozno mi to niekto navrhne alebo teda klamat ze dojcim a nedojcit. Ono aj s tym dokrmom je to problem vtedy, ked sa zena tvari ze priklada, vtedy jasne ze jej nedovolia hned davat um, preto to treba narovinu povedat. Ale viem, ze su aj porodnice, kde su schopni zenu nutit a robit zbytocne problemy.
@top_manazerka veru a presne take komentare, ako aj ten na, ktory ty reagujes potom stresuju tie mamicky, co dojcit nemozu.. lebo nedojcit je sebecke a strasny zlocin proti vlastnemu dietatu. Ach…
Zeny, berte to tak, ze hocijake nutenie rodica do niecoho nie je normalne. Zijem mimo SK. A u nas je dojcenie zriedkave, nevedia ani pomoct ani poradit a mam spominat "piratske flasky" ked dietatu daju na tajnasa komercny preparat? Mne sama pedi v nemocnici povedala, ze je velka sanca ze mala dostala piratsku flasku, samozrejme zaznam o tom nikde a ze tomu urcite vdacime za ABKM, kedze potom som dojcila a len dojcila, cize preskovy komercny preparat dostala maximane raz - samozrejme zaznam o tom nikde, akurat sme sa potom trapili vyse 2rokov
@smejkuskaa ...áno,aj v roku 2024 sa budeš stretávať s takýmito predpotopnymi názormi ako ma
@dannieja .
Nevadí,nič si z toho nerob.Jednym uchom dnu,druhým von.
Pani dojčiaca,nesebecka,všetko obetujúca a bla bla žena má tak isto chorlave deti ako nekojaca matka,ktorá zvolila radšej psychicku pohodu seba,dieťaťa aj okolia ako trápenie sa.Lebo proste pre niektoré ženy je kojenie trápenie.To je fakt.
Nevšímaj si ju
@lneviemmeno tak si choď ku gynekológovi dopredu pýtať. Mne zase povedal môj gynekológ aj potodnik, že v žiadnom prípade prsia nestahovat, neodstrekovať mlieko. Jedine menej piť, a užívať lieky. Rodila som 2020.
@anavixy áno, presne mňa tak nútili, aj lakťa ňu mi poslali, aj keď som podpísala papier, poslala som ju preč, že ja nechcem rady, len pochopenie. Musela som aj jej podpísať, že sa snažila ale ja odmietam. Bolo to v MI
@vyrovnanaosoba tak už to je jedno keďže synček má skoro 5 mesiacov 😀 písala som vyššie, že som si v sprche masírovala prsia a po 3 dňoch už mlieko nebolo
@smejkuskaa
poraď sa s dr. ech ti povie niečo zdravotné a ten dôvod povedz ostatným. Kazdeho je do tvojho tela veľké makové!
Kamoskina mala ma rok, neukojená. O 20 :00 zje kašu a spi do rána- do 9:00 !
Prvého syna som kojila cez 2 roky. Minimálne 5x sa do rána zobudil. A späť do 9:00?? No istotou.
@smejkuskaa
Teraz pri druhom silno uvažujem tiez, ze večer dám kašu a hotovo.
Nedaj si do toho kecat a tých múdrych sa opytaj, ci sa budú starať o tvoje dieta oni! Nech vychovali/vychovaju svoje ako chcú!
Neviem ako presne sa to vola - ale je taky dávkovač na mlieko, stlačiť gombík a urobí ti mlieko samo s perfektnou teplotou 🙂.
Kojila som prvé s odsavanim 3 mesiace, druhe kojim v pohode tiez. Ake preto, lebo chcem! A koli nikomu inému a super nevyziadanym radám!
Ty si matka, umrieť ho nenechaj. Poznam 25 ročnú nadpriemerne inteligentnú slečnu. Preskočila od ZŠ po vš snáď 4 ročníky. Kojena max mesiac.
Nerob si vrasky.

@lneviemmeno ano, v podstate ako so vsetkym, zalezi od konkretneho pracoviska, u nas napr nedavaju tiez. Super si si poradila 🙂