Ako sa zmieriť s tým, že je koniec dojčenia?
Prosím Vás, ako sa mám zmieriť s tým, že je koniec kojenia? Tak veľmi som chcela kojiť čo najdlhšie. Ale tým, že dieťa úplne odmieta prsník, tak už sa tvorba mlieka úplne znížila a nepomáha už ani senovka a benedikt. Mne je normálne do plaču, že už nepotrebuje prsník. Tým, že bola na prsníku nonstop celé dni bolo síce veľmi obmedzujúce ale až teraz som si to uvedomila, že medzi mnou a dieťaťom vtedy bolo niečo viac než len kojenie. Ja som ju cítila, že ma potrebuje a teraz, keď už nechce prsník tak mám pocit že sa mi akoby vzdialila. Neviem to opísať. Bola som doslova chodiaci cumel a nikdy by som vtedy nepovedala, že mi to bude chýbať ako bola na mne, držala ma a pozerala sa na mna počas dojčenia. Aj teraz mi padajú slzy ako to píšem. Je mi veľmi ťažko ze už sa vie ukľudniť len cumlom a nepotrebuje mna.
@ankare prečo škoda, že pije z fľaše a má cumeľ? Aj môj pil z fľaše čaj alebo vodu a cumeľ mal od narodenia a kojenie ok
@lucia147852 ďakujem veľmi pekne ❤️ Dnes som si poplakala, ale kvôli týmto pozitívnym správam sa na ňu dívam s úsmevom a budem robit všetko preto aby bola spokojná a šťastná. Nebudem ju teda trápiť a ani seba. Vždy jej skúsim dať prsník a keď odmietla, tak som jej dala flašku v takej polohe ako ju kojím a mojkam si ju 🥰
Inak prave aj ten cumel, aj rozne flase a netecuce pohariky v spojitosti s dalšimi faktormi sposobuju štrajk. Vlastne pokazia prisatie, dieta je nespokojne s tokom. V 19mes. by sa inak este normalne dojčila. Ja by som to podporila kontaktom koža na kožu, dojčenim v polospanku, v noci, pri kazdom dojceni stlacat prsnik. Laktačne poradkyne poradia.
Také iste pocity som mala aj ja keď som ukončila kojenie mojho prvého po 2 rokoch....tu na koník by som to už ale nedávala strašne ma tu za to zdrbali pod čiernu zem že som bola z tej odluky a prázdnoty raz dva vyliecena 🤣Tu dlhé kojenie neholduje fandeniu ba priam na opak,závisť robí svoje a keď nejaká nekojila lebo nemohla alebo bol nejaký iný problém tak si nepriateľ štátu lebo iba naivne a hlúpe koja viac ako 3 mesiace
Zahod cumel vymeň prsník. Úplne jednoduché!
Dcéra sa ti bude dojčiť donekonečna😀cumel s prsníkom ide dokopy fakt výnimočne
Vám spôsobil štrajk, nehľadiac na to, že už v jej veku je cumel kvôli zubom fakt nevhodný!
Jáj ešte aj fľaša, tak to je jasne že nechce prsník.
Obdobne
Fľašu už v jej veku nepotrebuje
Prepac, ale toto znie uz trochu nezdravo.... Vztah sa nebuduje iba dojcenim, buduje sa celkovo starostlivostou. Tebe teda vyhovuje pocit, ze tvoje dieta je na tebe zavisle a je zavesene na prse... Mala by si si to trochu upratat v hlave. Chapem, ze utisit dieta inak, nez si bola zvyknuta, nemusi byt pre teba spociatku lahke. Ale da sa to. Co pride, ked bude tvoje dieta coraz samostatnejsie? Nervovo sa zrutis, ked uz teraz si v takomto rozpolozeni, ze odmieta prsnik, ked mu ho tlacis do ust? Pre koho si to vlastne robila, pre seba alebo pre dieta? Prepac, ako to znie hrubo, ale ja proste krutim hlavou, lebo teba dieta "nepotrebuje" lebo ti nevisi na prsniku a ziarlis na cumel 🤷🏻♀️. Co budes robit, ked pride vzdor, ked ta bude od seba odhanat? Pozbieraj sa, cakaju ta skutocne problemy nez to, ze sa tvoje dieta odstavilo.
