icon

Ako sa stravujete pri dojčení?

19. apr 2026

Ahojte
Matky čo kojite, ako sa stravujete ?? Čo vynechávate? Na čo si dávate pozor a naopak čo tvorí vás jedalnicek ? Ja mám dvojtýždňové bábätko a trápim sa so stravou, bojím sa čokoľvek zjesť aby maleho z toho nebolelo bruško, bojím sa že že nakoniec nebudem jesť nič

anonym_5857a5
19. apr 2026

Jedla som úplne všetko okrem cibule cesnaku a kapusty
Veď skúšaj, pomaly. Snáď nechceš fungovať na vode a rozkoch

anonym_419d2f
19. apr 2026

Jedla som vsetko, ani jedno nemalo problemy.

anonym_bc01ea
19. apr 2026

Jedla som úplne všetko a dieťa nemalo problém. Treba len skúšať a keď uvidíš, že má dieťa bolesti bruška tak tú potravinu vylúčiš.

majlo1234
19. apr 2026

Nic spm nevynechavala. Babatka casto placu aj preninu pricinu ako su bolesti bruska, zvykne to prejst okolo tretieho mesiaca

anonym_520e6d
19. apr 2026

@anonym_autor v prvom rade užívaj magnézium, elektrolyty pre dojčiace ženy... na ukľudnenie. Z tvojho príspevku cítiť úzkosť, úplne bežný jav po pôrode a pri dojčení.

mullerova46
19. apr 2026

@anonym_autor hlavne musíš papať pestro a dostatočne aby sa tvorilo mlieko 🙂 neboj sa ničoho. Bábätko ak ho boli bruško je to kvôli nedozretej tráviacej sústave nie kvôli tvojej strave 🙂

anonym_837118
19. apr 2026

@anonym_autor no ja som teda všetko jesť nemohla , nakoniec som skončila o chlebe a vode a aj tak prestala kojit lebo moje mlieko jej spôsobovalo kolíky. Viem že ma tu všetky znesu pod čiernu zem že mlieko sa tvorí z krvi atď.... Ale v deň keď som vyhodila s nervami moje odsate mlieko sa u nás začal nový život. Takže ja na to žiaľ z osobnej skúsenosti neverimt. Pamätám si že som si dala rajcinovu omáčku raz lebo som počúvala tetky že keďže vsetko...hrozne

kiki68
19. apr 2026

@anonym_autor nic nevynechavam, kojim uz druhe dieta. Iba nepijem Alkohol, nefajcim, ziadne srajdy typu redbull a pod.

kiki68
19. apr 2026
@anonym_837118

@anonym_autor no ja som teda všetko jesť nemohla , nakoniec som skončila o chlebe a vode a aj tak prestala kojit lebo moje mlieko jej spôsobovalo kolíky. Viem že ma tu všetky znesu pod čiernu zem že mlieko sa tvorí z krvi atď.... Ale v deň keď som vyhodila s nervami moje odsate mlieko sa u nás začal nový život. Takže ja na to žiaľ z osobnej skúsenosti neverimt. Pamätám si že som si dala rajcinovu omáčku raz lebo som počúvala tetky že keďže vsetko...hrozne

@anonym_837118 Lebo tie koliky a reflux tym na 90% neovplyvnis. Ja napr musim mat bezmliecnu dietu kvoli sebe, s refluxom dietata to ani nepohlo. Len ludia maju casto dojem, ze to nieco bude robit.

anonym_837118
19. apr 2026
@kiki68

@anonym_837118 Lebo tie koliky a reflux tym na 90% neovplyvnis. Ja napr musim mat bezmliecnu dietu kvoli sebe, s refluxom dietata to ani nepohlo. Len ludia maju casto dojem, ze to nieco bude robit.

@kiki68 zaujímavé je , že v momente ako moje mlieko nedostala už nikdy žiadna kolika neprišla.

majlo1234
19. apr 2026
@anonym_837118

@anonym_837118 pokial si davala iba odsate skladovane v chladnicke, moze byt ze si mala vysoke hladiny lipazy, to sposobuje stiepenie tukov a kyslost, ja som napriklad odsate nikdy dat nemohla🤗

anonym_517275
19. apr 2026

@anonym_autor odkojila som 4 deti, jedno som rodila tyzden pred Vianocami a jedla som aj salat, aj klobasu udenu (troaku pre chut) aj kapustnicu, z kazdeho rozka troska a dietatu nic nebolo. Teda nie ze nic, moje mali koliky vsetky, ale nebolo to o nic horsie ako ked som jedla suchy rozok s maslom...🫠. To si musis vyskusat a nie sa bat, zas netreba vsetko vynechavat, cez mlieko sa k dietatu dostavaju aj alergeny napriklad a je chranene protilatkami z mlieka, moja segra vsetko mozne vynechavala a ani dietatu dlho nedavala mliecne veci (z kravskeho mlieka), ani lepok, a mala sa jej potom zo vsetkeho vyhadzovala. A alergicka nie je ani ona, ani jej muz, na nic. U nas manzel alergicka astma, aj potravinove alergie a detom sme v malych mnozstvach davali vsetko postupne a ok.
Takze ja by som ako prve mozno obmedzila strukoviny, tu kapustu, brokolicu, karfiol a vela klasickeho sladkeho mlieka (naopak, jogurty, tvaroh, by som jedla) a postupne by som pridavala tieto veci. Ved medzi prvymi prikrmami mas brokolicu, a to je zrazu ok, rovno to dat dietatu a do 4-5 mesiavov to nezjes ani ako dojciaca mama? Tak s rozumom vsetko.

kiki68
19. apr 2026
@anonym_837118

@kiki68 zaujímavé je , že v momente ako moje mlieko nedostala už nikdy žiadna kolika neprišla.

@anonym_837118 ale asi si hlavne odsavala? Moje decka odsate mlieko nikdy nechceli, obe to odmietli ako keby to bolo neviem, nejake pokazene. Takze som krvopotne odsala a dieta to ani nechcelo vidiet.

anonym_837118
19. apr 2026
@majlo1234

@anonym_837118 pokial si davala iba odsate skladovane v chladnicke, moze byt ze si mala vysoke hladiny lipazy, to sposobuje stiepenie tukov a kyslost, ja som napriklad odsate nikdy dat nemohla🤗

@majlo1234 to bolo jedno to bolo aj pri kojeni

anonym_13fd82
Včera o 07:19

Myslela som si že v roku 2026 sú už takéto mýty dávno vyvrátené môžeš jesť úplne všetko.