icon

Ako vyriešiť mlieko pre dojčené dieťa, keď musím na pár hodín odísť?

janiikkk
11. sep 2021

Dobrý deň,o 2 týždne musím ísť na zápis na VŠ a mám čisto dojčenú dcéru. Vtedy bude mať takmer 6 mesiacov. Samozrejme sa pokúsim odsať si čo najviac,ale pochybujem,že sa mi podarí tak na 6-7 hodín. Školu budem mať externe a bližšie,akurát ten zápis nám dali do iného mesta. Čo by ste robili vy? Dali by ste aj UM? Ďakujem za rady

pietra
11. sep 2021

ja by som kludne dala aj UM. Alebo odsavaj uz v predstihu a urob do mraznicky zasobu

viestta
Odpoveď bola odstránená
mousegirl
11. sep 2021

@janiikkk odsavaj a zamrazuj v predstihu. Určite by nebol problém dat aj UM, ale skús či ti vie piť z fľašky( moje čisto kojene dieťa napr nevedelo)

guiseppinka
11. sep 2021

Ja by som zobrala malu so sebou a niekoho, s kym by bola vonku... V pripade potreby ti ju donesie, nakojis a odchadza... Kojim tretie dieta a ani pri jednom som nevedela odsat ani 10ml...

kacena4
11. sep 2021

splnomocni niekoho miesto teba na zapise je to bezne, popr. spoluziaka...

tatiana1329
11. sep 2021

Naprosto chapem tvoju situaciu mala som to rovnako. Skus odsat co najviac pojde, kup umele mlieko Hipp ale ja som to riesila tak ze mala isla so mnou. Kazdy krat bola so mnou v skole (bola som externe) a aj na bakalarske skusky isla so mnou a zvladli sme to v pohode. Drzim palce 🙂

janai1
Odpoveď bola odstránená
jazula
11. sep 2021

Ja odsavam priebežne a mrazím. Potom sa vyberie hoci aj viac sackov. Odsat som totiž schopná len cca krmnu dávku za 24 hodín 🤷🏼‍♀️.

ivka21
11. sep 2021

Keď jej das 1x mliečko umelé sa jej nic nestane majú už aj urobene v lekárni (v tekutej forme) alebo nutrilon ma len 350 g balenie. Ale teda najlepšie by bolo odsat mliecko

hipuska
11. sep 2021

Dietko prežije v pohode. Buď UM alebo ešte lepšie mliečko do mrazničky. Veď za dva týždne, keď každý druhý deň odsajes jednu dávku tak to máš v pohode vykryte. Ja som dávala mrazit aj do sklených pohárov. Myslí aj na seba, možno si teraz zvýšis tvorbu mlieka. A ak kojis ešte intenzívne, počas tých 7 hodín si aspoň trochu odsať

cariad
11. sep 2021

@janiikkk odsávaj a mraz.
Keďže by už malo aj papať trošku tak 4 kŕmenia čo zamešká v jeden deň za tých 8 hodín. Tak by som sa snažila zaopatriť 750ml-850ml. Máš 14 dní keď dnes začneš tak tých 50-60ml denne a budeš vybavená, niečo by som dá snažila aj do rezervy ale vezmi si to tak že za tých povedzme že 8 hodín to bábätko bude každé 2-2,5 hodiny chodiť spať čiže by ti to malo vystačiť. Veľa Šťastia. 🍀

leniel
12. sep 2021

@janiikkk zamrazene mlieko moze odmietnut - chuti uplne inak - takisto asi nebude vediet pit z flase - ale to by sa dalo vyriesit pitim z poharika/lyzicky 😉 ideal je ale asi ozaj ju vziat zo sebou

mariska1989
12. sep 2021

Ja by som zobrala zo sebou .poprípade niekto s tebou ak by trebalo postrážiť atď

budiakova
18. sep 2021

Ahoj. Ja som si odsávala mliečko a dala som chladničky. V chladničke vydrží 12 - 24 hod. Dávala som aj do mrazničky v špeciálnych sáčkoch na materské mlieko. Zmrazené vydrží 6 mesiacov.