icon

Dlhodobé dojčenie + dieťatko odmieta cumlík

dadda
5. mar 2014

Ahoj dievcata, prosim Vas o radu. Mam nadhernu 10 mesacnu dcerku a zatial (vdakabohu) kojim,no obavam sa ako dlho. Mam pocit, ze mliecka ubuda aj napriek homeopatikam a cajikom i castejsiemu prikladaniu. Ako je to u Vas s dojcenim, dokedy sa bude tvorit mliecko a co ak mi odide? Mate niektora skusenosti s tym, ze Vam mliecko odislo a dietatko Vam odmietalo pit z flasticky? Ako ju potom v noci utisim, ked sa prebudi? A ako ju budem krmit, ked bude v noci hladna? nemozem predsa posadit o 3tej rano dietatko do stolicky a pripravovat kasicku na lyzicku...Mate niektora podobny problem?

jul11
5. mar 2014

@dadda mliecka moze ubudat,kedze uz ma dieta prikrmy. okolo roka sa uz deti v noci nebudia na kojenie,ale samozrejme,zalezi od dietatka a mamicky,ci este zvlada caste nocne budenie. ale prax je,ze by malo vediet prespat celu noc,pripadne jedno kojenie,ale je to skor len napitie,takze netreba davat ani mliecko,staci voda. mozes skusit flasku, flasku s naustkom,alebo normalne poharik

dadda
autor
5. mar 2014

@jul11 dakujem za radu, flasku s cumlikom mi odmieta, do naustku kuse a musim odstranit ventil,aby pila a z poharika mi vodicku, som zvedava co to urobi, viem, ze by mala prespat celu noc, ale budi sa mi 2x. stale to davam za vinu zubom (este nemame ani jeden :( ) kazdopadne dakujem za radu 🙂

zita19
5. mar 2014

Tak ju nauc pit z normalneho hrnceka bez tych prapodivnach "vylepseni". Moj syn pil z normalneho porcelanoveho hrnceka kasu uz od 4 mesiacov. Niekedy pred rokom nemla problem aj caj vypit z pohara. Ale je pravda, ze syn ma asi tolko co ty a vtedy sme ziadne "vylepsenia" na krmenie deti nemali. Aspon ste sa naucili jest poriadne skor.

luba41
5. mar 2014

dojčíš na požiadanie? prečo by Ti malo mliečko odísť? pokial do toho umelo nezasahuješ /dudlíky, fľaše, príliš veľa príkrmov, umelé naťahovanie medzi dojčeniami/..ak to dodržuješ, tak nič nerieš..mliečka bude presne tolko, kolko treba..kolko máte príkrmov? ponúkaš na zapitie MM po jedle?ak ponúkaš aj vodičku / čo ešte nemusí piť/, tak len z obyč. pohárika..dojči aj v noci, koko zapýta..dojčenie je najlepší spôsob, ako zase uspať dieťa....to je blud, že ročné bábo má prespať celú noc..moja má 3r. a ešte neprespala celú noc..a neriešim to...spíte spolu v posteli? homeopatiká a čajíky je tak 5 % úspechu tvorby mliečka..ostatné je v "technike"..poznáš stránku http://www.mamila.sk/ ? tam určite nájdeš odpovede na Tvoje otázky..
@dadda

zuzka1008
5. mar 2014

ja som kojila do 30tich mesiacov. teda skoro 3roky, umelé mlieko som vôbec nepoužívala, ani neviem ako na to... prešli sme rôznymi obdobiami ked mlieka bolo málo , dala som na noc kašu, a mala prespaľa celú noc.. ked mala obdobie že sa hnevala na mliečko že je ho malo,tak som jej povedala že odíde úplne, ked bude zla a jedovitá.. bolo to pekné obdobie

dadda
autor
5. mar 2014

@luba41 dakujem, tvoja odpoved ma povzbudila. dojcim na poziadanie, dudlik som nedavala (ja som velky odporca), prikrmy ma tak 3-4 cez den a potom dojcim, ale uz nie za kazdym prikrmom, lebo citim, ze tam nic nie je a mala sa hned aj odpoji a lezie prec, ked jej nejde. v noci dojcim vzdy ked sa zobudi, len som bola deprimovana z toho, ze vsade sa pise, ze musi prespat celu noc a mne neprespi a uspavam ju zase len dojcenim, takze dakujem za tvoje slova. 😉

daol
5. mar 2014

@dadda že prespať celu noc haha 🙂 moja mala 2 roky a budila sa za noc na kojenie aj 5krát