Iba postupne a nemať veľké očakávania od začiatku.Ja prvorodička, mamina ma kojila do dva a pol roka. Vravím si určite budem kojiť, nekupujem cumle, fľašky, lebo potrebovať to nebudem. Hneď si nalu ,,dam,, na sále na prsník a ideme na to. Človek mieni, Pán Boh mení. Po náročnom pôrode mi malu dali na 2 minútky na brucho, mňa uspali, zašívali v celkovej anesteze. Tym, ze som stratila veľa krvi a velmi ma vnutorne aj vonkajsie potrhalo, plus nizke velmi nízke hodnoty zeleza...ubytovali ma so ženami na izbe po cisarskom. Prve priloženie na prsník sa mohlo uskutočniť 30 hodin po porode. Potom mi doktorka prisla oznamit, ze mala je uz velmi hladná, ci suhlasim s UM alebo nie. Prepáčte, ale dieta si hladovať nenecham, jasne, ze som suhlasila. Malu mi do starostlivosti dali o 42 hodin po porode. Prikladala som ju stále, medzitym nosila na antibiotika, lebo prirodzenym porodom este chytila odomna bakteriu. Stravili sme v nemocke 8 dni, zakazdym mi ju doniesli, ze jej museli dat mlieko lebo bola hladna a to som ju furt nakojila pred odnesenim...Do toho ,,odporucanie ,, klobucikov,,. Neraz mi ju doniesli aj cumlom s novorodeneckého, kym bola u nich, lebo vela plakala a nemala co ,,cmulkat,,...Ciste kojenie neprebehlo ani den. Odmietat prsník začala dva tyzdne po porode. Laktacna zhodnotila, ze niekedy to proste nejde. Vzdy som jej dala aj prsník, bol pritom plac, daco aj zjedla ale tak plakala, ze to v zápätí vyzvracala. Ja som pomedzi to odsavala a kym ona pila 120 ml , ja som za 40 minut odsavania odsala , slabych 40 ml. Je to ozaj boj na dlhe trate. Presla som na umele, mala spokojna, uz ma rok 😀 Flasku jej vzdy davam v polohe akoby kojenia. Kontakt nam teda nechýba. Neviem preco žena, ktorá nekoji dieta by mala byt ,,kamenovana ,, spoločnosťou. Najviac ma vzdy stvalo, ked som hockde videla napis, ze kojenie je najlepsia forma vyzivy. Zabudli vsak dodat, ze áno ,je , ale ked je to mozne. Ako pisali baby, teraz ta to bude štvať ale o rok ked uz bude na inej strave, to uz tak brat nebudes. Dovtedy to stvalo aj mna. Je to prirodzené. Ja som si povedala,ze ked som nekojila, budem malej davat hlavne zdravú stravu a potraviny. S casti jej to vykompenzujem takto. A ano je pravda s tou fľašou aj cumlom, ze to ,,kazi,, kojenie, Nam to tiez nepomohlo aj ked dva tyzdne fungovalo všetko. Je to na tebe, ale dieta potrebuje, spokojnu matku, oddychnutu v ramci moznosti. Volba je na tebe. A z psychologického hladiska sa mi paci komentar s papulovanim a pubertou 😀 tak pripajam este jeden.
@beadygirl18 vieš.
Ja mam napríklad kamarátku a a ta dojčila tiež 2,5 roka pritom dieťa porodila 2 mesiace pred termínom.
Pamboh nemení, len mamičky, čiže si tak rozhodla, je to OK.
Ja som mala napríklad porodila skoro 5 kilove deti ktoré v živote nevideli fľaku. Prvá dcéra štrajk kvôli cumlu 8 mesiacov, dojčenie len v spánku, po odhodení cumla, dojčenie bez problémov. Druhá nemala štrajk nikdy dojčim 3 rok. Samozrejme je pohodlnejšia fľaša...
@beadygirl18 v zmysle.co ucitelka v.prvej triede spozna, ked sa pozrie po detoch? Vobec nie veci typu, kto prvy chodil, rozpraval, bol ako dlho dojceny,... Kto sa doma citi milovany a v bezpeci 😉
@sono2 V nasom pripade to nebolo moje rozhodnutie. Plany boli ine. Ja keby nemam tak narocny porod. Inak tiez 4500 g a 60 cm prirodzene 😜 a tu velku stratu krvi, verim, ze to mohlo byt inak. Ale ked Ti povedia, ze mala skoro nic nepribrala za tyzden v nemocnici, tak to uz nie je sranda. A gratulujem ku kojeniu.
Tiež by som bola za to, že ešte to skus zachrániť, ak je šanca. Samozrejme nie cez mŕtvoly, keď sa nedá tak sa nedá. Aj môj sa odstavil keď mal afty ale potom sa ešte vrátil, a mliečko sa zase obnovilo
Neboj, ziadne extra puto sa pri dojceni nevytvara a mala ta bude potrebovat a lipnut na tebe rovnako aj bez dojcenia. Akurat je lepsie dojcit zo zdravotneho hladiska aspon do 6 mes. Ale aj to nie je pravidlo. Mam to odskusane. Jedno dieta som musela odstavit po 3 mesiacoch a druhe bude mat 2 roky a nedari sa mi ho odstavit. Ziadny rozdiel nevidim. Akurat mi prve dieta po prechode na flasu zacalo spat celu noc a bolo aj cez den kludne na rozdiel od casu ked bolo dojcene.
