icon

Čo jesť a piť, aby som mala kvalitné mlieko?

pipinka540
15. aug 2016

Potrebujem poradit... co jest a pit aby som mala vela a kvalitne mlieko?

alchemilkazltozelena
15. aug 2016

@pipinka540 vela tekutin, polievky, vela kvalitnej stravy varenej cize ziadne polotovary, sucha strava..ale nie je to len o tom..niekto to vsetko dodrzuje a aj tak mlieko nema

luba41
15. aug 2016

tvorbu mlieka ovplyvnuje správna technika dojčenia a nie to, kolko a čo zješ..
teda dojčenie na požiadanie / bez cumla, flaše/, správne prisatie, spoločné spanie, nosenie, nestresovanie, užívanie si dieťaťa atd.

jatva
15. aug 2016

baby vyssie uz pekne odpovedali a ja sa ospravedlnujem, ale strasne mi to pripomenulo slunce seno +, kde pustali kravam hudbu, aby lepsie dojili...
prepac, nemyslim to v zlom 🙂

martinka6282
16. aug 2016

@pipinka540 ako hovoria baby, hlavne veľa kontaktu s dieťatkom a žiadny stres..... mne ked sa strácalo mliečko pomohlo nosenie v šatke telo na telo, bábätko treba prikladať čo najčastejšie, čím viac dojčíš, tým viac mliečka sa ti tvorí 🙂 počas celej doby dojčenia sa tvorba mlieka upravuje podľa potreby 🙂

monhla
16. aug 2016

Veľa mliečka - kontakt s dieťatkom, správne priloženie a pod
Kvalitné mlieko - zdravá, vyvážená strava. Jedz všetko čo dieťatku neškodí.

To sú najlepšie všeobecné rady čo u väčšiny fungujú.

Ja som okrem kontaktu nič nedodržala a kojím 😉 Zdravú stravu vidím len na motivačných obrázkoch, za veľa tekutín považujem všetko nad 0,5 litre denne a rannú kávu považujem za pitný režim 😉 No je pravda, že alkohol, cigarety, drogy a pod. neberiem a občas si pred čokoládou dám aj nejaké ovocie /so zmrzlinou a šľahačkou 😀 /

lele53
Autor odpoveď zmazal
lele53
22. jún 2026

Ahojte idem sa spýtať malý mi pije z prsníka väčšinou iba v noci cez deň protestuje
Mam pocit že mam malo mlieka mäkké prsia, keď sa mi dá snažím sa malemu ponúkať prsník no väčšinou neúspešne dávam mu aj umelé mlieko cca daky týždeň dva pretože som toho mala veľa inak sa snažím odsávať ale nič poraďte mi