Dojčená dvojročná dcéra
Mám pár otázok ohľadom toho, čo bude, keď prestanem dojčiť? Ako ste uspavali deti potom? Ja ju uspavam na prsníku a zaspí do 5minut a Mám obrovské obavy, čo bude? Nepokazí sa jej poobedný spánok? Ona bez prsa nezaspi, cumel nemáme. Ja už inú cestu nevidím. Posledný týždeň mi spí celú noc na prsníku. Celú noc len vymieňam strany a ja už fyzicky ani psychicky nezvládam. Som maximálne vyčerpaná. Dnes som si uz zo zúfalstva dala diazepan, lebo som nenormálne nervózna - pomohlo. Potrebujem sa konečne po 2 rokoch vyspať. Aspoň 4hod bez prerušovania. . Okrem toho ma akoby zlé sny. V noci zo spánku hovorí, budí sa s plačom, kope s nohami a divne dýcha - zrýchlene. To sa zas obávam, že teraz sa Aspoň ukludni na prsniku a co bude potom? Nebude revať celú noc? Prosím povzbudenie ma, poraďte čo mám robiť , aby sme boli obe spokojné?
Držím ti palce. Nepoľav. Neboj, svet sa nezruti a zvládnete to. Nenechaj sa takto unavovat.
Kojila som syna do dvoch rokov, lebo už som nemala mlieko. Pár nocí si zvykal, ale potom si ani nespomenul.
A to som si myslela.ze už otrokyne neexistujú a vidím.ze áno ...čo by sa stalo.ak by si odišla sa konečne vyspať do inej izby? Cirkus 1 či 2 noci a slečna by si zvykla na normálne spanie.Ty si ju naučila.len ty ju môžeš oducit si robiť z teba vankúš a cumel
Tomuto presne som sa vzdy chcela vyhnut ak sa mi to podarilo, mam 3 deti, vsetky som dojcila, ale zasadne som ich ukladala same, naucili sa zaspat normalne a nie na prsniku, v noci nejedli, nepili a spali, od zaciatku vo vlastnej postielke. Ja to, co popisujes ty, povazujem za otroctvo, ja mam iny nazor na materstvo a vychovu ako vacsina dnesnych mam..preto ti ani neporadim, jednoducho odstavit a naucit na iny ritual zaspavania ako prsnik, u nas bola vecera, sprcha, vecernicek ( 1rozpravka, nie tablet), potom citana rozpravka v detskej posteli, pusa a dobru...toto sa da krasne naucit uz od narodenia, ale este to nemas marne..mne 2 rocne spali uz same vo vlastnej izbicke
@koniarova ďakujem
Len rozmýšľam, či začať hneď dnes alebo počkať na vikend
Začni dnes, už si namotivovaná. 😁
@lacibo mala som to tak isto, tiež som oddeľovala kojenie a uspávanie, uspávala som od začiatku v postieľke, neodchádzala som, bola som pri dieťati, kým nezaspalo. Ale to už autorke nepomôže.
No poviem ti moj príbeh 😅 mala ma rok a pol a je dva týždne odstavená.. chcela som v roku no nejako sa to tiahlo😅myslela som, že keď pôjdem na to postupne bude to lepšie. Čiže som začala nedávať cez deň, snažila som sa ju nejako rozptýliť. Čiže ku koncu som kojila už len večer v noci (čím ďalej častejšie) a ráno. Potom som už fakt nevládala tak som sa hecla, že proste v noci jej nedam. Revala jak keby sme ju z koze trhali asi take tri noci. Potom sa už budila ale už len mrncala. Toto trvalo asi tak týždeň a prestala som jej dávať úplne. Ale myslím, že som si to zbytočne komplikovala ja. Treba to zo dňa na deň prestať a hotovo. Po mne keď sa začala capat som jej povedala, že au boli tak zliezla a prestala🤷🏽♀️ Večer jej spravím buď čistý caj riedeny ale to si len cucne a ráno sa budí okolo siedmej dam jej kravské mlieko a spi ďalej 😉
Keď ti to už viac robí zle určite s tým prestať hneď. Ona nebude plakať večne😉 a čuduj sa svete moja odvtedy spi celu noc☺️
Prajem pevne nervy daj vedieť ako to dopadlo ☺️
@elizabet173 keby som mala tri deti všetky tri deti kojim a uspavam rovnako. Potrebovala som rady, aké mi tu dali ostatné baby a nie takéto zbytočne reči okolo toho. Stalo to za to aj napriek tomu, že to teraz bude trvať možno AZ také 2-3dni. Každý nech si robí sám ako uzná za vhodné. Pýtala som o RADY a nie o BLBÉ poznámky. Dik.
