icon

Ako sa pripraviť na úspešné dojčenie?

2. apr 2025

Dobrý deň, nevedela som aký mám dať názov pre túto tému 😀
Rada by som sa opýtala, či existuje nejaký spôsob alebo cesta ako si “zaručiť” kojenie. Viem, že veľakrát to naozaj nejde .. pri prvom synovi som od začiatku aj kojila aj dokrmovala .. mlieko sa mi stratilo po 7 mesiacoch.. vtedy sme skúšali aj cievku (odporúčanie od laktačnej), milión liekov/vitamínov som do seba tlačila a nepomáhalo.. problém bol podľa mňa v tom celom v tom, že som nemala bonding, malého mi doniesli po 2 dňoch a sestričky mi povedali, že kojte 5 minút z jedného 5 minút z druhého a potom dokrmte umelým keď bude plakať .. samozrejme v nemocnici fľašky s rýchlym tokom a tak .. teraz čakám ďalšie bábätko a moja túžba je naplno kojiť, preto by som rada vedela ako sa na to cele pripraviť ešte predtým, čo môžem pre to spraviť aby som si to zaručila? Aj keď slovo zaručila asi nie je správne lebo nič mi nedá istotu v tom ale veľmi by som bola rada keby sa mi to podarilo .. už nebudem počúvať sestričky a budem len prikladať a prikladať a fľašku nedám kým to nebude nevyhnutne (popravde vtedy som bola ustráchaná a robila čo mi kázali v nemocnici, možno keby som ich nepočúvala by sa to mliečko rozbehlo riadne). Taktiež napríklad kamoške teraz pri druhom už v 5.mesiaci tieklo v noci kolostrum čo sa budila s mokrým tričkom a mne zatiaľ nič ani prsia nemám nejaké tvrdé alebo tak

lenkakravcova
2. apr 2025

Si mala cisársky ?

bellaa3007
2. apr 2025

Mne mlieko netieklo v tehotenstve vôbec a kojila som 2,5r čo bol už aj na mna dosť extrem.V nemocnici som jej davala umelé lebo sa nevedela prisať, použivala som skoro pol roka klobučiky a to mi vraveli, že nebudem asi kojiť lebo sa nevie prisať.
Nerobila som nič špeciálne..

kiki68
2. apr 2025

Nie a ani to neodporucam, mozes si sposobit zapal prsnikov. Mlieko funguje tak, ze musis mat odbyt, stimulaciu hormonmi a dietatom. Ked nemas odbyt, hrozi zapal za po par hodinach. Dolezite je hned ako sa dieta narodi prikladat a davat telu dobry signal. Kojila som 3,5 roka. Moje kamosky mali tieto pokusy a nedopadlo to dobre, kojili potom 3 mes cez bolesti. Takze pockaj na den D. Vyvazena strava po porode tiez prispieva k dobrej tvorbe mlieka

autor
2. apr 2025

@lenkakravcova nie, prirodzený alebo rodila som ako covid pozitívna, malý sa mi narodil už pozitívny, grckal plodovú vodu.. rodila som v stredu o 19 a dali mi ho v piatok okolo 16

autor
2. apr 2025

@bellaa3007 wau, tak to vám v dobrom závidím 😇 že sa vám to takto podarilo aj napriek UM a klobúčikom

autor
2. apr 2025

@kiki68 ďakujem krásne za váš názor, asi máte pravdu, že to netreba siliť, keď budem tlačiť na pílu tak to bude asi horšie

martinka13
2. apr 2025

Ako píšeš. Netlač na pílu.

luckajozko21
2. apr 2025

Waw este si ani neporodila a uz sa 'stresujes s kojenim'. Reci ako 'nedam mu flasu, kym to nebude nevyhnutne/nebudem pocuvat sestricky ' a neviem co este. Kluuuud. Vies si pomoct tym, ze budes v pohode. Rozbeh pri druhom byva zvycajne lahsi. Zas si precitaj po sebe v akej ste boli situacii - stresy z covidu, pozitivne dieta... Teraz to bude urcite ine! Lepsie! Zober si do nemocnici striekacku, aj cievku aj odsavacku. Ak to nepojde v nemocnici, tak to pojde doma. Urcite to zvladnete. Bude dopyt, bude ponuka. Hlavne vela pit, vyvazene jest.
A ked to nahodou aj tak nevyjde, tak to proste nevyjde. Tak bude mat UM....

autor
2. apr 2025

@luckajozko21 nikde nepíšem že sa stresujem 😊 ja nepociťujem z toho stres, ja sa chcem na to len správne pripraviť a urobiť pre to maximum

miimss
2. apr 2025

Tiež som sa chcela na to pripraviť... Takže som absolvovala predporodnu prípravu. Odporúčane mi bolo pitie čaju na tvorbu materského mlieka od ukončeného 36tt jednú šálku denne. Po pôrode čaj 3x denne plus poctivo jesť hlavne bielkoviny, a veľa tekutín.

kiki68
2. apr 2025

Keby to u mna islo spustit, tak to moj syn vypije aj v 4,5 roku tie prsa 🙈🙈🙈😂😂😂 Ten len tie prsa, on sa s nimi aj rozprava sem tam 😂 takze u naj maly kojo fanatik a ja zatial nastastie nemam ani kvapku. Pritom mna kojenie nikdy nebolelo, Preto som to tak dlho tahala. Lebo to bolo ohromne prakticke. Nic nerob, uvidis ako bude po porode. Ja som ani kojit nechcela a vidis