Ako sa zmieriť s tým, že je koniec dojčenia?
Prosím Vás, ako sa mám zmieriť s tým, že je koniec kojenia? Tak veľmi som chcela kojiť čo najdlhšie. Ale tým, že dieťa úplne odmieta prsník, tak už sa tvorba mlieka úplne znížila a nepomáha už ani senovka a benedikt. Mne je normálne do plaču, že už nepotrebuje prsník. Tým, že bola na prsníku nonstop celé dni bolo síce veľmi obmedzujúce ale až teraz som si to uvedomila, že medzi mnou a dieťaťom vtedy bolo niečo viac než len kojenie. Ja som ju cítila, že ma potrebuje a teraz, keď už nechce prsník tak mám pocit že sa mi akoby vzdialila. Neviem to opísať. Bola som doslova chodiaci cumel a nikdy by som vtedy nepovedala, že mi to bude chýbať ako bola na mne, držala ma a pozerala sa na mna počas dojčenia. Aj teraz mi padajú slzy ako to píšem. Je mi veľmi ťažko ze už sa vie ukľudniť len cumlom a nepotrebuje mna.
Mne pomohla odsavacka,neskusala si?
Presne viem o com pises. Nikdy by ma nenapadlo, ze budem toto rak prezivat a chapem ta. Kazda sme ina, ja som dva krat skusala odstavit , mala uz ma 2 r, a tiez sa mu kotutali slzy. Kazdy ma puto s dietatom a toto je take vies ze to u nikdy nebude. Netrap sa a ak sa sama odstavuje je to super, nebudes mat problem s priliz dlhym dojcenim
Nečítala som všetky komentáre, len mi napadlo, či autorka nie je náhodom tehotná. Malá začala zrazu odmietať a mamička je uplakaná...
no ja som odkojila tri deti, pri vsetkych boli velke aj male krizy. Ak uz kokit nebudes, netrap sa, budes skvela mama aj tak. Ale ak sa s tym nevies vo vnutri zmierit, hladaj pomoc, riesenia...nastriekaj jej mliecko do ust, nech citi tu chut. Podla mna je dovodom tohto stavu ta flasa. Uz je predsa vyspelejsia a v tomto vie, co jej viac vyhovuje. Urcite si odsavaj mliecko velmi casto, aj v noci, striedaj pritom prsniky. Za tri dni sa to rozbehne. Zatial obmedzuj cumel, lezte nahe v postelo, striekaj jej to mliecko do ust a tak. Teda ak este chces bojovat😊
Ak chceš ešte ďalej dojčiť:
- ako prvé spoj sa a nechaj si poradiť laktacnou poradkyňou
- pozri si stránku mamila.sk, rôzne odpovede na podobný problém, prip. tam napis
- nedávaj cumlík (jaj, ale na to už je asi neskoro, chi chi), ono dudel zaručene znižuje tvorbu mlieka, malinká vymenila prsko za cumlík, ale vlastne ho dostala od teba… takze?
- nedokrmuj umelým mliekom, ak tak cez cievku
- spi s malinkou spolu v posteli, v noci namiesto cumlíka ponúkni prso, špeciálne nad ranom
Jasne, že možno takéto veci robiť nechceš, ale iné zrejma nepomôžu.. jedine sa už iba s tým zmieriť. Veď ty sa rozhodneš, či ti to za to stojí.
by som z toho žiadnu vedu nerobila. Podla mna to aj tak neovplivniš. Umele mliečka su na rovnakej urovni ako materske mliečko

Neviem, ci to bol dobry napad sem pisat, vela zien ta nepochopi (iba v zatvorke, ale ja osobne sa nebyjadrujem k temam, ktorym nerozumiem). Ja ta chapem. Je to rozhodnutie kazdej zeny, ci v takomto pripade chce zabojovat alebo nie. Oba pripady su ok! Kojim 5m syna a poviem pravdu sama neviem, co by som urobila na tvojom mieste 🤷♀️ Len si to musis upratat v sebe, co chces a podla toho sa zariadit. Ak chces este kojit, informovat sa co sa da urobit, skusat dalej. Ano, ta flaska a cumel to mohli pokazit (a to ja nehovorim, ze sa to nemoze, niekto s tym funguje uplne ok, ale ty asi nie / hlavne ta flaska) ono to je taky zacarovany kruh, das flasku lebo mas malo mlieka, a potom preto sa ti netvori viac, velmi tazke sa z toho dostat. Ak sa ti to uz nechce riesit, tak kasli na to, aj tych par mesiacov co si kojila je super. Ale ak chces pokracovat, nenechaj sa odradit blbimi komentarmi.