Ako sa vyrovnať s nedostatkom materského mlieka?
Ahojte. Mam doma 2,5 mesacneho chlapceka (narodeny predcasne akutnou sekciou). Po porode som mala problem s rozbehnutim mlieka, az na nejaky 5ti den po sekcii sa mi spustilo. 2 mesiace sme fungovali MM a UM (Nutrilon Profutura), vzdy vsak mal viacej UM ako mojho (mala som malo mlieka). Po 2 mesiacoch po porode sa mi z dna na den nenaliali prsia, mlieko tam bolo ale velmi tazko sa vytlacalo (t.j. ani nevytekalo). Maly samozrejme odmietal cicat. Strasne plakal, davali sme mu umele aj sme skusali za kazdym prikadat, vitaminy atd. Ale kedze som uz mala predtym amalo MM tak sa to uz nevratilo, prsia sa uz nenalievali (teraz trosku vytlacim ale to je minimum). No a gro veci. Kazdy sa ma pyta ci kojim atd. Samu ma to velmi trapi najma z dovodu, ze mu tym, ze nema MM a davam mu len UM mozem uskodit do buducna (rozne choroby, astma, obezita atd.). Zacinam mat z toho riadnu depku.
Prosim tie, ktore ste boli v rovnakej situacii (chceli ste kojit, ale nemali ste mlieko a museli ste davat iba UM) ako ste sa s tym zmierili? Trapi na to najma, ze mu iba UM zdravotne uskodi.
dakujem za odpovede
@carrot_apple prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, vies. sa mozes snazit a nejde , dieta chudne, dokonca ani zltacka neustupuje, ale ty sa budes riadit tymto co pises? to ti stoji za ten stres? to nemyslis vazne. nakoniec ti hospitalizuju dieta za to ze chudne?
porovnavat cloveka k macke je UBOHE
CLOVEK ZIJE UPLNE INAC AKO INE CICAVCE.
Ja som kojila všetky tri deti a hrozne ma vytáča keď sa materskemu mlieku pripisuje zázračná sila imunity.. všetky moje tri deti majú astmu a alergie, nech boli kojene akokoľvek, takže prosím fakt si nerob výčitku, že nekojis...
@carrot_apple Áno, to vidím, že nechápeš. Buď rada.
@carrot_apple nie si ty fanaticky spravca Mamili????
Otras.
@carrot_apple toto je komentár z minulosti???
Klopat susede, volat sestru... Tak ja neviem ja zijem v 21 storočí kedy ma každý v okoli pracu a milion povinnosti.
To iste aj manžel.... Moze sa aj na hlavu postaviť aby pomohol ale určite chodí aj do prace takze ak to zratame a ma normalnu prácu na plny úväzok tak autorka je väčšinu času sama.
A tento komentár jej v ničom nepomohol akurat aby sa v tom čase co je sama ešte viac trapila. Proste to niekedy NEFUNGUJE a nie je na tom nič zlé.
@autorka daj tomu par dni teraz ta to trapi niekolko nasobne viac zkrz hormony. Sustred sa na spokojné babatko a postupne sa k spokojnosti dopracujes aj ty.
@bublinka1426 neviem čo je na tom zlé. Mne nič nebolo. 😁
@weronika171717 mne z tych liekov bolo tazko. ja som mala take velke kapsule.
Ja sice kojim. Ale po peripetiach pri prvom. Kedy som sa pol roka “serinkala” s dojcenim. Som si uvedomila-ups moje dieta ma uz pol rok a jedine co riesim je dojcenie?!
Nie!!! Bud rada ze vezme flasu.
Bud rada ze mas moznost dat aj umele.
Uzivaj si babatko lebo tieto chvile sa uz opakovat nebudu. A nemysli si ze dojcene deti su mega zdrave 🙈 vedela by som ti dat aj zdravotny zaznam. Napr teraz najmensia. Mala 7 tyzdnov a prva choroba.
