icon

Čo ste pili pri dojčení okrem čistej vody?

23. júl 2023

Ahojte som v 9 mesiaci a uz teraz by ma zaujímalo, čo ste pili a aké množstvo pri dojčení? Mam 65kg a hrozný problém s pitným režimom, aj som vždy mala ..viem sa donútiť vypiť max 1,5-2 litre denne to už je úspech..čistú vodu ale nemôžem ani cítiť preto pijem buď keď som vonku rajec ochutený bylinka alebo doma čistú vodu s troškou bio sirupu (jahoda, malina) ..neviem ale či je to vhodné aj keď porodím...vedeli by ste mi poradiť? Ďakujem

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
petamich
•
23. júl 2023

pila som vsetko to, co aj pred tym (teda okrem alkoholu), ja som na zaciatku mala malo mlieka, tak som pila hroznovu stavu zriedenu u vodou (napr. Matysak alebo DM ma svoju)

pribinak
•
23. júl 2023

Píla som všetko okrem alkoholu a umelých vôd. Minerálky mam rada neochutene. Domáce sirupy sú super.

Pila som aj caje pre dojciace matky, bežne dostaneš v lekárni či DMke
Skvele du hroznové stavy napr Matysak keď sa rozbieha dojčenie

syslik81
•
23. júl 2023

vsetko okrem alkoholu a energetakov- vodu mas aj v polievkach ovoci zelenine ... vela som pila hroznove stavy a vineu na tvorbu mlieka a razscovu polievku -neznasala som ju ale mala po nej pekne prdkala a mala som aj viac mlieka

evkamotka
•
23. júl 2023

Uplne vsetko okrem alkoholu. Ved pi mineralku, stolovu vodu sytenu, ochutenu lucku/rajce, siropovu vodu, domacu limonadu (mata, citron, ovocie ...)

lusyc
•
23. júl 2023

Okrem alkoholu, to, čo vždy, teda čistú vodu, pridala som čaje pre dojčiace z dmky, to som si ráno uvarila do litrovej termosky a Caro s mliekom. A na jeseň som si robila hroznovú alebo jablkovu šťavu z domáceho ovocia. Hroznovu som aj mrazilá do tetrapakov od mlieka a zasterilizovala do sklenených fliaš. Ale dá sa kúpiť, napr.v Bille, či kauflande.
Stále som riešila nedostatok mlieka.

autor
•
23. júl 2023

Ďakujem vám všetkým za rady a odpovede pomohli ste🙂 sytene nápoje mi nerobia dobre tie nepijem ale ostatok super, ten Matysak urcite kúpim v DM a budem riediť aj džúsy- ja som si myslela ze sa pri dojčení nemôžu 100% džúsy kvôli možným alergiam dieťaťa tak som rada ze to tak nie je.

mamamasama
•
23. júl 2023

Víno

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
petamich
•
23. júl 2023

@elizabet173 keby len pomaranc 😂😂 ti prvi sa s tym netoto...

tenerifka
•
23. júl 2023

bozemoj....