Ragády na prsníku: Ako zmierniť bolesť pri dojčení?
Zdravim vsetky mamicky! Mam 2 tyzdnove babatko ktore som rodila sekciou, v porodnici sme prikrmovali Nutrilonom. Zo zaciatku mi netieklo mliecko a nevedeli sme sa uplne prisat ale po prepusteni domov sa mliecko spustilo a maly sa prisava na kazde krmenie. Niekedy trosku strajkuje okolo prsnika, nechce otvorit velku pusinku ale inak papa velmi dobre. Kvoli ragadam ktore mam este z porodnice, som volala laktacnu poradkynu, ktora mi povedala ze mam bolest kvoli podjazykovej uzdicke. Kedze sme s manzelom zubari zhodli sme sa ze uzdicka je v poriadku, jazyk nie je velmi prirasteny, aj ked laktacna poradkyna tvrdi opak. Manzel s nastrihom nesuhlasi, ja som zufala kvoli bolesti. Ragady sa mi nechcu zahojit po tyzdni, pri kazdom kojeni mi opat zrani oba prsniky. Ake s tym mate skusenosti? Neviem co mam robit.
Ja som dala strihnut aj prvej aj druhej. Úprimne, necítila som rozdiel a štrajk nám to nevyriešilo. Po rokoch sú uzdicky opäť také, aké mali. Zrástlo to. Bolesti som mávala aj ja zozaciatku, ale nikdy som nemala do krvi zasa, s týmto neviem poradiť. Od kamarátky, ktorá mala ragady viem, že mi vravela, že musela ísť cez tú bolesť a ono to ustúpilo po čase.
@ivkgob Hlavne musíš ošetrovať bradavky, ja som sa prvé týždne bolesťou po stene škriabala, obrovské trhliny rozpraskané.
Multi mam obklady na bradavky aj masť od tejto značky bola moja záchrana. V prestávkach medzi dojčením som si dala obklad a potom natrela krémom na bradavky tiež multimam po pár dňoch sa mi to zahojilo, bradavky som ošetrovala naďalej a už som s tým viac problém nemala. Snažila som sa kojit len pri jednom kŕmení jeden prsník ( mala som strašne veľa mlieka, uvidíš či mu bude stačiť)už neponúkať druhý, aspoň si vytiahlo aj zadné mliečko, kojila som častejšie na požiadanie,ale vždy len jeden prsník na striedačku,na tom druhom som mala zatiaľ obklad, keď si si istá, že sa dobre prisava, len ošetruj bradavky a bude to postupne lepšie. Pozor na odsávačku, zhorší ich a vyskúšaj aj iné polohy dojčenia, mne najpohodlnejšie a najmenej som mala pocit, že mi urve tú bradavku ked som ležala na boku, pri tele bábätko a pridržiavať prsník. Držím palce.
Ja som pouzivala par tyzdnov klobuciky na dojcenie, tak som mohla aspon zachytit a vyliat krv, ktora tiekla na zaciatku z dopraskanych bradaviek a potom syna nakrmit. Po par tyzdnoch, ked som medzi dojceniami bradavky natierala a vetrala, sa mi zhojili a klobuciky som uz nepotrebovala
Co si davaš na bradavky? Skus klasicku masť calcium pantothenicum,pred kojenim umyť samozrejme
Co si davaš na bradavky? Skus klasicku masť calcium pantothenicum,pred kojenim umyť samozrejme
@janinah davam si Citrovital, olivovy olej, Activon Tube a Mepilex naplaste. Kazdy druhy den si davam Multimam kompresy. Skusila by som aj tu kalciovu, ale velmi zle mi robi neustale umyvanie pred kazdym dojcenim. Tie veci co si davam si neumyvam pred dojcenim.
Na bolestive bradavky som pri prvom pôrode používala calciovu masticku.syn sa od porodnice zle prisaval a po týždni kojenia som ich mala bolave a ružové ako ibalgin.dotyk tričká bolel.po prichode domov mi mama pomohla upravit kojenie a poradila tuto masticku.treba ju ale pred každým kojenim umyť.uprimne ak by mi nepomohla táto masticka tak skoncim s kojenim.neskutocna bolesť to bola.ziadne iné maste mi nepomohli
Dcere strihali uzdicku tiez lebo sa zle prisavala a robila pri kojeni take ckave zvuky - nemohla sa kvôli tomu ze ju mala kratku správne prisat.nie som si istá ci to bolo v pôrodnici alebo neskor
S tym sme bojovali. Nepomohlo nic ine, len prestat dojcit na par dni - mlieko som iba odsavala a dostaval z flasky. Ziadna masticka kremik nic.
Nenarusilo sa v laktacii nic, bradavky sa vyhojili, zivot krasne pokracoval. Ked boli neustale iritovane dietatom, bol to nekonecny pribeh.
mala som ragadu , pomohla mi mast cicaderma a na volno vetrat
skôr si myslím že máš zlu techniku prikladania ,ja som vkladala tak trocha hlbšie , prvy raz ked sa prisal až som zjajkla ale potom to už bolo bez bolesti a do mesiaca sa vyhojila
mna rozhryzol prvy synator preto lebo nemali na mna napriek poproseniu aby aspon pri prvom priložení boli pri mne nemali sestričky čas . lebo mali vela sekcii
u mna to bolo o prikladaní , väčšie prsia menšie ustočka , bolo treba mu pomôct nie aby sa sám prisal lebo to bol masaker , to nešlo vydržat
"Zo zaciatku mi netieklo mliecko a nevedeli sme sa uplne prisat" aj ty sa prisavas? zaujimave...
"Zo zaciatku mi netieklo mliecko a nevedeli sme sa uplne prisat" aj ty sa prisavas? zaujimave...
@anonym_92a624 Zaujímavé je skôr ako úboho si niektoré potrebujete ventilovať svoje frustrácie rýpavým komentárom.
odporucam toto: https://www.lansinoh.sk/lansinoh-hpa-lanolinovy... netreba na rozdiel od kalciovej masti zmyvat, na noc som si dava multimamm kompres 🙂

Vedia tieto naše laktacne poradiť aj niečo iné ako strihať jazyk? Zaujímavé že nikdy nič iné okrem tejto rady nečítam
Nech mu jazyk pozrie pediatrička, ale to že má krátku uzdicku by si videla sj sama