Neboj sa nič keď ti začne chodiť ani na záchode už nebudeš nikdy sama, tie pocity prejdú ❤️
Jooj keby si ešte len vedela aký dokáže byť prsník časom prekliatie co sa týka zaspavania🙂 rozumiem, že ti to je ľúto, je to také niečo veľmi pekne a osobne, niečo čo nezažije ona s nikým iným a pre mamu je to tiež jedinečné ale treba aby boli v pohode počas kojenia obe strany.. pamätaj si kojenie len ako niečo príjemné, u mňa to u boli posledné týždne mordor a som rada ze to skončilo:D
Škoda tej fľaše od začiatku, to je veľa krát proste začiatok konca. Naj je deti čo najmenej vážiť a zaoberať sa tým, koľko by mali priberať, tabuľky a brať to tak, akoby fľaše a cumle ani neexistovali. Každopádne brala by som si z toho poučenie, ak chces ešte ďalšie a dojčiť ho dlhšie. A netyraj sa s tým, len proste druhý krát môže byť lepšie
@medeaa lepšie by som to nenapísala...
Jejda, ked ma 19 tyzdnov, volaj laktacnej poradkyni. Ked nepomohla jedna, najdsi druhu. Je x mamiciek, ktore svojou huzevnatostou rozbehli dobre kojenie. Neboj, len hladaj a nevzdavaj sa! Pri tomto treba mat odbornu podporu a nie kazda LP moze byt dostatocne skusena. Najdi dalsiu. Je to este male babo, treba vyskusat, co sa da.
@97tomi * prezidentkin 😉
Haha. Uplne ta chapem. A to dojcim treti kusok. Presne 20mesiacov 😂😂
A uz je to ozaj len tak 2x do tyzdna ze si popyta.
Ahoj. Poviem ti svoj pribeh. Niektore ho uz citali. Mala som s dcerkou presne tie iste problemy, jedneho dna zacala odmietat prsnik, napriek tomu, ze som mlieka mala habakuk a spustalo sa okamzite, takze ziadny pomaly tok. Odtahovala sa, kopala, vrieskala, len co zbadala, ze si rozopinam podprsenku. Tiez ma iritovalo, ked som nepocuvala nic ine len prikladat, prikladat, prikladat. Ako do riti, ked sa nechcela k prsniku ani priblizit? Vies co sa stalo? Bola z krmenia taka vydesena, ze mi rovnakym sposobom reagovala aj na flasu. Bolo jedno, ci som jej ponukala svoje odsate, ci umele, nechcela pit ani z flase. Cele hodiny hladovala, rekord bol 13hod bez mlieka. Myslis, ze po 13hod hladovky sa ochotne napapala? Ani omylom, hlad na nu neplatil. Nezostalo mi nic ine, len krmit ju striekackou. Prikrmy nula bodov, tie odmietala detto. Rucicka na vahe sa nehybala. Casom zacala odmietat aj striekacku, vtedy sa este len zacalo peklo.... Dojcit sa mi ju darilo iba v spanku, ale to boli kratucke kojenia a len do urciteho veku. Chvilku fungovalo dojcenie v nosici za intenzivneho natriasania. Posledny krat sa mi ju podarilo nadojcit v spanku asi v 9mes. Tiez som si to odrevala, mala som pocity uplne ako ty, napriek tomu, ze som nebola pre dieta chodiaci cumel. Aj tak ma to velmi bolelo, ze ju uz viac nenadojcim. Bud rada, ze ti dieta pije z flase. Dala by som cely svet za to, keby mi dieta pilo z flase. Dnes ma 22 mes, papanie je hruza, ale aspon daco spapa, tekutiny dostava stale gro striekackou. Pomalinky skusame pohar.
@vanilka83 závisť? Preboha, prečo závisť? Ja som kojila a kojila som dovtedy, kým sa dieťa samé neodstavilo, ale keby to bolo po 2. roku, tak ho odstavím sama. Je to každého vec, do kedy kojí, ja osobne považujem kojenie po 2, roku dieťaťa viac prínosné pre matku ako pre dieťa. A áno, viem, že to nie je len potrava, ale práve to sa mi na tom nepáči, že dieťa každý problém potom rieši prisatím sa, či už spadne, stratí plyšáka, alebo nechce jesť to, čo má na tanieri.

Dieťa je zdravé, sýte a pokojne… kým nevytiahnes prsník… načo stresujes ju aj seba? Kvôli tomu že sa na to teraz úplne psycho tlaci? Kvôli tomu, že mamila kojosekta radšej do dieťaťa a matky bude pchať lieky len aby bolo mlieko? Miluješ svoje dieťa? Miluješ…. Ono bude milovat teba. Je jedno či s MM či s UM. Hlavne aby ste boli obe šťastne a pokojne. Načo byt vystresovaná a unsvena kopa nervov a vyhlasovať že kojím? Na nič. Lubte sa, mojkajte, hrajte a teste sa z plného bruska a už sa nestresuj kojenim ☺️