Ako ste prišli na správny čas na odstavenie?
Aký postup ste zvolili po prípade ako to u vás prebiehalo? Nemali ste dojem že sa vám drobec práve že o to viac pýtal na prsník? Zaujíma ma skôr jemnejší prístup ako raz nedať a dosť 🙂
@zienka21 mlieko mu určite stačí a určite je to aj o zvyku. Pokiaľ ti to neprekáža, tak ho kľudne dojči ďalej a ak chceš skončiť, tak buď budeš mať šťastie a bude to v pohode alebo sa bude drobec trápiť, pokiaľ si zvykne, že mlieko už nie je.
V každom prípade držím prsty, aby to bolo bez plaču a trápenia
@zienka21 moji sa odstavili sami, mlieko ubúdalo, tak to išlo postupne pomaly, bez plaču
@mone8 denne nemáme už ani my, len na ten spánok aj dvakrát keď sa nedá zaspať aj sa chvíľu darilo bez papania na spánok čítali sme knižku alebo počúvali auta vonku atď ale naozaj len pár dní možno týždeň .. nevydržali sme dlho a zatiaľ nenašli iný Lepsi spôsob uspávania alebo teda pred spánkom.. a v noci je to tak dva trikrát po väčšine..
@janickacrazy normálne ste fungovali ako by nič ? Teda pokračovali nemenili zabehnuté "metódy"?
Syn sa odstavil sám keď mal rok aj 4 mesiace . Ale to už som kojila len ráno a večer.
Teraz riešim dcéru , ma 2 roky v decembri .
Pred dvoma týždňami som zrusila nočné kojenie , lebo sme sa nikto normálne nevyspal u nás , 2 noci plač a potom 3 nepokojná ale zrazu prespí celu noc. Po nočnom kojení som zrusila ranné , a teraz mi ešte ostáva večerné a pred obednym spánkom .
To bude asi náročnejšie ale do tých dcerinych 2 rokov som si dala limit , že sa to snáď podari - mám ešte 3 mesiace .pocitovo som už na tom tak že by som to ukončila aj hneď ale idem na to pozvoľna
Aspoň sa už vyspime🙏
@zienka21 moja mala spala 1x poobede,na cice samozrejme, po 40min hore a zas cica, cumel odmietala tak mala cicu. Vecer si trocha ored spanim tiez cucla 🙈 a v noci sa budila 3x aj viac mam pocit. Odkedy som prestala kojit, prepsi poobede 3hod vkuse a aj celu noc🤷♀️ Casto pozeram do postielky aj teraz po polroku co ju nekojim, ze ci to je fakt toto dieta co sa olko budilo
Cim viax prikrmov,tym menej dojcenia. Dojcenie na uspatie 3x za den a v noci.. Od roka 2x za den..a postupne sme presli na flasu..
@zienka21 no postupne to ubúdalo, najskor sa prestali kojiť cez den, čiže len večer a v noci, potom ked som cítila, že už mám málo mliečka, tak som večer dala fľašu a kojila len v noci, potom jedného dna prespali celú noc a bolo, nijak som to nesilila, ale moja suseda kojila do 7 rokov 😇
musiš skušat a uvidiš, možno mu zachuti aj mliečko z flaše

@zienka21 musíš len vyskúšať a uvidíš, či je už drobec pripravený alebo nie.
U dievčat to išlo v pohode, len som si prelepila prsník leukoplastom, že mám bibi a v pohode. A mladšiu dcéru som naučila na čaj miesto mlieka. Ale pri chlapcoch to nezabralo, strašný plač, tak som kojila ďalej. A keď mal tri roky a dva mesiace, tak nejak si to nechal vysvetliť. Ale pri poslednom nič nezabralo, až keď ho bolel zub, zubárka mu ho vrtala, tak som využila túto situáciu a povedala mu, že už je veľký, že nemôže papať mliečko, lebo preto ho to bolí. Dal si to vysvetliť, len to už bol veľký (3 roky a štyri mesiace).
Ake máš veľké dieťa?