icon

Ako znížiť intenzitu kojenia?

brinkley
27. feb 2013

Ahojte,mam trojtýždnovu babu a za dva tyzdne pribrala 850g.Papa stale,pokial nespi tak chce papat,ak jej nedam,vrieska.V noci vydrzi m aximalne dve hodiny,co je to lepsie,beznejsie je hodinu a pol a cez den si vyzaduje kazdu hodinu.Ma zvacsene brusko,lebo je prejedena.Chirurg odporucil upravit kojenie.Lenze ako?Ja sa snazim jest co najlahsie jedla,aby som jej telicko moc nezatazovala,ale ona si ho zatazuje aj sama,ze nenecha zaludok trocha oddychnut..Prosim poradte ako by som vedela ovplyvnit kojenie ked stale pyta.Dakujem.

katkaseiner
27. feb 2013

take male babo nevie co je prezieranie...papa lebo je hladne... Toho chirurga by si sa mala spytat ako to robit.... ja by som to neriesila...
Mala mi tiez velmi rychlo priberala a jedla fakt v kuse... uz sa to ustalilo, ma na 6 mesiacov 8 a pol kila a nikdy mi nikto nic nepovedal, ze by bola tucna alebo nejake obmedzenie kojenia... ved to sa ani neda s takym drobcom. Podla mna to cele ignoruj

soldi
27. feb 2013

@brinkley chirurg sa vyzna do kojenia asi tak, ako koza do piva 🙂
okolo tretieho tyzdna byva rastovy spurt- babatka jedia castejsie a viac.
ked nespi a je na prsniku, neznamena to automaticky, ze papa, moze len dudlat na ukludnenie. toto je na debatu s laktacnou poradkynou, nie na internet.
niektore babatka priberaju narazovo a rychlo. urcite by som kojenie neobmedzovala. kontaktuj laktacnu zo svojho okolia 🙂

baryana
27. feb 2013

ona je este velmi malicka. a nie vzdy musi papat. take malicke babätka su "nacucnute" stale, niekedy len tak dudkaju. ona ta len potrebuje stale citit pri sebe. to chce len trpezlivost. tento cas velmi rychlo ubehne, a kojenie sa znormalizuje. len teraz to malicke nic ine nevie, len cuckat. je to sice unavne pre teba, ale skus vydrzat. co sa tyka vahy, pribera pekne, mozno viac, ako ine deticky, ale materske mliecko je lahko stravitelne, takze urcite nie je prejedena.

skolara
27. feb 2013

nepocuvaj chirurga 😀 😀 ale instinkt. Ja som prve 2-3 mesiace behala furt hore bez lebo som non stop kojila. Je to uplne normalne a prirodzene

zuzka1008
27. feb 2013

moja bola taka ista, stale na prsniku, vydržalo jej to veeeelmi dlho, neriesila som to, ja som ležala aspon som si poriadne oddychla 🙂

lauricka
27. feb 2013

chirurg je laktacna poradkyna? 😀 Ak by si mala nejake pochybnosti, ale nie kvoli tomu chirurgovi, zavolaj laktacnu poradkynu, nech skontroluje, ci sa kojite spravne.

janka273
27. feb 2013

mne Riško za 2 týždne pribral 1,2kg. / keď bol taký maličký/..dr.mi vravela, že má korigovať kojenie / samozrejme poznámka išla jedným uchom dnu, druhým von/ a potom si počet kojení začal sám upravovať podľa seba 🙂 v 10 mesiacoch mal 11kg / stále sa kojíme/ a pritom máme ešte reflux ☹

evening_star
27. feb 2013

Môj malý má 7 mesiacov a stále papá každé 2 hodiny cez deň, každú hodinu v noci 😉 A na začiatku priberal tak kilo za mesiac, je to normálne.

anjelicek26
27. feb 2013

@brinkley - nas maly pribral za prvych 6 tydnov 2600g a to sa narodil s 2550g, takze zdvojnasobil svoju porodnu hmotnost. A suhlasim, chirurg sa rozumie kojeniu ako hus do piva. Normalne babo koj ako pyta. Jediny problem je, ked diete nepribera, to treba riesit, z toho ostatneho sa len tes...

azbestica
27. feb 2013

ja sama neviem ako sa da zmenit intenzita kojenia...ved ked je hladne tak nech papa ani tebe by sa nepacilo kebyze ti nedaju jest! Ved pekne pribera co by ine mamky za to dali....Babatko najlepsie vie co a kedy potrebuje len od babatka sa mozes naucit ako byt dobrou matkou 🙂 Si uzivaj ze kojis a odychuj pri tom 🙂

ali76
27. feb 2013

ja som mala to iste v noci kazdu hodinu a pol a cez den, aj po pol hodine a so zadnym dr, som to neriesila, ked bol hladny tak som mu dala a priberal zo zacitaku rychlo okolo kila za 2 tyzdne, takze podla mna je to ok

zuzuj
1. mar 2013

Moja priberala prvých 6 mesiacov každý mesiac kilo...mala som tiež nadprodukciu mlieka....a vtedy dieťa môže veľa naraz nasať jednoducho nestíha , lebo mliečko tečie prúdom....je to tiež problém rovnako ho treba riešiť ako ked má niekto malú produkciu...., malá mala aj reflux tak je na to technika ....Pozri si stránku mamila.sk a tam je o tej nadprodukcii písané čo s tým...
Ale neviem z tvojho príspevku či máš nadprodukciu mlieka alebo nie...To že má velké bruško je normál...každé zdravé bábo má..
neviem ako ste sa dostali ku chirurgovi...to že priberá a kolko s tým nesúvisí...ako myslím s množstvom...
Ja by som skor riešila, prečo chce papať každú hodinu.., dieťa plače až vrieska pre všeličo....treba zvážiť či zakaždým chce papať....moja bola schopná sa tiež prisať furt...to s tým nesúvisí...Bábatká majú vrodený sací reflex...aj keby si jej dala prst bude ho žužlať...a nemusí byť hladná....
Ak máš pocit, že musíš kojiť každú hodinu lebo je hladná je možné že máš uplne opačný problém a to, že sa ti dobre neprisáva, alebo neťahá....alebo dokonca že máš zníženú produkciu mlieka.....že ho máš málo....nenasaje práveže dosť a potom je hladná a pýta častejšie.............a to, že priberá je len tým, že naozaj velmi často kojíš .....
Nebola by si výnimka... Ako dlho ťahá?....je spokojná ked saje...a vidíš preglgacie pohyby na bradičke?....atď ako si v tom zbehlá?...ideš intuitívne na to ? alebo si si o tom niečo prečítala, prípadne kukla video....Dobrá je naozaj tá stránka mamily...sú tam aj videá...
Podla mna naozaj aj ked niekto nebude súhlasiť nie je dobré kojiť pol hodinu alebo každú hodinu....ak je všetko ok dieťa sa nasaje tak do 10-15 min. ak je to dlhšie potom už bud pije aby sa upokojilo...skor dudluje...alebo je zlá technika ...
myslím, že takýmto štýlom sa zachvílu riadne vyčerpáš a dieťa nebude mať z teba úžitok...zavolaj si nejakú laktačnú poradkynu , nech skontroluje ako dieťa pije...a kde je pes zakopaný...naj ti poradí...zase o tej mamile...ale tam na tej stránke máš aj kontakty...
😉
A ako píšu baby...chirurg vie prd...najma ak je to chlap...