Mala 5mesiacov ked mala kiahne. Neviem ci pred alebo po mala aj tu chorobu co cervene lica vysypane (imunita z mlieka) no moje mlieko je iba mlieko bez akejkolvek imunity.
@maryetta toto si uplne pekne a spravne napisala
''Uzivaj si babatko lebo tieto chvile sa uz opakovat nebudu''
uplna pravda, faza babatka trva tak kratko , potom tie deti rastu ako z vody
Myslím, že píšeš na zle diskusné fórum. Jedine, čo sa tu dočítas je to, aké je umelé mlieko super a načo to vôbec riešiš. Bagatelizovanie celého tvojho prežívania. Ak chces fundovane odpovede a vedieť, čo s tým, musíš hľadať inde . Keď chces, napíš mi správu.
@lucia245 myslis ze zle forum? ved piseme kazda svoju skusenost. a nie vypis z romantickej knihy.. toto forum je prave aj o tom ze kazda piseme co sme zazili a co radime na zaklade svojich skusenosti. 😀
ty si fundovana - si doktor alebo mas aku skusenost, ved sem napis.
@lucia245 ano je umele mlieko super. Ked zena nema svoje aj keby velmi chcela je to uzasne ze existuje zaka kvalitna nahrada. Ci potrebujes aby sa citili zle toe zeny ktore by dali vsetko za to aby mohli kojit ale nemaju tu moznost?
Presne kvoli tqkym ako ty a tomu mrkvovemu jablku sa zeny citia mizerne ak nemaju moznost nakrmit dieta zo svojho tela. Dufam ze si tu bezmocnost nikdy nezazijes aj ked by si zasluzila.
UM neni jed je to normálne mlieko upravene pre potrebu človeka nechápem ako vás toto napadlo 🤦♀️ ja mam 35 a pila som starý Sunar ešte vtedy to bol hit babka na neho stala radu a som rada ze už v tej dobe vedeli ze je to lepšie (a to nebolo ani tak luxusne ako teraz) ako normálne mlieko kravské...každopádne som tu nemám alergie ani obezitu takže klud ...
@ada510 to mlieko v obchode uz podla mna neobsahuje po pasterizacii a konzervacii nic. mozno dake prave plnotucne podojene. kde este daco aj ostalo. ved ani v jogurtoch uz riadne probiokultury nie su.
@bublinka1426 a to ho este prevaraju doma väčšina pritom na krabici je pastarizovane 🙈
💙 baby, dakujem za povzbudive slova a zdielanie, ze je nas takych dost. maly prisiel na svet zaciatkom jula a presne ako pisete, cele tie dva mesiace boli bojom a utrpenim kvoli MM, ci sa spusti, preco je ho malo, snahou o to, aby to slo, namiesto toho aby som si maleho co najviac uzivala. a ani neviem ako tie 2 mesiace zbehli (az sa hanbim povedat, ze za to obdobie sme ani nechodili vonku, lebo kazde krmenie bolo bojom, ved predsa to MM musi ist. a tak teda niekolko hodinove krmenie bojovanie cez prsnik a nasledne plac, lebo bol hladny a tak teda krmenie s UM).
a k mudrlantkam, takych som mala za to obdobie az az. KTO TO NEZAZIL, NIKDY NEPOCHOPI O COM TO JE.
Stale sme sa nedozvedeli kde si prisla k tomu ze mu UM skodis a ako. To by ma velmi zaujimalo
To je zo skupiny nemám problém, vyrobím si… ale ak máš naozaj až takéto stavy vyhľadaj psychológa. Prepáč ako dôležité je hádam to, že dieťa nie je hladné a nie neubližujes mu. Asi si moc čítala pred pôrodom mamilu a iné pdychokojo skupiny, kde ak nekojis tak všetko je zle a si zlá a lenivá matka. Ale poviem ti tajomstvo, nie všetky ženy kojiť dokážu (majú na to vyvinuté mliekovody) a ani kedysi nedokázali. Mám už druhé dieťa na umelom a nie je ani jedno viac choré ako tie kojene. Dokonca s nutrilonom Césarbiotik druha prežila najlepšie v 3 mes brušnú chrípku z celej rodiny. Takže prestaň si ubližovať nezmyslami a začni si užívať spokojne a najedene babo
Ja som chodila na predpripravu kojenia, take sedenia s laktacnou poradkynou, az neskor mi prislo ze to bola vyslovene az sekta. Ako som len ja bola zmagorena z toho ze musim kojit a umele mlieko je ciste zlo. Pri prechode na umele prisla obrovska ulava, malej nic nechyba, zdrava, krana. Pri druhej som uz tu chybu neurobila a hned po porode sme presli na umele. Najlepsie rozhodnutie.
