Ako prekonať problémy s dojčením u bábätka?
Zdravim, idem si sem po radu, mam maleho 5 tyzdnoveho synceka, s kojenim sa trapime v podstate od zaciatku, v porodnici mi odmietli dat UM aj ked bol 4 dni hladny a mne sa mlieko nerozbehlo, resp. rozbehlo velmi pomaly, mala som u seba LP, podstrihnut uzdicku, a bylinky samozrejme v konskych davkach, sla som k pediatrovi kt. uzdicku podstrihnut nevidi dovod, aj ked mu to podla LP realne brani efektivne sat, vraj ma ale na ORL poslat moze, nakoniec som odmietla, maly sa ale zacal neskutocne vzpierat a kricat na prsnikoch, prestava po par min. pit a nechce sa skludnit, kvoli tymto trapeniam som musela zacat davat par dni do tyzdna sunar cca 60ml, maly ma aj cumlik, bez neho obcas nezaspi… kvoli pretrvavajucim problemom som si teda vyhladala inu LP, zo stretnutia som vsak prisla este viac smutna a zdeptana nez som bola predtym, aj napriek tomu ze maly pribera krasne (150-250g tyzdenne) a prosperuje, podla LP uzdickj ustrihnut treba lebo ju ma kratku a prirastenu co mu brani dobre sat zadne mlieko (preto sa hneva po par min) kojit ho mam v podstate cely den, cumel nepouzivat, zavinovacku nepouzivat, ked ma ten hystericky plac, ukludnit ho polohou ze nosenie v klbku ( co mne doma vobec nezabera) a ja si neviem predstavit ho odstavit od cumlika a nezavinovat, on ma uz beztak problem sa ulozit po kojeni, nieto ze ho ani nezaviniem, to by spal hodinu v noci 😓 proste som totalne zmatena nechapem co mam robit, kazde dojcenie bojujeme, odtlacanie, rev, ale strasny rev, a teraz take rady ze vsetko co aspon troska pomohlo zrusit, ja chapem ze LP maju urcite ultimatne rady pre dojciace matky ale uprimne na mna ide taka depresia ked si predstavim akoby som toto vsetko dodrzovala… postupne stracam chut kojit ak to ma byt tak ze maly mi bude hystericky plakat po kazdom jednom kojeni, toto zacal robit posledny tyzden, predtym pil dobre, na druhu stranu ma velmi mrzi odstavit ho od MM ked viem ze ho mam len on si ho nevie vytiahnut, zeny co by ste robili na mojom mieste? ja uz naozaj stracam nadej aj zdravy rozum, neviem co mam s tym malym robit ked po kazdom kojeni place 🙏🏻
Prebohaaaaaa však prestaň dojciť a odsávaj alebo dávaj UM. Načo je toto dobré
@sisska96 lenze ja skoro nic neodsajem, max tak do 50ml
Netyraj seba a dieta, normalne daj UM. Nebudes kvoli tomu horsia matka ako my ostatne. Chapem, ze hormony a tak, tiez som sa natrapila pri prvom s kojenim a spatne som si neskor vyhodnotila, ze to nestalo za to.
Normálne daj UM, kašli na kojenie a užívaj si bábätko. Môj otec nebol vôbec kojený, bude mať 70 rokov a nič mu nie je.
Toto je načo dobre? Daj mu fľašu s mliekom a hotovo
Načo to babo takto trapis ?
No v prvom rade skončí kontakt s LP. Že celý deň dieťa na prsníku....? Veď nech si ona zavesí. Už dávno by som zaviedla UM. Uvidíš aký bude život s bábätkom zrazu krásny.
Kasli na kojenie, myslim ze obaja ste z toho na prasky. Zbytocne. A laktacnu posli prec.
@anonym_autor rob to, co pomaha a kasli na rady LP ked nepomozu.
Asi striedas prsniky pri dojceni ze?
Za mna, co som 3 deti oddojcila a pri 2 mala spociatku problemy, vyskusaj UM, ci bude potom pokojny...ci je problem naozaj hlad...ked pribera. Moj nepriberal ked som tusila, ze mu mlieko nestaci. Ci to nie je reflux napr. Cumel by som ja zrusila, ale ked sa inak neda, tak pouzivaj. Pokial to bude naozaj hlad a caste prikladanie nezvysuje tvorbu mlieka, tak s pokojom na dusi po dojceni daj UM. Ja som najmensiemu davala 2x denne UM tusim 60ml a inak som dojcila v cca 3mes. Nastastie sa aj tak dojcil dalej, v 9mes.flasu odmietol a dojcila som ho najdlhsie zo vsetkych...do cca 2,5r 😁
@anonym_autor prečo si nešla na to ORL?nakoj ho daj mu cumel a, keď má rád zavinovačku zavin ho.Tu uzdicku mu daj skontrolovať.Place veľa cez deň?ako často kojis?Možno sa jeduje, že mu po chvíľke netečie tak rýchlo mlieko.Ak veľa plače cez deň tak daj umelé mlieko.Jeden prsník, druhý a uvidíš či mu stačí.

Prebohaaaaaa však prestaň dojciť a odsávaj alebo dávaj UM. Načo je toto dobré