icon

Ako zrušiť nočné dojčenie u dvojročného dieťaťa

Včera o 12:39

Ahojte
Mám 2 r 3mes dcéru..je stále dosť veľa dojčená ,je slabý jedák .
Ide o to že máme problém s prednymi hornými zúbkami..o mesiac jej zúbky budú robiť a musíme ukončiť nočné dojčenie.
Lenže ona je strašný cicik...keď aj cez deň poviem že nedám lebo ma to bolelo (kusla má)tak je strašný rev
Ja si to neviem vôbec predstaviť a bojím sa toho ...máme na to mesiac ..mne samej to už ,, niekedy,,ide na nervy ale pre jej dobro,pokoj držím,,trpím,,ale musíme to ukončiť aby boli zúbky v pohode lebo to mlieko na zuboch počas noci robí šarapatu..umývame poctivo ale keď ona potom xxx krát ešte počas noci pije .. zúbky musia ostať čisté..
Ja vôbec neviem čo robiť ..áno viem ..nedať ale viem čo to bude a viem aj to že je to pre jej dobro ale desím sa toho 😔

anonym_341791
Včera o 12:41

Odísť spat ro inej miestnosti. Ocino ten krik zvládne lepšie

anonym_0b1625
Včera o 12:42

sprav si víkend mimo domu, nech dcéru stráži ocko

autor
Včera o 12:43
@anonym_341791

Odísť spat ro inej miestnosti. Ocino ten krik zvládne lepšie

@anonym_341791 ocino toto odmieta absolvovať...a malá je tak fixovana na mňa

Proste viem že je to potrebné ale desím sa toho 😭staršia bola už väčšia, rozumnejšia ..mala 33 mes a proste sme vysvetlili a bolo ale tohoto sa bojím
Ona tak lubi cicik,pohladka ,pomojka ..nechcem jej brat úplne ale tá noc sa musí zrušiť pre jej dobro

autor
Včera o 12:44
@anonym_0b1625

sprav si víkend mimo domu, nech dcéru stráži ocko

@anonym_0b1625 ja som mu to hovorila že takto ..lebo odomna bude pýtať ale on to odmieta
Veľa krát som čítala že to urobili práve takto ale na toto budem žiaľ sama 😔

anonym_341791
Včera o 12:53
@anonym_autor

@anonym_341791 ocino toto odmieta absolvovať...a malá je tak fixovana na mňa

Proste viem že je to potrebné ale desím sa toho 😭staršia bola už väčšia, rozumnejšia ..mala 33 mes a proste sme vysvetlili a bolo ale tohoto sa bojím
Ona tak lubi cicik,pohladka ,pomojka ..nechcem jej brat úplne ale tá noc sa musí zrušiť pre jej dobro

@anonym_autor celé je to v tvojej hlave …,hladká a lubi cicik.

anonym_96d2c1
Včera o 13:09
@anonym_autor

@anonym_0b1625 ja som mu to hovorila že takto ..lebo odomna bude pýtať ale on to odmieta

@anonym_autor tak ten rev budes musiet vydrzat ty a hotovo

anonym_b71f93
Včera o 13:15

Nepodcenovala by som tie deti. Pokiaľ nemá diagnózu, v tom veku už dokáže veľa pochopiť. Môj 15 mesačný pochopil keď som mu týždeň hovorila že v noci mliečko nedostane. Ale že cez deň som mu k dispozícii. Môžem pomojkat, pohladkať, ale cicik nebude v noci. V noci som mu pripomenula, či si pamätá ako som mu to cez deň hovorila. Ten týždeň ešte skúšal, otvoril ústa, priblížil sa k prsu, ale som ho zastavila a pripomenula mu to. Nebol žiadny plač. Uz je odvtedy pol roka a stále je cez deň kojený. Noci prespí sám v postieľke. Ak sa zobudí na nejaké zlé sny, stačí ho hladkať a držať za ruku.

anonym_59d26f
Včera o 13:31

Lepku na bradavku, vysvetliť že ťa bolí a nemôžeš odlepiť. Ak si bude chcieť dať aj s lepkou tak ju potri citrónovou šťavou, skúsi pár krát a vzdá to. Odstavila by som ale úplne, odstaviť cez noc a cez deň nie je veľmi ťažké.

anonym_4eecd6
Včera o 13:31

A je to urcite z mlieka? Vela deti je v tomto velu este kojenych a zuby su ok. Akoze nevravim, ze nemas pravdu, ja len ze ci za tym nemoze byt aj nieco ine. Ako prestat kojit neporadim, moja ma skoro dva roky a tiez to bude velky boj 😀 drzim palce

anonym_15872d
Včera o 14:16
@anonym_b71f93

Nepodcenovala by som tie deti. Pokiaľ nemá diagnózu, v tom veku už dokáže veľa pochopiť. Môj 15 mesačný pochopil keď som mu týždeň hovorila že v noci mliečko nedostane. Ale že cez deň som mu k dispozícii. Môžem pomojkat, pohladkať, ale cicik nebude v noci. V noci som mu pripomenula, či si pamätá ako som mu to cez deň hovorila. Ten týždeň ešte skúšal, otvoril ústa, priblížil sa k prsu, ale som ho zastavila a pripomenula mu to. Nebol žiadny plač. Uz je odvtedy pol roka a stále je cez deň kojený. Noci prespí sám v postieľke. Ak sa zobudí na nejaké zlé sny, stačí ho hladkať a držať za ruku.

