Ahojte,
práve čakám na výsledky genetických testov v rámci prípravy na IVF a chcela by som sa spýtať, aký je ďalší postup po ich obdržaní. Zaujíma ma najmä:
Čo sa bude diať po tom, ako dostanem výsledky?
Aké ďalšie vyšetrenia alebo konzultácie môžu byť potrebné?
Ako dlho zvyčajne trvá, kým sa pristúpi k samotnému vkladu embrya?
Budem vďačná za každú skúsenosť alebo informáciu. Ďakujem! 😊
My sme čakali 3 m na výsledky genetiky, ptm nás zavolali vysvetlili kde je problém a pri ďalšej ms sme sa pustili do prípravy na vklad + liečba kt bola potrebná
@stellarstar tak dlho? nemyslela si tri tyzdne? to je standardna doba.
@kiwi3 nie nie 3 m sme čakali, po 2 m som volala ze ešte nie sú hotové, ptm o nejak 2,5 m už došli
kazde car je ine a kazda z nas tam ide s inym , co ma za sebou. ja som mala komplet vsetky vysetrenia u gynekologa- folikulometriu, priechodnost vajecnikov, 2x laparoskopiu, liecba endometriozy, muz spermiogram... vsetky dostupne testy na infekcne, pohlavne a neviem ake choroby, stitna zlaza, hormonalny profil.. hematologia... proste vsetko od hlavy a po paty som mala vysetrene...
v car pozreli vysledky a navrhli postup.. u nas to bolo 2x IUI, neskor sme pristupili k IVF.. pri samotnom IVF takisto nastavili a vysvetlili protokol, s ohladom na moj "stav"... v druhom cykle protokol mierne zmenili, pridali aj prednison 6 tyzdnov pred vkladom a fraxiparin preventivne, kvoli tomu, ze som potratila...
po punkcii vajicok pohovor s embryologom, alebo pred / to si uz nepamatam/ , ake su moznosti, ci oplodnit prirodzene , alebo spermiam pomoct atd / tiez zalezi od spermiogramu/... potom navrhli z genetickeho pohladu nejake veci, potom samotny vklad- tiez xy moznosti ako ho spravit, poistit... Je to uz 12 rokov co som bola v car, dnes su metody , pristupy , predimplementacne vysetrenia urcite niekde inde, ako v tom case...
@stellarstar Ak tomu správne rozumiem, tak ak nebudú žiadne problémy, môžeme hneď po tom, ako dostaneme výsledky, začať hormonálnu liečbu, odber a vklad? Kým čakáme na výsledky, absolvovali sme imunológiu, manžel spermiogram a urológa, a ja klasické vyšetrenia v CAR. U nás je problém so spermiogramom, ja som v poriadku.
ak je problem spermiogram... otazka je co je problem, ako sa na tento problem pozera CAR, aky navrhnu postup- moze to byt liecba , moze to byt odber spermii, moze to byt cesta darcovskych spermii... velmi zosiroka pises... tazko povedat kedy "pojdete" na to... absolvovat stimulaciu a vklad, ked nie su tie "najlepsie" podmienky s ohladom na vas stav, nema zmysel... dockaj casu, ked sa veci vyjasnia, pojde to uz potom rychlo
mala by si mat este hematologiu a hysteroskopiu, pre istotu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
v kazdom car je to inak, asi sa musis pytat tam. ale v zasade sa rozhodujes sama, kedy pojdes na ket. ak ta z car neposlu na vysetrenia, tiez si to radsej ries sama, neviem, ci uz nejake mas... inak do toho mozno pojdes zbytocne.