Ako pripraviť bradavky na dojčenie?
Ahojte maminky, nevedela som aký dať názov ale jednochucho mám 1,5 ročnú dcéru a čakám druhé babatko, ide o to že pri dcérke mi to s kojenim nevyslo a kojila som len 3 týždne pretože mi extrémne krvácali bradavky a mala zvracala prúdom moju krv, ku tomu mala silný reflux, odsavala som len cistu krv a následne sa mi prsia extrémne zapálili a trápili sme sa veľmi obidve… aj s pomocou 3 laktacnych poradkýň som už nedokázala nič spravit.
Preto by som sa chcela spýtať dá sa nejako pripraviť tie bradavky na kojenie? Už teraz sú veľmi suché a bojím sa že sa to stane opäť čo by som bola nerada, samozrejme správne pristátie je zaklad ide mi hlavne i tu starostlivosť o bradavky, máte nejaké skúsenosti?
Dieta sa musi spravne prisat, a potom nic neboli
Medela lanolínový krém.
@anonym_912510 dávať už teraz v tehotenstve?
Zial neda sa pripravit. A aj ak sa dieta spravne prisaje, tak ta bolest tam je a aj bude pri citlivych bradavkach, a aj v pripade ze nejde o prve dieta,... Prve dni az tyzdne. Viem o com hovorim 😶
Ak Ti to prinasa viac trapenia, slz a depiek, nedojci, nema vyznam uz teraz sa s tym deptat.
Dieta sa musi spravne prisat, a potom nic neboli
@anonym_f7f8a4 akože pardon alw kde je tam spomenutá bolesť? Toto je dosť odveci komentár keď sa pytam na niečo úplne iné, radšej sa zdržať komentovania
Zial neda sa pripravit. A aj ak sa dieta spravne prisaje, tak ta bolest tam je a aj bude pri citlivych bradavkach, a aj v pripade ze nejde o prve dieta,... Prve dni az tyzdne. Viem o com hovorim 😶
Ak Ti to prinasa viac trapenia, slz a depiek, nedojci, nema vyznam uz teraz sa s tym deptat.
@anonym_e0adc8 samozrejme ak to bude opäť trápenie tak skončí opäť na um, len som sa chcela poinformovat či náhodou neexistuje nejaký bradavkovy zazrak 😁
@anonym_e0adc8 samozrejme ak to bude opäť trápenie tak skončí opäť na um, len som sa chcela poinformovat či náhodou neexistuje nejaký bradavkovy zazrak 😁
@anonym_autor hej, volá sa to klobúčik na bradavky
@anonym_autor
Kúp si lansinol na plbradavku. A hneď do nemocnice si ber odsavackou a mlieko oddávajú po napojení babetka. Tým sa mlieko rýchlo spustí. Robila som tak, len tu mi odsavackou rovno doniesli. Malý nedal dobre, a keby sa mám spoľahnúť len na kojenie, mlieko sa mi pri ňom nespustí. Takto si to krásne rozbehnes, bábätko sa naučí a v najhoršom prípade budeš oddávať a dávať z fľaše a kojit, pokiaľ sa malé riadne prisaje.
A keby to vôbec nešlo, netráp vás! Spokojná mama, spokojné bábo - aj s um. Veď čo majú povedať ženy s epilepsiou, ktoré kojit nemôžu alebo po rakovine be pŕs? Nie sú preto predsa horšie mamy. Nestrachuj sa dopredu, držím palce ♥️🙂.
Preco sa s tym trapit ? :/ mne tiez kojenie zial nevyslo lebo mi to nerobilo dobre a povedala som si ze radsej si budem uzivat materstvo a milovane dieta ako sa trapit a kojenim 🙄 ozaj som cele dni enriesila nic ine len to kojenie a bolesti a depky... uz by som v zivote kojit nechcela
@anonym_f7f8a4 akože pardon alw kde je tam spomenutá bolesť? Toto je dosť odveci komentár keď sa pytam na niečo úplne iné, radšej sa zdržať komentovania
@anonym_autor nielen bolest ale aj to co pises. Sama som si tym presla. Krvacali bradavky. Az ku dvorcu. Krv bola aj v plienke aj ked dieta grcali. Preslo cca po mesiaci ked ozaj som dala pozor na prisatie (smola ze dieta flasu absolutne nechcelo takze som dojcila s placom od bolesti). Skoncila na chirurgii s rezanym prsnikom od zapalu.... no aj tak som rozkojila a nakoniec dojcila 2,5 roka. Takze ano ide to.
Klobucik napr mne bradavku este viac drazdil.
Mne najviac pomohlo "vetrat" znicenu bradavku a co ja som potom ku kazdemu porodu brala boli multimam naplaste.
To by mi uz mohli za reklamu platit. 4 deti odkojene. Dokopy 7 rokov.
@anonym_autor hlavne zahodiť strach, lebo skončiš s depresiou ako ja a to veru nechceš .. to, že nebudeš kojiť, nerobí z teba zlú mamu, držím palce
@anonym_912510 dávať už teraz v tehotenstve?
@anonym_autor skúsila by som už teraz, ak máš takýto problém za sebou. Ja som dávala až po pôrode. Bolesti zo začiatku boli, ale nič nikdy nekrvácalo.

Medela lanolínový krém.