@anonym_b71f93 boze ja uz nemam slov akoze fakt, uz vam s tymi diagnozami regulerne sibe!!! Hej vsetky deti maju diagnozy ja mam 7 rocneho prveho bezne sme sa radili ako nemozme 3 rocneho odplienkovat, ako prestat dojcit a predstav si ze to robili aj nase deti ale ziadne nema diagnozu
Uz je to postavene na hlavu nechce pisat diagnoza, nechce kreslit diagnoza, nechce sa odplienkovat v 2 rokoch neni v poriadku. To akoze uz ked citam niektore komentare tak mam dost 🤬

anonym_b4928b
Včera o 14:38

Pozri sa, uplne zbytocne filozoficke dohady okolo toho riesis. Mlieko nie je, nedam, nemam. Jasne ze revat chvilu bude. Ma skoro 2 a pol roka. Ako chces byt dosledna v inych veciach ked budu decka starsie, ked nevies v takejto "blbosti"? A najma, ked je treba? A to nemyslim v zlom, ale sorry, je to fakt.

Nikam som nikdy nechodila, deti som vzdy odstavila zo dna na den - ale nemam problem povedat ze mliecko nie je a holt uz sa k tomu prsu nedostane. A ked to raz poviem, plati stale. A odstavovanie nikdy neboli dlhotrvajuce boje ani vycitky, lenze to chce trosku racia.

anonym_ec4650
Včera o 14:48

@anonym_autor ja sa tak bojím dudlika dať na noc prec lebo tiež viem čo bude. Ale keď sa rozhodnem raz že nie tak nie. Ako písali baby vyššie prídu horšie veci kde musíte byť dôsledná a nie znamená nie. Ja tiež veľmi zle reagujem na scény , moja neznáša auto , jedna pol hodinová cesta mi pokazí ďalšie 2 dni takže úplne chápem. Musíte sa na to pripraviť , nastaviť . Proste není žiadna iná cesta , viete to vy, viete to my, chceli ste sa možno len posťažovať dať to von zo seba. Moja neje v noci od 8 mesiaca. Nič ani vodu. Takže ste fakt dosť dobrá že taký čas ste k dispozícii. Klobúk dole ale už aj stačilo

mondolina
Včera o 15:01

@anonym_autor
ty si šéf v tejto veci a ty rozhoduješ.
hlavne keď jej to poškodzuje zuby. Ona rozum ešte nemá, mala by si ho mať ty.

anonym_780fd5
Včera o 15:01

Mlieko už nieje, už si veľká a proste nedať. A stáť si za tým čo si povedala. Môžete sa túliť, hladkať, ..... Najhoršie čo môžeš spraviť, je povedať že už mlieko nebude a po plači a scénach povoliť a stále takto dookola... To by bolo väčšie trápenie pre vás obidve.

anonym_b71f93
Včera o 15:34
@anonym_15872d

@anonym_b71f93 boze ja uz nemam slov akoze fakt, uz vam s tymi diagnozami regulerne sibe!!! Hej vsetky deti maju diagnozy ja mam 7 rocneho prveho bezne sme sa radili ako nemozme 3 rocneho odplienkovat, ako prestat dojcit a predstav si ze to robili aj nase deti ale ziadne nema diagnozu
Uz je to postavene na hlavu nechce pisat diagnoza, nechce kreslit diagnoza, nechce sa odplienkovat v 2 rokoch neni v poriadku. To akoze uz ked citam niektore komentare tak mam dost 🤬

@anonym_15872d ty máš asi potrebu rýpať do niekoho. Ja som nič nehovorila o tom že autorkino dieťa má diagnózu. Ja som od autorky očakávala že napíše, ci má alebo nemá diagnózu ktorá by mala vplyv na chápanie. Inak 2 ročnému dieťaťu vysvetlis prečo nemôže v noci dostať mlieko.

rachel36a
Včera o 15:59

Nedať a hotovo...a nech reve...ma 2 roky, jest v noci ozaj nepotrebuje už davno

anonym_0b1625
Včera o 16:04
@anonym_autor

@anonym_autor Smutné, že ťa nepodporí. Na druhej strane ho chápem, priviedla si dieťa k závislosti, musíš to riešiť sama. Dojčiť 2 ročné dieťa nie je pre jeho dobro.
Chce to veľa trpezlivosti, jednoducho nedať prsník cez deň ani v noci. Aj napriek plaču.

anonym_4eecd6
Včera o 16:10
@anonym_0b1625

@anonym_autor Smutné, že ťa nepodporí. Na druhej strane ho chápem, priviedla si dieťa k závislosti, musíš to riešiť sama. Dojčiť 2 ročné dieťa nie je pre jeho dobro.
Chce to veľa trpezlivosti, jednoducho nedať prsník cez deň ani v noci. Aj napriek plaču.

@anonym_0b1625 “priviedla si dieta k zavislosti”…. 🤦‍♀️

anonym_5336ea
Včera o 18:41

Sposobila si si to sama, uplne chapem, ze sa manzel do toho nechce zapajat. Mas uz dost velke dieta na to, aby si mu vysvetlila preco ho uz kojit nebudes. Ak nevies v takejto banalite povedat a vysvetlit, ze NIE tak ako budes riesit dolezite veci?!🤷‍♀️