Ako odnaučiť dvojročné dieťa zaspávať na umelom mlieku?
Ahojte, malý ma 2r. a stále pred zaspavaním potrebuje mlieko. Len pred spankom. Zaspí síce už bez neho, ale keď ide do postele, tak potrebuje to mlieko. Tym padom aj plienka na noc je nutná. Nejake rady? Ak ste mali tiež takých veľkych milovnikov mlieka, ako ste ich od toho odnaučili? Ďakujem.
Načo , my sme nechali - deti to mali ako rituál. Dcéra v 10 r si sama robila kakao do fĺašky aj mladším deťom .
Um môžeš vymeniť za obyčajné mlieko z obchodu. Um je drahé oproti bežnému mlieku z obchodu.
@anonym_autor a kde je problém? Plienka na noc u dvoj ročného dieťaťa? Či ho musíš v noci prebaliť? V tomo veku má ešte nárok na jedno aj na druhé. Ale dnešné matky by ste chceli aby od roka deti rozprávali, recitovali, tancovali, samé jedli a samozrejme aj sa pýtali na WC a ideálne si aj samé vytreli riť...
@anonym_autor a kde je problém? Plienka na noc u dvoj ročného dieťaťa? Či ho musíš v noci prebaliť? V tomo veku má ešte nárok na jedno aj na druhé. Ale dnešné matky by ste chceli aby od roka deti rozprávali, recitovali, tancovali, samé jedli a samozrejme aj sa pýtali na WC a ideálne si aj samé vytreli riť...
@anonym_autor podaktoré matky ste sa asi zbláznili
@anonym_cc1b58 súhlasím 👍
Veď je to maličké dieťa, nehaj mu to mlieko, plienka v 2 rokoch je tiež uolne v pohode
Ak by mal 5 rokov tak chápem že to riešiš, ale veď toto je maličké dieťa, kam sa ponahlas
@anonym_autor odporúčam natvrdo - nedať a hotovo
Dvojrocnemu by som to mlieko kludne dala, aj ho este moze potrebovat. Moja pila mlieko vecer roky... sice uz rozne ine kozie, kravske a tak.. ale pila. 2r dieta plienku v noci a ajnvelakrat aj cez den este mava...
Preco by dvojrocne dieta nemohlo pit vecer mlieko? Nerozumiem.
Moj je tiez velky milovnik mlieka, davame stale na noc, ma 2 roky a 3 mesiace a nevidim na tom nic zle, takisto v noci raz prebalim a ma este plienky. Kazde dieta ma ine tempo, netreba svoje ocakavania premietat natvrdo do dietata, aj niektore dojcene deti sa v takom veku este dojcia. Kym normalne je a nema mlieko namiesto jedla, tak mu ho pokojne nechaj. Ked bude pripraveny sa odplienkovat, tak sa odplienkuje, predsa ani dospely sa v noci nepomoci, ked sa vecer napije
My sme dali normalne mlieko pred spanim, vypil na gauci a potom sme umyli zuby. Potom v posteli v noci u iba cista voda. Plienku mal tiez este celkom dlho po tom co ju mal aj po celej noci suchu.
Spavat bez plienky zacal okolo 3 rokov, no a mlieko dostava niekedy aj teraz ku veceri. A rano to ma taky ritual, ze miesto ranajok supne mlieko 😄
Nevidim nic hrozne ani na plienke, ani na mlieku.
@anonym_autor Mlieko urcite neber, ved to su dolezite ziviny pre dieta. Pienka je v pohode. Ak nema krive zuby z dudla tak to vobec neries. Moj ma 6 a ma na noc flasu mlieka. Ja som rada, inac by som do neho to mlieko nedostala. Zaroven je to velmi lahka strava, ktora jemne zasyti ale rychlo sa stravi. Privodi to dobry spanok. Davam umele, kravske mlieko nie je zdrave.
Nechala by som mu to mlieko ešte. Má len 2 roky, plienka na noc je tiež úplne v pohode.
Nasa je na tom rovnako, ale od marca ma uz len obycajne krabicove a vobec jej to nevadi, stsle to mlieko chce. :D neriesim teda, obedny spanok nava uz len obcas, tak holavne na noc ma, to neni az tak strasne, plienky sice ma este, cikaniu chape, ale je leniva ist na serbel, len ked sa jej chce taka ide, je to tazky oriesok:D
@anonym_autor podľa mňa na tom nie je nič zlé, že 2 ročný si pýta ešte mliečko, tiež by som mu ho nechala

@anonym_autor shock. Mlieko neni, nevyrábajú , dobrú noc. Dieťaťu sa to nemusí ľúbiť , môže plakať , môže odmietať spánok - má na to právo , v Tom momente nastupuje vaša láska, pohladenie, POCHOPENIE. Ale na konci toho všetkého ste vy a vaše rozhodnutie.