luba41
5. mar 2014

@dadda kludne MM stále ponúkaj po každom jedle...aj ked len cucne...nerieš, koko tam v prsiach cítiš..aj ked sa Ti zdajú prázdne, MM tam stále je..a tvorí sa priebežne, len treba dopyt...príkrmy sa dávajú popri dojčení, ešte v 1roku života by MM malo prevažovať v strave dieťaťa.. ak chceš, pridaj sa do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/4722/, tam Ti tiež poradia.. 😉

ewisam
5. mar 2014

@dadda nestesuj sa, mas mlieka kolko prave dieta potrebuje, len dojci dalej, na veceru skus popripade nejaku kasicku, aby isla sytejsia spat... Budit sa bude, ale casto podla mojich skusenosti staci byt pri dietatku... Mne ma syn 2,5 roka, dojcila som do januara dohodli sme sa, ze uz cuckat nebude, /casto to bolo len o tom, ze potreboval len citit prsnik v puse/ Skoncila som pre pokrocile tehotenstvo, ale este aj dnes sa v noci zobudi a potrebuje sa pomojkat... Flasku nepoznal, pije z poharika, ked mal pol roka sam odhodil cumel a viac ho nedostal

dadda
autor
5. mar 2014

@ewisam dakujem za povzbudenie, kasicku davam (aj ked nie vzdy chce spapat, ako napr. dnes, uvidime aka bude noc...), ale uz ked sa zobudi, tak ju nenosim, nemojkam, len jej dam napit, aj koli nej, aj koli sebe, aj koli tomu, aby som udrzala produkciu. narodila sa predcasne a preto pre nu chcem to najlepsie, preto chcem dojcit co najdlhsie, dufam, ze nerobim chybu.

emocia
5. mar 2014

@dadda ahoj, píše ti laktačná poradkyňa. Neviem či celkom rozumiem tvojej otázke... v názve je cumlík, v texte fľaša... a čoho sa obávaš, že v noci sa nebude chcieť prisávať...? Aj tak skúsim napísať k veci, o cummlíku a o fľaši. Nuž, ak dojčíš 10 mesiacov 🙂 – načo by si jej mala dávať cumlík? Keď ho doteraz nemala, prečo by ho teraz mala potrebovať? Nepíšeš dôvod. Nepotrebuej ho, to je isté, pretože máš prsníky a ona už má 10 mesiacov. Takisto nepotrebuje ani fľašu, keď dojčíš. Cesta je nemať cumlík, pretože ten maskuje chuť dieťaťa sa dojčiť, prisať. A potom sa prisáva menej a tebe klesá laktácia, je to začarovaný kruh, tkroý spôsobuje cumlík. Taksito spôsobuje u dieťaťa v istých fázach používania a v niektorých fázach dňa – aj nepokoj. Je absolútne kontraproduktívny. Takisto môže dokonale pokaziť prisatie, a to nemôžeš potrebovať ani tvoja malá, niet nad to v noci dieťa prisať a tak ho nielen nakŕmiť, ale aj upokojiť, je to najjednoduchšia a najprirodzenejšia cesta ako dieťaťu pomôcť opäť zaspať. Neohroz si to...! Laktácii pomôžeš častým prisávaním, odstránením cumľa, v noci spaním spolu, takisto ovsenou kašou, hroznovým muštom a tiež, a možno veľmi významne – nosením dieťatka v šatke, kde mu dáš k dispozícii prsník, aby s amohlo prisávať čo najčastješie. Kontakt detských slín s bradavkou pomáha laktácii. Držím vám obom palce! Dojči čo najdlhšie pre prospech vás oboch 🙂 🙂 Srdečne vás pozdravujem, Alena, BA

dávaj dieťatku cumlík ani papať z fľaše. Kontakt dieťaťa s fľašou ako nástrojom na papanie môže spôsobiť nielen zn

ewisam
5. mar 2014

@dadda chybu nerobis si myslim, hoci dlhsie trva kym sa dieta odnauci si myslim, ale da sa to... ja som si myslela ze neprestanem hadam do 6 rokov a hup uz nedojcim a neznamena ze zase nezacnem,lebo drobec ma iste pokusy, ale branim sa 🙂 ) Nenechaj sa znechutit okolim a rob ako ti vyhovuje, my dodnes spavame spolu a vyhovuje nam to, i napriek tomu ze cochvila rodim, tak sa drzte

bambulka814
5. mar 2014

@dadda som sa schuti zasmiala, ze rocne dieta ma prespat celu noc 🙂 mam tretie dieta, vsetky 3 dojcene a celu noc prvi dvaja spali az po odstaveni, s touto tretou to nebude inak 🙂

suma sumarum nespim uz takmer 5 rokov 😎

dadda
autor
5. mar 2014

@emocia zle som sa vyjadrila, som odporca cumlikov, alae bojim sa, ze keby som nahodou prisla o mliecko (aj napriek snahe si ho udrzat), tak by som bola nutena krmit dietatko inak, teda napr. z flase, ktoru odmieta (mala som na mysli cumlik na flasi), bojim sa, ze sa mliecko moze zo dna na den same vytratit...

