Ako zvládnuť stres a dojčenie po pôrode
Ahojte, chcem sa len vyžalovať. Neviem čo si počať s mojou situáciou. Po pôrode som bola veľmi vystresovaná. Zo začiatku som dojčila, ale dcéra stala na váhe. Tak som skúšala prikrmovať takými tými spôsobmi čo radia laktacne aby som nepoužila fľašu. No váha aj tak nešla hore. Začala som sa veľmi báť o malú a tak som si povedala že si budem teda odsávať mlieko a kŕmiť ju fľašou. Z fľaše krásne pila a krásne priberala. Musela som hrozne často odsávať aby som naodsavala dosť, niekedy aj každú hodinu. Začala som byt z toho veľmi unavená a povedala si že skúsim dojčiť, ale už to nešlo. Dcéra už nechce z prsníka. Prisaje sa len v noci aj to skôr len tak dudka než naozaj papa. Čím ďalej tým viac som z toho nešťastná. Vôbec si preto neviem malú vychutnať, lebo mám stále taký nejaký smútok že som to sama všetko pokazila. Skúšala mi aj laktačná pomôcť, ale nepodarilo sa. Nevieme ju už vrátiť na prsník. Neviem čo ďalej, pre odsávanie mám zanedbanú domácnosť, nemám čas na staršie deti. Viem žeby som mohla prejsť na umelé mlieko, ale ja si stále nahovaram že sa vrátime k dojčeniu a tak to taham ďalej, ale duševne sa cítim veľmi zle, uzavrela som sa a nikde ani nechcem chodiť.
Tiež som odsávala takmer rok a nikdy viac. A už vôbec nie pri starších deťoch. Pre dieťa je viac spokojná mama ako materské mlieko. Skús aspoň pridať UM a odsávať menej často.
Zas ďalšia matka, co dava dojčenie na piedestál pred sebou.
UM inak skoncis u psychiatra
Ahooj, ved pri viac detoch je to aj pomoc, ze je nastavena na flasu 😊 ale chapem..ja som odplakala podobnu skusenost. Ale prevazilo, zecsu vsetci spokojni. Odsavala som len tak, aby som to zvladala, dokrmila som aj um, kym ide a kolko ide materske tak ho treba dat, ale zas nenicme seba ani rodinu kvoli tomu.🤗
Skus klobuciky na bradavky… u nas doma pouzivali zeny…a deti si zvykli potom na kojenie, ked boli vséiake situacie
Choď do drogérie a kúp umelé mlieko. Nenič si život. Niekedy to proste nejde. Ja som skončila v nemocnici s velkým abscesom kvôli kojeniu.
Vyspíš sa aj dieťa bude spokojné. Netráp sa.
Podla mna si nic nepokazila. Ja som mala asi stastie, napriklad, ze mne fungovali aj klobuciky, moje deti sa nevedeli prisat vobec a postupne som ich oducila, to bolo asi 6 tyzdnov. Vela som dokrmovala, aj odsatym, aj umelym, ked nebolo dost mojho. A flasou, som sa vykaslala na tie cievky, to aby mi narastli pri velkych prsiach dalsie 3 ruky, mne to nijak s tym neslo. Lebo aj tak sa vedeli prisat a ked aj, tak im to vadilo v tych ustach. A poharikom ho topit nebudem, striekackou tiez od veci. A tak boli deti naucene na flasu aj na prsnik nakoniec. Ale potom mi prve dieta okolo 6 mesacne, prestalo chciet flasu, lebo uz som viac dojcila ako davala flasku a v lete to bolo o hubu s pitim potom. To si nevyberies 🫣.
No ja som ten taky bojovnik aj cez mrtvoly, ked mala najmladsia afty, neprisavala sa mi vyse tyzdna vobec na prso, a potom v noci to slo a do 2 dni bola zas tam, kde predtym. Ja by som mozno este skusala, ak chces, ale neboj sa davat aj flasku s UM, ved nenechas dieta hladovat. A ak odsavacku, skus tu do podprsenky, ja som si teraz objednala na skusku k dalsiemu babatku Canpol za 50 eur, nic drahe a uvidim. Kedze mam uz 4 krpce a roboty vyse hlavy. A ak sa neprisaje, nevaham a bude mat aj flasku s mojim mliekom a ked nie s mojim, tak s UM.
Mozes teda ciastocne dojcit, nech si dudka v noci, a nestresuj sa kvoli tomu, naozaj ten stres je najhorsi. Ale chapem Ta, ja som vela plakala kvoli dojceniu tiez. Ale po skusenostiach, uz to tak neprezivam. Naozaj si straz svoju psychicku pohodu, si dobra mamina, ci uz to bude tak alebo onak. Drzim Vam palce, nech najdete rovnovahu.
Prave zato daj umele. A to som sama dojcila. Ak sa bude dat odsajes kolko mozes. Ale nie na ukor celej rodiny 🙈 ani ty ani babo ani zvysok rodiny toto nepotrebujete.
Pripadne aspon kazde druhe "dojcenie" papanie daj umele. Bude babo syte. Spokojne zatial sa mozws venovat aj inym veciam ako sustavnemu odsavaniu. Tym ze bude babo spokojne aj ty sa moznoesre aj prisaje 😉 ak nie tak nie.
Keď spoznáš čaro UM, bude ti sveta žiť ❤️ Ale vážne,netráp sa. Ja mám zatiaľ 3 deti, dojčila som ich dokopy asi 3 mesiace 😂 Toto štvrté si ani netrúfam odhadnúť čo bude, ako bude. Vďaka Bohu, že teraz zoženieš UM bez predpisu aj v drogérii alebo cez Alzu.

No a ? Ja som odsávala, práve preto že to bolo rýchlejšie vypili a hotovo