Čo bude jednoduchšie?
Baby prosím o názory. Mam ročne dieta. Kojim. Uspavam na prse. Spíme spolu na zemi na matraci ale chcem to už zrušiť a malú dávať do postieľky. Lenze ona potvorka ma vždy pristihne pri prekladani a zobudi sa a nechce sa uspat nijako. Musí ísť nazad na prso... a tak je neustály kolotoč až kým ma neboli chrbat, alebo su proste 3:00 rano a mrem od unavy, vzdávam to a nechám ju spat pri mne. Teraz moznosti: 1. odstavim ju. Bude mat večer mlieko vo flasi(ak sa mi ju podarí naucit) a budem dúfať ze prespi väčšinu noci resp nebudem jej musiet davat prso a nejak hadam uz zaspi v postielke hladkanim napr.... 2. Pokracovat v kojeni a prekladat a prekladať do postieľky až si napokon zvykne. Ona tým, že je zvyknutá na matrac na zemi tak sa prevracia, krúti, rotuje, cestuje...a teda v postielke narazí na kraj a nemôže sa pretocit a už place🤔
Tak jej daj ten cumel, prekladaj ju VZDY zobudenu a nie zaspatu na prse, uspat - cumel v puse a hladkat po nosteku, hladkat po brusku, mat tam ruku pritomnu, ze si pri nej... potom nemusis prekladat a dieta spi v svojej posteli...
Ona je zvyknuta zaspavat sanim, to je strasny bic na seba... lebo dieta pocas spanku prechadza lahkymi fazami spanku a potom hlada automaticky prso dokola... nevie sa ukludnit same...
A ze sa to neda? Da... ja som mala takehoto mini kojofila kazdu jednu hodinu hore a u dalsich deti som si povedala ze nie, a vies co... fungovalo to...zaspavali sami a do 5 minut... vsetci traja mladsi a "dokonale" deti to neboli, ale bol to nas ritual...
Flaska ti nepomoze myslim nijakovsky...
@lamonita ja som malu odstavila, ked mal nieco cez 1,5 roka a potom som jej uz na spanie ani cez noc nedavala ziadne mlieko, pekne odvtedy spi celu noc. Obcas sa zobudi na cikanie, ale to je vynimocne. Ciastocne som to tak riesila aj kvoli zubom a ciastocne aj kvoli skusenostiam z okolia, ze niektore ani 3-4 rocne deti potom vecer nezaspia bez mlieka. Mame jej postielku prirazenu k nasej, uspavame ju vacsinou obidvaja, muz povie rozpravku, pustime pesnicku a spime. My s muzom ked zaspi odchadzame (ak nezaspime aj my ked je extremne narocny den :D)a ona bud ostane vo svojej postielke alebo sa premota aj do nasej, ved to je jedno.
@lamonita normálne spíme na posteli, postielka pripevnená k posteli. Tiež zaspaval pri kojení, teraz už večer si len potiahne, potom sem-tam cestuje medzi posteľou a postielkou a včera sa sám vypýtal do postieľky a zaspal tam sám a spal tam do 1:15 😃takze ja by som odporúčala tento postup 😃

Alebo akýkoľvek postreh budete mat, ocením to😉🥂
Cumel nema