icon

Dá sa kojiť iba dvakrát denne?

kyttykat
19. júl 2016

AHOJTE, mam 10 mesacne dietatko a chcem obemdzit dojcenie, no nechcem celkom prestat. Da sa dojcit iba dvakrat denne a pri tom neprist o mlieko? Dakujem.

katarina822
19. júl 2016

da sa dojcit dvakrat denne a nemusis prist o mlieko len postupne znizovat pocty dojcenia. mozes si aj odsat a napr. na obednajsi spanok vypit MM z poharika

luba41
19. júl 2016

10 mesačné dieťa s najväčšou pravdepodobnostou sa Ti /pri dojčení 2x denne / odmietne o pár dní prisať..takže potom -klesne dopyt a tým pádom ponuka "o mlieko prídeš"..

simsalabim
19. júl 2016

Kludne...ja som dlho kojila iba 1x denne, pred spanim.

moni244
19. júl 2016

@kyttykat da sa, moja bola taky jedlik, ze v tomto veku zacala sama od seba pytat len pred spanim, odstavila sa ako 14 mesacna sama.

lucik194
19. júl 2016

o mlieko neprides, v tom case som ja kojila 2x denne a mlieko som v pohode mala, nase baby proste chceli "uz normalne" jest, vyzivka, kasicky, mixnuta zelenina.... proste mlieko bol len ten zakusok na dotlacenie sa.... ziadna tragedia

lemurko
19. júl 2016

Jaaj odbornicky... Zase. Zakezi od zeny aj od dietata. Nikto nema vestecku gulu, aby vedel ako to bude u vas. U nas sa dcerka dojcila niekedy raz, niekedy aj 10x, a aj 1-2 dnove pauzy ( kvoli mojej praci) sme ustali a dojcila sa asi do 16 mesiacov, ked si uz po jednej takejto pauze nevypytala. Ale u syna to bolo inak. Takze je to velmi individualne ako teda podla mna cele dojcenie. Neexistuje univerzalny navod a spravny postup, aj ked to s oblubou urcita skupina mamiciek a hlavne poradkyn stale tvrdi.

sorciera24
19. júl 2016

@kyttykat ano, da, ja som tak tiez nechala, len rano, vecer a v pohode sa dojcil este par mesiacov, mlieko sa prisposobi.......

moni244
19. júl 2016

@lemurko jaj, citat nevies? Pytala sa len, ci sa da dojcit a neprist o mlieko, tak neviem, o com bol tvoj prispevok

alchemilkazltozelena
19. júl 2016

@kyttykat ja som kojila 20 mesiacov, z toho posledny polrok len v noci a rano a mlieka bolo aj tak habadej, takze nie, o mlieko neprides..

modraslza
19. júl 2016

@lemurko i u nas to bolo podobne , niekedy kazdu hodinu, inokedy 3krat za den....

siska53
19. júl 2016

@kyttykat ano.da sa. Maly b tom veku sa uz velmi dojcit nechcel,bolo to tak 2-4x denne a malej som obmedzima pred 2.rokom dojcenie na 2xdenne,neskor uz len raz denne. Mlieko stale bolo,len ja som v 1.pripade kvoli podliatinam a uz ma to bolelo,maleho odstavila a malu preto,lebo mi vraveli,ze som chora prave kvoli castemu dojceniu,tak som to obmedzila a neskor teda zrusila uplne. Ale vlastne mesiac sa dojcila 2x denne a skoro 3m. Raz denne. Stopla som to ja sama,nie preto,ee by nebolo mlieko. Minule som sa na sone prs dozvedela,ze este aj teraz,po 2rokoch,mam asi v mliekovodoch mlieko,lebobsu hranicne rozsirene...

zltalienka
19. júl 2016

@kyttykat A ako casto dojcis teraz? Preco chces obmedzit dojcenie? Dokaze sa dietatko poriadne najest aj ineho jedla (pripadne UM)?
Lebo moj rovnako 10 mesacny syncek ma prikrm zatial naozaj len ako prikrm, velmi tomu neublizi, neviem si predstavit mu obmedzit dojcenie.

evittam
19. júl 2016

@kyttykat Ahoj, samozrejme, že sa to dá - ja som obe deti v tomto období už dojčila len ráno a večer, v noci spali....A postupne sa aj pekne odstavili samé. 😉