icon

Ako predísť krvácajúcim bradavkám pri dojčení?

2. jún 2026

Ahojte baby mám 2r dcérku ktorá keď sa mi narodila a chcela som ju kojiť tak som mala problem že mi veľmi krvácali bradavky až tak veľmi že keď som ju kojila v nemocnici a videli že vygrckava costu krv tak išla na výplach žalúdka a bol to pre mna hrozný zážitok, celkovo mám bradavky extrémne citlivé. K tomu mala silný reflux a mala som stále zapálene prsníky tak som to nakoniec vzdala a prestala som kojiť. Teraz som opäť tehotna a chcela by som aby mi to tentokrat s tým kojenim vydržalo čo najdlhšie tak vás prosím o rady ako by som mohla predísť krvácajúcim bradavkam 🙏🏼

dadis
2. jún 2026

@anonym_autor Dulu/laktacnu poradkynu hned po porode a spravne prisatie babatka. Ale ak to nepojde, vobec sa tym netrap. Dobre mamy z nas robi xy inych veci..

vikusjk
2. jún 2026

@anonym_autor moja svagrina kojila dva a pol roka s klobucikmi, ci ako sa to vola. Tak proste malu naucila a nikdy nemala znicene bradavky. Drzim palce!

autor
2. jún 2026
@dadis

@anonym_autor Dulu/laktacnu poradkynu hned po porode a spravne prisatie babatka. Ale ak to nepojde, vobec sa tym netrap. Dobre mamy z nas robi xy inych veci..

@dadis Ano, je mi to jasne že sa nič nestane keď dostane um, s laktacnymi poradkynami nemám dobrú skusenost, boli u mna 3 a ani jedna mi nedokázala pomôcť iba zhrabli peniaze ukázali nejaké polohy ale bradavky boli tak či tak zničené

sisska96
2. jún 2026

Buď s klobúčikom alebo som odsávala. Nechcelo sa mi trápiť. Kojila som 6 mesiacov a stačilo

autor
2. jún 2026
@sisska96

Buď s klobúčikom alebo som odsávala. Nechcelo sa mi trápiť. Kojila som 6 mesiacov a stačilo

@sisska96 tak ja som pri odsávani mala toto a na klobuciky sa mi nechcela prisat

anonym_d3e7b7
2. jún 2026

u mna to bolo sposobene zlym drzanim ... takze mi laktacna poradila kojit po sediacky a dat si malu na vankus .. tym mi nepadala dole a netahala bradavku .. pomohlo to a kojila som do roka

sisska96
2. jún 2026
@anonym_autor

@sisska96 tak ja som pri odsávani mala toto a na klobuciky sa mi nechcela prisat

@anonym_autor hmmm tak potom neviem. Asi by som prestala kojiť

kiki68
2. jún 2026

@anonym_autor za mna dobre prikladat, akekolvek zle prilozenie dietatu nedovolit a kojenie nesmie boliet. Ked tak hned klobuciky ked je treba. A tiez laktacnu priamo domov. Nikto to musi vidiet a hned korigovat. Kojim dokopy 4,5 roka

dadis
Včera o 04:57
@anonym_autor

@anonym_autor Ja som mala stastie na laktacnu poradkynu v porodnici... mna to tiez velmi bolelo, ona mi ukazala, ako tu bradicku palcom pootvorit, aby malo babo velke usta a taky obluk z pusinky. Ak to tak nebolo, strasne to bolelo. A budit dietatko, ak zabudne tahat.. alebo ho polozit. Klobuciky som ja nepotrebovala, ale vela zien si pochvaluje. Ale podla mna to spravne prisatie je dolezite. Druhe dieta bolo po narodeni 3tyzdne na jiske - a ja som kazde 3h rucne odsavala, ku koncu v nemocnici zacala dostavat moje mliecko vo flaske a ked mi uz dovolili ju kojit, tak uz som si pamatala, co s ustoxkami robit a bolo to fajn. Nedovol, aby sa to zhorsilo natolko, ze budes mat krv a zapaly... radsej vtedy odsaj a daj babatku z flasticky/cez cievku hned, ako budes citit diskomfort.

dadis
Včera o 05:08
@anonym_autor

@anonym_autor Vzdy sa po prisati ubezpec, ci je najma spodna pera vytocena von, ak nebola prstami som zatlacila jemne na bradicku, aby otvorilo babo viac usta a aby malo tu peru von - tak nejako ako na obrazku . Taky maly rozdiel, ale pre mna velmi dolezity

anonym_d24edc
Včera o 06:06

To bolo pravdepodobne zo zleho prisania. Prve 2-3tyzdne trva kym si aj samotne prsia zvyknu na to sanie. Ze su pod tlakom. Citlivejsie.
Ale tym spravnym prisatim sa to sa zmiernit.
Dolezite je hlavne aby sa babo prisalo na dvorec. Nie iba na bradavku.
Mne najviac pomohli naplaste multimam. Na ne nedam dopustit. A tiez dala som si "sama" techniku. Ze jedno dojcenie jeden prsnik. Tym padom si ten druhy mohol dlhsie "oddychnut" pod naplastou.