Prosím!nadychni sa a vydychni...pre svoje bábätko robíš maximum. Či mudbas mlieko také alebo onaké....si dobrá mamka so všetkým čo k tomu patrí. Reči cudzích ľudí si nepriputaj....a po dvoch deťoch ti môžem povedať že na 1000% platí: spokojná mama,spokojné dieťa,Spokojna celá rodina❤️
@carrot_apple Nie, ty naozaj nechápeš. Ani to, ako s takýmito rečami vieš priložiť ešte viac. Môj manžel napríklad pracuje, nemal čas mi robiť slúžku. Ale tiež som mala tú česť na takéto reči. Tiež si jedna z tých.
Autorka, prosím ťa. Tvojou úlohou je teraz postarať sa o dieťa, vrátane toho, že ho nakŕmiš. Ako najlepšie vieš. Ak UM, tak UM. To umelé mlieko zachránilo život miliónom deti po celom svete. Mala som to rovnako ako ty, a môj syn mal približne toľko, čo tvoj, kedy som to celé nechala tak a sústredila sa na materstvo. Neboj sa, je naprosto v poriadku.
Presne rovnako som to mala aj ja - akútna sekcia bez pôrodných bolestí, čiže mlieko sa mi nedopustili, chodila som kradnúť umelé mlieko v pôrodnici, aby aspoň niečo mala. Trápila som sa s klobúčikmi, cievkami, no oplatilo sa, po dvoch mesiacoch som mohla UM odložiť. Potom zas som sa ďalší rok nevyspala, lebo na cicku bola non-stop. No keby som vedela, že s kojením je taká neskutočná oštara a trápenie, tak sa na to úplne vykašlem a užívam si pohodu s UM. Nikdy nezabudnem ako som musela utekať z obchodu domov keď mi začalo tiecť mlieko a mala som bolesti prsníkov. Obchod bol vtedy neskutočný relax pre mňa, únik do reality z toho zlého sna. Urobila si maximum čo sa dalo, vôbec to neľutuj! Dnes sú tie UM už také kvalitné, obsahujú všetko čo bábätko potrebuje a neustále robia nové a nové výskumy. Ja som bola kojená a môj brat na UM. Ja som bola vždy chorá, aj alergik som a môj brat je zdravý ani chorý nebýva. Takže určite neškodíš svojmu bábätku. Hlavne sa daj do pohody a užívaj si to ♥️
My sa kojime a vacsinou mam pocit te by som to najradsej zabalila, ciste trapwniw niekedy , ide mi to na nervy otravuje ma to…. Maly ma neustale stipe doslova stipe po bradavkach , okolie prs mam modriny, ked s najeduje a reve uplne odmieta cicik, ked sa kojime bodaj by ani vanok nezavial lebo hned zacnw rucat a znova odmieta prsnik, ked mam ms odmieta alebo sa kojime aj pol hodinu… pre tieto patalie jo sem tam prikrmujeme kwdze hladny nwmoze byt a s flaskou nikdy nieje problem, tak ja iz neviem …. Som viac vycerpana a nervozna z kojenia ako z toho, ze by mal byt na um
Ja mam dieta adoptovane, takze ziadne MM nebolo mozne. Este aj to UM sme museli v 9 mesiacoch stopnut kvoli gastro problemom. A sme tu. Obe stastne, vysmiate, lubiace sa. Netrap sa tym. Tes sa z babatka, bud v pohode. Spokojna maminka = spokojne babatko.
