Ako sa stravujete pri dojčení?
Ahojte
Matky čo kojite, ako sa stravujete ?? Čo vynechávate? Na čo si dávate pozor a naopak čo tvorí vás jedalnicek ? Ja mám dvojtýždňové bábätko a trápim sa so stravou, bojím sa čokoľvek zjesť aby maleho z toho nebolelo bruško, bojím sa že že nakoniec nebudem jesť nič
Jedla som vsetko, ani jedno nemalo problemy.
Jedla som úplne všetko a dieťa nemalo problém. Treba len skúšať a keď uvidíš, že má dieťa bolesti bruška tak tú potravinu vylúčiš.
Nic spm nevynechavala. Babatka casto placu aj preninu pricinu ako su bolesti bruska, zvykne to prejst okolo tretieho mesiaca
@anonym_autor v prvom rade užívaj magnézium, elektrolyty pre dojčiace ženy... na ukľudnenie. Z tvojho príspevku cítiť úzkosť, úplne bežný jav po pôrode a pri dojčení.
@anonym_autor hlavne musíš papať pestro a dostatočne aby sa tvorilo mlieko 🙂 neboj sa ničoho. Bábätko ak ho boli bruško je to kvôli nedozretej tráviacej sústave nie kvôli tvojej strave 🙂
@anonym_autor no ja som teda všetko jesť nemohla , nakoniec som skončila o chlebe a vode a aj tak prestala kojit lebo moje mlieko jej spôsobovalo kolíky. Viem že ma tu všetky znesu pod čiernu zem že mlieko sa tvorí z krvi atď.... Ale v deň keď som vyhodila s nervami moje odsate mlieko sa u nás začal nový život. Takže ja na to žiaľ z osobnej skúsenosti neverimt. Pamätám si že som si dala rajcinovu omáčku raz lebo som počúvala tetky že keďže vsetko...hrozne
@anonym_autor nic nevynechavam, kojim uz druhe dieta. Iba nepijem Alkohol, nefajcim, ziadne srajdy typu redbull a pod.
@anonym_autor no ja som teda všetko jesť nemohla , nakoniec som skončila o chlebe a vode a aj tak prestala kojit lebo moje mlieko jej spôsobovalo kolíky. Viem že ma tu všetky znesu pod čiernu zem že mlieko sa tvorí z krvi atď.... Ale v deň keď som vyhodila s nervami moje odsate mlieko sa u nás začal nový život. Takže ja na to žiaľ z osobnej skúsenosti neverimt. Pamätám si že som si dala rajcinovu omáčku raz lebo som počúvala tetky že keďže vsetko...hrozne
@anonym_837118 Lebo tie koliky a reflux tym na 90% neovplyvnis. Ja napr musim mat bezmliecnu dietu kvoli sebe, s refluxom dietata to ani nepohlo. Len ludia maju casto dojem, ze to nieco bude robit.
@anonym_837118 Lebo tie koliky a reflux tym na 90% neovplyvnis. Ja napr musim mat bezmliecnu dietu kvoli sebe, s refluxom dietata to ani nepohlo. Len ludia maju casto dojem, ze to nieco bude robit.
@kiki68 zaujímavé je , že v momente ako moje mlieko nedostala už nikdy žiadna kolika neprišla.
@anonym_837118 pokial si davala iba odsate skladovane v chladnicke, moze byt ze si mala vysoke hladiny lipazy, to sposobuje stiepenie tukov a kyslost, ja som napriklad odsate nikdy dat nemohla🤗
@anonym_autor odkojila som 4 deti, jedno som rodila tyzden pred Vianocami a jedla som aj salat, aj klobasu udenu (troaku pre chut) aj kapustnicu, z kazdeho rozka troska a dietatu nic nebolo. Teda nie ze nic, moje mali koliky vsetky, ale nebolo to o nic horsie ako ked som jedla suchy rozok s maslom...🫠. To si musis vyskusat a nie sa bat, zas netreba vsetko vynechavat, cez mlieko sa k dietatu dostavaju aj alergeny napriklad a je chranene protilatkami z mlieka, moja segra vsetko mozne vynechavala a ani dietatu dlho nedavala mliecne veci (z kravskeho mlieka), ani lepok, a mala sa jej potom zo vsetkeho vyhadzovala. A alergicka nie je ani ona, ani jej muz, na nic. U nas manzel alergicka astma, aj potravinove alergie a detom sme v malych mnozstvach davali vsetko postupne a ok.
Takze ja by som ako prve mozno obmedzila strukoviny, tu kapustu, brokolicu, karfiol a vela klasickeho sladkeho mlieka (naopak, jogurty, tvaroh, by som jedla) a postupne by som pridavala tieto veci. Ved medzi prvymi prikrmami mas brokolicu, a to je zrazu ok, rovno to dat dietatu a do 4-5 mesiavov to nezjes ani ako dojciaca mama? Tak s rozumom vsetko.
@kiki68 zaujímavé je , že v momente ako moje mlieko nedostala už nikdy žiadna kolika neprišla.
@anonym_837118 ale asi si hlavne odsavala? Moje decka odsate mlieko nikdy nechceli, obe to odmietli ako keby to bolo neviem, nejake pokazene. Takze som krvopotne odsala a dieta to ani nechcelo vidiet.
@anonym_837118 pokial si davala iba odsate skladovane v chladnicke, moze byt ze si mala vysoke hladiny lipazy, to sposobuje stiepenie tukov a kyslost, ja som napriklad odsate nikdy dat nemohla🤗
@majlo1234 to bolo jedno to bolo aj pri kojeni
Myslela som si že v roku 2026 sú už takéto mýty dávno vyvrátené môžeš jesť úplne všetko.

Jedla som úplne všetko okrem cibule cesnaku a kapusty
Veď skúšaj, pomaly. Snáď nechceš fungovať na vode a rozkoch