icon

Ako riešiť rady rodičov o dojčení?

25. júl 2024

Ahojte, ako riešiť keď sa vám vlastná matka stará do záležitostí ohľadom mesačného dieťatka a to tak ze hneď po návrate z nemocnice vám rozpráva ako musíte chudnúť a po 600nedeli zas trepe o tom ze prečo nedavate plne dojcenemu bábätku vodu, že keď nepije vodu tak vraj veľmi priberá. Dr na poradni bola nadšená keď dieťa vážila a z prírastku na váhe. Tieto rady ma samozrejme od bohviekial, kým sa dieťa narodilo správala sa takmer akoby vlastná dcéra neexistovala :(

viestta
25. júl 2024

Mas dve moznosti. Pouzit tu dieru na hlave co mas pod nosom a s mamou si to vydiskutovat alebo pouzit obidve usi co ti narastli a tie rady pustat jednym dnu, druhym von.

tinalia
25. júl 2024

Normalne sa usmejem a nekomentujem akekolvek nevyziadane rady a to je jedno ci su od mami alebo od ineho človeka 😉 je to moje dieťa. Nemíňam energiu na argumenty, je mi to jedno 😄 mama potom len zahlasi " no ved si urob ako chces". A vybavene 🤭

minesasubu
25. júl 2024

Veta: dakujem za tvoje rady avšak ja si to budem robiť svojim sposobom a takto dookola ale nič nepomože podla mňa
moja mama nevyžiadané rady na dennom poriadku raz sme mali velku hadku trochu to pomohlo ale zase si ide svoje
už som ako papagaj stale dookola vekom dietata sa sice menia tieto ,,rozhovory,, ale je to o tom istom
naposledy som jej povedala pokiat ti vnučik nieje dosť dobry nebudeme k tebe chodiť a hotovo
treba sa obrniť proste su taky ludia a nevyžiadané rady sú podľa mňa narodný šport 🤦‍♀️ ešte si len vypočuješ

svetlonos
25. júl 2024

Pokial by matka o mňa nebavila záujem, narodením vnucata by som to nemenila. A už vôbec by som ju nenechala kecat mi do čohokoľvek! Ty si nemá? A kto ju pusti ku vám domov?
Normálne na tvrdo prerus kontakt a nech so matka nájde inú náplň života ako buzerovat ta a stavať sa do role maky. Evidentne matkou nebola ani tebe a len ta chce znemožniť!
Ja si nenechám kecat do ničoho, som sebestacna, staráme sa o deti s mm samy! Babka príde, venuje sa deťom ale ruším všetky "múdre rady". Pozna ma a vie, ze na výchovu sme tu my. Ide s nimi von, to je v jej réžii ale za reci, ktore sa mi nepáčia ju hneď oslovím, ze takto nie. Ja napriklad nemám 16 ze by som nevedela ako na dieta. Ono vies, kedysi sa v 3 mesiacoch aj pomaranč vyspinkala a dával po lizickach - koli vitamínom! Odporučila vtedy pred 40 rokmi pani doktorka!
Takže asi toľko k mudrostiam! Zruším a kto sa urazí, jeho problém. Deti sú naše, my sme rodicia a v prípade prázdnin, chirob mame ooatrovatelku. Vybavene!
Ty v rámci vnútorného kludu s nou len telefonouj a ostaň s mini sama.
A pokial si v takom priekaku, ze u nej bývaš tak k tomu niet ci dodať. Tu ti neporadím, možno skôr tie co to tak mali. No máloktoré sa mali dobre a matku neprerobia už.

autor
25. júl 2024

@svetlonos nebývam

autor
25. júl 2024

@svetlonos ďakujem za podporu, túto vetu mi prosím ešte vysvetli asi tam je preklep Vybavene!
Ty v rámci vnútorného kludu s nou len telefonouj a ostaň s mini sama.

svetlonos
25. júl 2024

S mamou len telefonuj a s dietatom (detmi) ostaň sama doma. Telefón ma totiž parádny červený gombík, vypnem a je to. Alebo povieš ze niečo musíš atd. Budeš doma s bábätkom, urobis si co a ako chceš bez mudrovania a blbych poznámok.
Moja mama pri prvom tiez mala tendencie hrať rolu matky. V byte 29 stupňov ale treba mu hrubý sveter a ponožky a sup tak do periny- ze pozri ako pekne zadpunkal 😃. No bodaj by nie chudák prehriaty 🤯! A to som bola len v sprche a umyla vlasy. Ona to robí pre nášho chlapčeka! No ale kristušat! Také niečo ako prehriatie je samozrejme "novodobá blbosť"!
A to som hned oznamila pri oboch detoch, ze ziad ne návštevy po porode. Bolo mi jedno kto sa urazí ci rozplače. Vedela sim, ze by mi len nervy robila. A naviac, pre mňa je to čas spoznávania sa trávenie času spolu - my traja ci potom štyria. Nikto ďalší. Teda jedine sestru by som zniesla.
Sú ľudia, ktorí sa vedia drzat v úzadí a pomôcť, I ked su v tom istom byte. A sú potom ti druhí, ktorí musia byť dôležití a stredobodom pozornosti za každú cenu, zial.