Normálne som sa s tým zmierila,moje dieťa žije/je "zdravé" tak isto ako druhé kojené dieťa. Obe majú atopický ekzém, takže na tom kojení akosi nezáležalo 🤔
Necitala som vsetky komenty, poviem za seba. Ja som kojila 2 mesiace horko-tazko, okolie same blbe kecy, ci kojim, preco davam UM, najviac ma deptala moja vlastna matka, dookola mi opakujuc, ze som len leniva a nechce sa mi, preto malemu davam UM. To bola posledna kvapka. Od zaciatku som mala malo mlieka, zaroven som musela dokrmovat s umelym. Po tych 2 mesiacoch a tychto reciach som sa nasrala a surovo zo dna na den skoncila s celym trapenim. Dieta vyrastlo na UM, je zdravy, nic mu nie je, mne sa neskutocne vtedy ulavilo, dieta sa upokojilo a obaja sme boli zrazu v pohode. Nenechaj sa nikym deptat! Rob tak, ako si myslis, ze je pre teba a tvoje dieta najlepsie. Ostatnych je do toho velke gulove.
Ahoj. Som ten prípad. Prsia veľké celý život, pár týždňov po otehotnení až do pôrodu mi denne vytekalo kolostrum, tak som sa tešila, ako budem dcérku kojiť. Dopadlo to tak, že pôrodom akoby uťalo. Mohla som prikladať dieťatko, koľko som chcela, nepomáhalo to. Keď som odsávala, tak za hodinu mordovania, aj po teplej sprche s masážou, som odsala možno 10 ml mlieka. Revala som a nenávidela samu seba. Nepomohli ani babské rady, ani bylinky, skrátka nič. Takže, dcérka, žiaľ, kompletne odrástla na umelom mlieku (Nutrilon HA, lebo manžel je silný alergik, neskôr jej veľmi chutilo Babylove, nemala z neho koliky). Už je z nej dvanásťročná slečna a myslím, že jej to umelé mlieko neuškodilo. Iná situácia je, keď žena kojiť môže, ale odmieta to. No nakoniec je to jej slobodné rozhodnutie. Ja by som to však nikdy dobrovoľne dieťaťu neodmietla.
Ahoj, chápem ťa, zažila som si niečo podobné. Pôrod som mala iný, aj dieťa bolo donosené, ale po týždni sme riešili iné zdravotné problémy a testy na vážne genetické ochorenie, všetko v strese, potom stres z dojčenia, že to nejde, malý odmietal, väčšinu vecí vyvracal a zase bol hladný a tak stále dookola, tiež som potom keď som mu dala umele mlieko pocítila zlyhanie, čo tiež neprispelo mojej psychike a tomu začarovanému kruhu dojčenia/nedojčenia/ a veľmi dlho ma to trápilo. Potom som s tým prestala, dieťa sa konečne spokojne najedlo a bolo spokojné. A nie, nemyslím si, že som si to uľahčila, lebo spával menej ako dojčené deti čo poznám, budil sa takisto v noci, je to mojkáč a maminkáč aj bez dojčenia, takže tiež som si nemohla len tak lobzovať mimo domu hocikedy som chcela. Ale takto spätne ma mrzí len to, koľko som sa kvôli tomu natrápila, že som si nechala ujsť niekoľko pekných chvíľ kvôli tomu, ktoré už nikdy nebudeme môcť spolu zažiť 🙂 ale úplne ťa chápem, že ťa to trápi, ak by si chcela, kľudne mi napíš. Ale určite to bude v poriadku, si mama, ktorá chce synovi dať to najlepšie, a to je to najdôležitejšie, čo potrebuje - taká mama, a nie dojčenie.

To odkial si nabrala, ze UM mu uškodí? Nečítaj nezmysly na internete, normálne sa daj do kľudu a ver tomu, ze keď budeš dávať len UM, svet sa nezruti.