icon

Ako úspešne odnaučiť dieťa od dojčenia?

9. apr 2024

Zdravím vás, ako ste odnaučili svoje detičky od materského mlieka alebo respektive od cecku? A ako ste riešili zaspávanie? Syn mi zaspí iba na cecku a do budúcna mám z toho velký stres🙈

palculienka40
9. apr 2024

Neriesila som to nikdy. Same sa odnaucilo.

domka222
9. apr 2024

Normálne, prišiel deň kedy som nedala

minesasubu
9. apr 2024

Treba vymysliet iny sposob uspavania
kolko ma rokov ?

autor
9. apr 2024

1,5 roka má

jankaaaaaa02
Odpoveď bola odstránená
domiklik
9. apr 2024

V rovnakom veku som oducala. Jednoducho som nedala cecik. Prva noc rev, druhá noc mrncanie, tretia v pohode. Treba sa na to len nastaviť.

kris_tin257
9. apr 2024

Obe deti som od malička učila aj na fľašu nemali s tým problém dostávali mlieko aj kojenim ale aj cez fľašu no a jeden deň som proste začala dávať už iba fľašu a vôbec ani jedno dieťa nezaregistrovalo rozdiel... Mali v rozpätí 6-8 mesiacov .... Mlieko som si odsavala a potom nahradila umelým

angeli121212
9. apr 2024

ahoj neviem koľko času máš na odstavenie. Ja toto aktuálne riešim a dala som si na to dostatok času. S odstavovaním postupným som začala asi okolo synovho roka a prvé čo som urobila bolo, žesom spravidelnila dojčenie. Dovtedy sa dojčil na požiadanie, tak som si to spravidelnila na ráno, do obedu, na obedný spánok, poobede a na večerný spánok. Noc som nechala tak ako je zatiaľ. Ďalší krok bol odstrániť dojčenia medzi ránom obedom a večerou. My sme mali celkovo aj problém s tým, že malý nechcel piť vodu iba moje mlieko čiže som milion krát ponúkala cez deň vodu z rôznych pohárov fľašiek. Zo začiatku to bola bieda ale postupne s ubúdajúcim kojením sa rozpil. Ako prvé sme odstránili poobedné kojenie to si často v záplave hry nevšimol že mu chýba a ja som zámerne neponúkla zaujala niečim. Potom som riešila doobedné kojenie to bolo náročnejšie, lebo piť ešte tolko nechcel a zároven chcel mlieko a nevedel vydržať do obedného spánku, ale vela som ponúkala vody potom už aj umelé mlieko. Dosť pomohlo aj keď tomu úplne nerozumel veľa ho objímať mojkAť. Keď nemal kojenie chodil sa ku mne veľa objímať aja som sa mu snažila vela venovať a objatia vracať vždy. To som mu už vysvetlovala, že už tolko mlieka nemám a musí počkať a tak nejak. Potom si zvykol ešte pil vodu poslabšie ale to som sa zas ja musela naučiť, že nenútiť aj ked odmietne len ponúkať a byť ok (teraz sa to už dosť upravilo ako bonus jeochotný vypiť vodu prevažnelen zpohára). Ranné kojenie sa akosi tak samo zrušilo, ked sa zobudil mal dobrú náladu ani si posledné týždne nespomenul a tak som mu hned ponúkla vodu napil sa jej aj smäd zahnal. Teraz riešim obedné kojenie naspánok,kedže má kojenie spojenéso spaním je to náročnejšie ale podarilo sa mi ho presvedčiť na fľašku s mliekom a až tak sa nakojiť asnažím sa proste byťpri nom vytvoriť príjemnú atmosféru pokojnú nech sa teší na flašku. Uvidím ako budem dalej postupovať a čo ešte vyskúšam ale popravde,mne najviac pomáha sledovať malého na čo ako reaguje a snažím sa nenechať ho žalostne plakať preto som si na to aj dala viacej času

mantilka
20. apr 2024

To máš šťastie, že ti zaspáva na cecku. Naša keď mala okolo roka, vypila mliečko, otvorila oči a bolo po spani 🤣. Musela som si k nej ľahnúť, aby zaspala.

anna_anicka83
20. apr 2024

Mne sa dve odcucli samé, ale napr. na denný spánok mali cumeľ, tak to bolo jednoduchšie. Tento posledný dudlať nechcel. Ja som si dala termín do 2 rokov. Stihla som. V tomto období ako je tvoj som najprv obmedzila kojenie raz do obeda, raz poobede. Aj keď šmátral nedala som. V noci iba na zaspanie, počas noci už nie. (Bol aj plač, aj úteky z postele). A potom som postupne zrušila denné kojenie úplne. Mal iba v noci na zaspatie (cez deň sa uspával v kočíku). Potom som išla na pobyt so sestrou na 2 noci a keď som sa vrátila, tak už som nedala. Tri noci bol výlev a potom to prijal. A teraz sme vo fáze, že cez deň už uspávam v posteli. Väčšinou sa nám to darí. Proste si to nastav, že ide zmena a vydrž. Prípadne mu skús pri tom zaspavaní už teraz robiť aj iný rituál (hladkanie, mojkáča a pod.).

jesenzima
20. apr 2024

Nedala som. Trochu porevali, potom to preslo

matkahelka
20. apr 2024

nedala som.hotovo. par noci bolo kritickych, po tyzdni prespala celu noc a spi tak doteraz.