icon

Ako sa vaše deti hlásia, keď sa chcú dojčiť?

boka79
19. nov 2012

Možno trochu cudna otazka, ale zaujimalo by ma to, ako a kedy to zacali robit. Moj osemmesacny sa totizto nehlasi cez den nijak, v noci mu dam, ked je hore vzdy, ale cez den sa nejako nehlasi, mozno je este maly, kedy zacali vase davat potrebu najavo? okrem toho , ked boli nekludne? A ako? Ja mu len stale ponuknem, si vzdy nieco cucne..

xlucia
19. nov 2012

@boka79 je to cudna otazka. o jedlo sa deti normalne hlasia. mrzutostou, krikom. ked su teda hladne.
a inak cez den mu davaj, koj a v noci mu nenukaj, ked nepyta, aspon ti bude kludne spavat po par dnoch

xenicka13
19. nov 2012

ked davas prikrmy pravidelne tak mu asi staci, tekutiny tak isto, ked mu das vodu, caj, mlieko nepyta

boka79
autor
19. nov 2012

@xlucia

myslela som, ze kedy zacnu napriklad mame tricko dvihat, alebo nejakym sposobom inym ukaza, ze chcu, pred tym, ako vedia hovorit. V noci nukat nemusim, lebo on si pyta casto a cez den nepyta, tak ponukam, on neplakava, a ked vidim, ze je unaveny, mu dam. na jdenie sa nehlasi takmer vobec..

boka79
autor
19. nov 2012

@xenicka13

nedavam ine tekutiny a z prikrmov mi zje mozno 10 lyziciek, sme zatial na dvoch prikrmoch, on od narodenia toho vela nenaplakal, a neda sa povedat, ze by si pytal.

xenicka13
19. nov 2012

ked pribera, neriesila by som to, bude slabsi jedak asi 🙂 a ze neplace, tes sa 😀

majka1981
19. nov 2012

v tomto veku to moj syn este hlasil tak, ze zacala nepokojnost. trochu neskor uz vedel povedat aj "cici" alebo zacal ma vyzliekat (tak ako na fotke v mojom profile - tam bol 17 mesacny - to uz jednoznacne "kontroloval ci je mliecko" 😀). niektore deti aj placu "inak", ale to by si uz asi bola spozorovala. mozes aj zaviest otazku - "chces mliecko?" - po case spozorujes odpoved (na tvari, usmeje sa, odmietne...).

vonicka
19. nov 2012

pyta si tak, ze sa ku mne doplazi a zacne sa tulit, len prednedavnom sa naucil tahat ma za vystrih. predtym si nepytal nijak - asi nevedel, ze si vobec moze pytat 🙂

lalus
19. nov 2012

@boka79 neboj, u nás to isté 😝 sám sa o mliečko neprihlási. keď už má čas papania a idem s ním na posteľ, tak keď ho položím, už vie čo bude nasledovať a teší sa, máva rukami, naťahuje sa za mnou, otvára pusinku. ale ináč počas dňa vooobec 🙄

anjelaa
19. nov 2012

@boka79 nasa si mliecko nepytala v osmich mesiacoch vobec, ponukala som jej ako ty a proste pila. Teraz bude mat 11 mesiacov a v podstate sa to na nej prejavuje nervozitou, a ked sa jej spytam, ci chce mliecko, tak mi takym smiesnym tonom zamrnka, ze ano. Je to zlate 🙂 ale sama si zatial nevie vypytat. A prikrmy papa velmi dobre od zaciatku, napriek tomu ju kojim velmi casto aj pocas dna. 😉

boka79
autor
19. nov 2012

@vonicka
a aky je stary?

boka79
autor
19. nov 2012

@lalus

a ako sa inak mate? choroby zazehnane? My sme tiez uz boli vsetci chori... a maly je zasa, takze pije zle, lebo sa mu tazko pije, je taky zahlieneny, ok, takze je to v tom veku normalne, ja aj pochybujem, ci on si bude niekedy pytat..

vonicka
19. nov 2012

@boka79 - 9.5 mesiaca. a ked uz chce naozaj moje mlieko a ja si vyhrnam tricko, tak sa zacne smiat, ze uz to ide. zlaty je 🙂

bibistec
19. nov 2012

zvlastne, no moja dcerka sa odkedy sme ju priniesli z nemocnice hlasila tak ze zacala robit take zvuky eo eo eo a ked bola este viac hladna tak to zrychlila pripadne pridala na hlase. ale neplakala, na toto sme hned reagovali nejako sme pochopili. takze u nas tak

boka79
autor
20. nov 2012

@bibistec

no aj matko,ked bol uplne babo,tak plakal leee, na papanie ale potom nejako prestal plakat, skor hladal, bez plcu, som mu dala a teraz uz nehlada, a od hladu ani neplace, iba, ked uz je unaveny mrnci a potom ho uspim na prsniku a je pokoj 🙂