dadda
autor
5. mar 2014

@ewisam tak blahozelam k druhemu dietatku a vazim si, ze si si nasla cas mi odpovedat 🙂

tatianka79
5. mar 2014

@dadda Ahoj,takze ja uplne chapem tvoj strach,moj Alexejko ma 15 mesiacov a stale dojcim a ked si predstavim kolko som sa natrapila a nastresovala....od odsavania po kazdom kojeni,homeo,caje,draha lakracna poradkyna 🙂 od 5 mesiacov maleho kojim len z jedneho prsnika pretoze v ten,kde to islo pomaly 🙂 jednoducho odmietal. Tak som cele mesiace odsavala len nech sa aspon co to tvori. Kebt som vedela ze si vystacim s jednym az doteraz,vobec sa tolko netrapim. Takze vidis...ty mas obe prsia,takze neboj nic 🙂 ani ked maly pije cajik ci vodu z flasky s naustkom lebo mi tiez odmietal klasicky cumlik,aj tak sa mliwcko tvori...dufam ze som ta povzbudila. Ja uz budem pomalicky odstavovat,tu jednu stranu mam ubolenu 🙂 boli ma chrbat,takze sice nerada,uz je cas...tak asi do dvoch mesiacov to hadam zvladneme

dadda
autor
5. mar 2014

@tatianka79 dakujem, povzbudilo ma to, ze nie som v tom sama a dakujem aj, ze si mi povedala ako to je u teba, malemu vela zdravicka 🙂

emocia
5. mar 2014

@dadda ahoj, na základe čoho sa bojíš straty mlieka? Prežila si nejaký šok? Alebo niekto v okolí, nejaká kamarátka mala čosi takéto? Neoslabuj sa obavou, každá mama s bábom je absollúny originál 🙂 Čo má niekto iný, vôbec nemusíš mať ty a tvoja dcérka – najmä, ak budeš ďalej dojčiť na požiadanie, budeš s ňou v tesnom fyzickom kontakte, budeš ju nosiť v nejakom nosiči a nebudeš ju prepchávať príkrmami (stačia dva za deň a večer Tvoje mlieko, a nie kaša) tak by malo byť všetko v poraidku. Mysli na to tak, že fakt bude všetko v poriadku, nevytváraj si v hlave konštrukcie nejakých obáv. Materské mlieko je aj v tomot veku veľmi dôležité, oveľa viac ako príkrmy, dojči, dojči, dojči 🙂 Držím palce! Srdečne Alena

dadda
autor
6. mar 2014

@emocia dakujem za odpoved, neprezila som ziadny sok, iba malicko stresu mam v zivote, dojcenie je pre mna zazrak a pomaha mi aj v starostlivosti o malinku. chcem jej dat to najlepsie a preto sa mozno este o to viac stresujem.dakujem za upokojenie. 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
dadda
autor
16. máj 2014

@stvura dakujem za odpoved, ale medzicasom sa situacia zmenila, mliecko pomaly odislo, aj ked este sa snazim kojit aspon v noci, ale po zdravotnych problemoch a stresoch sa pomaly zacalo vytracat, teraz riesim problem ako budem malu uspavat, kedze bola zvyknuta na kojenie a teraz sa zlosti, ze jej nic netecie a place, potom az od unavy zaspi :(
ako si to spravila potom, ked si prestala kojit?

stvura
Odpoveď bola odstránená
adelakk
17. máj 2014

@dadda ja som prestala syna dojcit ked mal rok a pol.dovtedy zaspaval iba pri dojceni a tak som si nevedela predstavit ako ho bez dojcenia uspim. U nas zabralo spievanie. Lahli sme si vedla seba a ja som sa s nim najskor rozpravala a potom zacala spievat. Zo zaciatku nesmel vediet, ze ideme spinkat lebo sa vzdy velmi zlostil. A tak som mu zvykla vzdy povedat nieco ako: pod ideme si zaspievat, ktoru pesnicku by si dnes chcel.?Neviem ci tak pekne spievam alebo iba uz ma nemohol pocuvat, ale vzdy to po 10-15minutach zabralo. 😉