icon

Ako sa odstavuje skoro 9 mesačné dieťa od dojčenia?

14. máj 2022

Ahojte 🙂

Mám prvé dieťa veľa vecí je pre mňa ešte neznámych učím sa za pochodu.
Momentálne má syn skoro 9 mesiacov a ja už pomaly zvažujem ukončiť dojčenie. Mlieka mám už málinko alebo tak akurát cez deň kojim minimálne prikrmy papá pekne ale za to v noci je pricucnuty aj 10x ale nepije iba dudle a ukľudnuje sa.
Viem asi, logicky, že odstavuje sa tak, ze nedám prso, všakže 😀 ale skôr ma zaujíma čo potom. Dáva sa ešte umelé mlieko? Koľko krát denne? Nejaké približné množstvo? Aké mlieko je najlepšie? Keď sa narodili mal pár krát Nutrilon ten mu nerobil dobre 🙂 do roka umelé potom kravské? Kravské znamená co? Kúpené v obchode? 😀
Ako ste riešili to, že ste uspavali prsnikom a chceli ste odstaviť? Ako ste uspavali potom a čo keď sa zobudí v noci?

Ďakujem 🙂

alimdul5
14. máj 2022

Ja som teda odstavovala az po roku a pol..ale u mna polohlo, ked ponukol flasku dietatu niekto iny. Odo mna dieta nechcelo, pytalo len prsnik. Ja som nabehla potom hned na mlieko z obchodu 3,5%, teda plnotucne a este som ho aj prevarala urcity cas.

qwer2019
14. máj 2022

@alimdul5 ak sa ťa môžem opýtať, akurát odstavujem syna 1,8r. V noci keď sa ti zobudilo dieťa, tak pohode prijalo fľašu od niekoho iného? Neprotestovalo, že chce prsnik?

alimdul5
14. máj 2022

@qwer2019 hladalo prsnik a ked som ponukla flasu, tak sa hned prebralo a bol plač. Flasu vzalo iba od manžela, alebo od mojej mamy. Na ten cas som zvykla chodit k nasim, pomohli mi sestry. Trvalo to maximalne 4 dni. Potom uz vzalo flasu aj odo mna

riskoh
14. máj 2022

Ja som odstavovala v 14 mes.,nevedeli sme to vsak zvladnut,dieta hrozne plakalo,tak som ho pobalila a dala na vikend rodine,zaujimave,ze odvtedy nepotreboval v noci vstavat min.10krat,hned krasne predpal celu noc....

qwer2019
14. máj 2022

@alimdul5 fu, ďakujem. Si mi dala nádej, že to zvládneme.

kukulienka83
15. máj 2022

Áno presne tak, proste nedáš prsník ale fľašku s um. Ja.som najskôr naučila.na.flasku, tak že cez deň pili mlieko z fľaše a v tej dobe už aj inú stravu, mali cca 10 mes.a o pár týždňov som už ani v noci nedala prsník , ale ani fľašu v noci. Dovtedy aj 5-7 x hore na kojenie potom 3 noci mrncania, nič hrozne a boli odstavení. S oboma mojimi deťmi som tak spravila.

autor
15. máj 2022

@kukulienka83 a pokiaľ môj malý piť z fľašky ani nevie? 😀 pil z fľašky iba dva dni po narodení odvtedy nie.. teraz pije čaj alebo šťavy už z toho pohárika s naustkom sám.. mam ho učiť teraz na fľašku? 😮 Raz som mu aj skusila dat ked mal pár mesiacov a namiesto pitia z nej ju iba hrýzol

kukulienka83
15. máj 2022

Mlieko môže piť aj z hrnčeka, nemusíte učiť na fľašku

coccinellaseptapunktata
15. máj 2022

Podľa WHO, ak už dojčenie po 6.mesiaci nie je možné, dieťa nepotrebuje žiadne mlieko ako náhradu za materské, v množstvách, ktoré predstavujú "jedlo", tobôž nie umelé. Takže, ak bábätko je plnohodnotnú, rozmanitu stravu, ktorá obsahuje aj mliečne produkty, tak nepotrebuje piť na fľašu nič. V 9 Mesiacoch sa dieťatko vie napiť čohokoľvek z pohárika. Samozrejme, môže to byť aj mlieko, ak je súčasťou aj Vášho bežného stravovania.

magda15
Odpoveď bola odstránená