icon

Dlhší spánok bábätka a prestávky v dojčení: Riešiť ich?

frida1990
Včera o 17:48

Ahojte. Môj 2,5 mesačný synček máva prvý večerný spánok veľmi dlhý aj 5 hodín dakedy až 6 hodín (od 18:00 niekedy až do 23:00 či dokonca niekedy do 00:00). Keďže vôbec neodsávam (nebol na to nikdy dôvod), prsia majú niekedy dlhší prestoj. V realite to často vyzerá takto.
Okolo 18:00 sa začne kojiť z pravého prsníka, zaspí a spí aj do 23:30.
Následne o tej cca 23:30 ponúknem ľavý prsník. Zasa spánok.
Pravý prsník príde na radu zasa až okolo 3:00 a ľavý zas až okolo 6:00.
To znamená, že kým sa to vystrieda, jedno prso čaká aj 6 - 8 hodín, dokonca niekedy až 9 hodín, kým príde na radu a znova sa vyprázdni. Prsia mávam väčšinou kľudné, mäkké, tak neodsávam, neodstriekavam. Niekedy najmä v noci už sú prsia trocha viac naplnené ale aj tak neodstriekavam, lebo tento spánok je jediný čas, kedy si môžem nerušene pospať, tak ma ani nenápadne dávať si budík a oddávať.
Zároveň sa však bojím, aby to prsia nebrali ako signál, že treba znížiť tvorbu mlieka.
Cez deň máva tiež jeden taký dlhší spánok.v kočíku v trvaní cca 4 hodiny (väčšinou okolo obeda, cca 11:00-15:00), takže prsia tam tiež vredy čakajú, a následne od 18:00 ide ten dlhý večerný spánok.
Mám to nejako riešiť?
Malý priberá dobre, je spokojný, len máva večerné plače a niekedy sa na prsníku hnevá - odťahuje sa, vrtí sa, vydáva zvuky, a nikedy dokonca len zbadá prso a začne plakať.

anonym_0629d5
Včera o 19:23

@frida1990 Ono okolo 3mesiacov sa aj tak ustali tvorba mlieka.. moj napr.v tom.veku zvycajne prespal uz celu noc, nie vzdy sa zobudil a rano som mala kamenne prsniky a nevedela som sa dockat, kedy sa bude dojcit. Ale on nastastie cez den pytal.aj kazdu hodinu- dve. Okolo 3.m.prestala.nadprodukcia a uz som sa s tak tvrdymi prsami nebudila.

sajmi
Včera o 19:53

@frida1990 ja si myslím, že pokiaľ sa ti neplnia prsia a nebolia ťa, tak odsávať nemusíš. Ako písala vyššie, ťa tvorba sa časom ustáli. Tie prsia proste vedia koľko majú pre tvoje bábätko tvoriť a nemyslím si, že by ti mlieko zmizlo len za to, že v noci nekojiš často. Cez deň ti ako papa?

beata_k
Včera o 20:04

@frida1990 Nie, nemusis to riesit. Tvorba mlieka sa prisposobi. Nestratis ho, o to sa neboj.

anonym_38f9a6
Včera o 22:27

Presne neboj sa. Keď bude piť veľa bude sa robiť viacej keď bude piť menej bude sa robiť menej. Plus keď začne byť teplejšie zas bude mat väčšiu chuť 🙂