icon

Dá sa opätovne začať dojčiť?

florkolka
24. jan 2015

Mam 6 tyzdnove synceka,bol plne dojceny a krasnepriberal, za prvy mesiac 1100g. Pred tyzdnom sme boli hospitalizovani pre podozreniena zapal priedusiek,maly dostal atb a dalsie lieky a zacal na ne reagovat este silnejsimi kolikami ako mal, pri papani sa zacal pucit, plakat az kricat, museli sme prerusit jedenie a napapal sa mnohokrat azz 5-7 hod. To sa mi uz zacala znizovattvorba mlieka. Maly dostal UM, pitie prvej flasky som cele preplakala... place apuci sa aj pri flasi,alepredsa sa skor naje. Ale ja velmi chcem kojit a neviem co robit

mamainprogress
24. jan 2015

Isteze sa da, prikladaj si ho cim castejsie a zasa sa ti to spusti, laktacia ti este urcite neskoncila, len je teraz potlacena ubytkom dopytu. Hned ho zacni prikladat a za tyzden urcite budes mat mlieko. Nedaj sa odradit prvymi neuspechmi. Drzim palce.

vejula
24. jan 2015

čo najrýchlejšie sa skontaktuj s LP... http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...

ukulela
24. jan 2015

@florkolka mne na podporu laktacie pomohlo aj caste odsavanie.odsavala som aj v noci, ked maly spal, aby si "cecky mysleli" ze treba makat a robit vela mlieka 🙂 dolezte je, aby sa ti babo opat prisalo ... ak sa to aj nepodari, krm z flasky odsatym materskym ... no ak sa to nepodari,, hlavne sa netrap. vsetky chceme detom to najlepsie (aj materske mlieko) no ked to nejde, su aj horsie veci ako prestat kojit.drzim palce.

luba41
24. jan 2015

@florkolka čo najskôr zavolať laktačnú poradkynu..

didulienka11
24. jan 2015

Treba zas zvysit/nastartovat tvorbu mlieka. Mozes si pomoct pitim cajov na kojenie, homeopatika Ricinus Communis a ucinne su aj kapsule Senovky greckej spolu s Benediktom lekarskym. Ale zaklad je prikladat, prikladat, prikladat pripadne aj odsavat. A telo na telo s dietatom. Satkovat, nosit, lezkat spolu v posteli. Tolko z mudrych knih ;) hlavne treba mat odhodlanie, velmi chciet a nevzdavat sa. Ja som kojila aj napriek vsetkym v literature uvadzanym prekazkam ;) silno drzim palce!!!

terezka1947
24. jan 2015

@florkolka chce to velmi vela trpezlivosti...ale prikladaj,prikladaj,priklada....skus aj laktacnu
a este vlastna skusenost....ja som si zazila pri kojeni vela...ale ked budes "rozkojovat"...prikladaj a ked bude velmi hladny,pokojne sa mu daj aj napapat z flase-prip.si skus ak uz inak nepojde odsavat a das mu mliecko z flase
ja viem,ze ma tu mnohe ukamenuju,ale mamicka musi poskusat vsetko...a ano,najzakladnesji zaklad je pre tvorbu mlieka a prisatie babatka to prikladanie....ale babo moze byt zo zaciatku aj velmi nervozne z hladu,takze kym sa vsetko neda do pohody,co trochu potrva...odporucala by som nejake kojenie nahradit aj UM....a ak mozem hovorit iba za seba....neublizi to...a aj sa da vratit ku kojeniu a nemusime sa vzdy bat flase ako strasiaka
aaaaale,je to moja skusenost....tak ako kazde babo je ine,aj kazda z nas je ina...takze vel trpezlivosti prajem.

cicamica1980
25. jan 2015
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

1. volaj laktacnu poradkynu - na telefon je to zadarmo
2. ja ked som mala nedostatok mlieka, nedavala som flasu. z flase sa pije inak ako z prsa - dieta inak pracuje jazykom. falsa a cumel kazia kojenie. takze ziadnu flasu a ked musis dokrmovat, rob to na prsniku cievkou - laktacna poradkyna ti ukaze ako

drzim palec