@lacibo
@janinah
,,Otrokárstvo je systém založený na využívaní práce (dočasných, doživotných či dedičných) otrokov. Človek žijúci v otroctve, otrok, je úplne osobne závislý a neslobodný a je predmetom vlastníctva."
Moje dieťa nie je žiaden tyran a ja nie som jeho otrok. Choďte sa odbabovat inde.
@jjanulienka ďakujem veľmi pekne. My sa chystáme tiež zo dňa na deň 😅🙏👍
Podelím sa so svojou skúsenosťou. Mám dve deti, 4 a 2 roky, obe som odstavila od uspavania na noc v 1r a 9m. Odkedy sa zobudili poobede, pripravovala som ich na to, že večer bude iba mliečko a prsia odložíme spinkať. Že ich budem hladkať, túliť, spievať, čo len chcú, ale prsia už musia večer odpočívať, keď mliečko vypije. Jasné, že plakali (pár minút, nie hodinový rev), ale bola som tam pri nich a pomáhala im, aby to zvládli. Ale odmietla som ich nosiť, to by bol ešte väčší bič. Len sme spolu ležali a oni zvyčajne liezli cezo mňa, skúšali spať na mňa, z druhej strany, prítulné... proste to trvalo aj hodinu, kým sa ukrútili k spánku. Bez nejakého plaču to zvládli po cca 10-14 dňoch. V noci som oznámila, že mliečko bude keď vyjde slniečko. Tak zasa zaplakali ziaľom a liezli po mne. Ja som ale bola unavená a zaspala zvyčajne skôr ako ony. Po dvoch týždňoch sa prestali v noci budiť. Poobednú spánok ešte uspavam mladšiu na prse, je to rýchle. A raz za deň ešte kojim aj 4 ročnú, nočné odstavenie nijak neovplyvnilo apetít a tvorbu mlieka. Spánku to len prispelo. Držím palce 🙂 hlavne veľa empatie, že to bude pre neho fakt ťažké a že si to potrebuje odplakať a naučiť sa ináč zaspávať. Aj ty si dôležitá. Opakovala som dcérkam, že mliečko musí spinkať, aby som mala silu zajtra sa s nimi hrať.
u môjho dieťaťa to bola nevyhnutnosť, musel si vždy odgrgnúť, inak mliečko zvracal, tak som dokojila a chvíľu sme sa nosili, kým si odgrgol, až potom som ho položila. Ak si sa ty rozhodla uspávať dieťa inak, bolo to tvoje rozhodnutie. Kľudne môžeš mať na mňa názor, že som krkavčia matka, ak som dieťa neuspávala na prsníku, ak má dvojročné dieťa z matky v noci dudel, tak mu matka robí otroka, to je zase môj názor a za ním si stojím. Dvojročné nie je sedemmesačné, to by som písala niečo iné. Nemusí sa ti páčiť, len je divné, že to to prekáža, nevyspíš sa a napriek tomu sa hneváš, ak ti to niekto napíše. Držím ti palce, aby odúčanie prebehlo čo najhladšie.
Neodbavujem sa tu.radim najlepšie ako viem.urazas sa bezdôvodne...rob ako myslíš
@elizabet173 o chvíľu ti tu napíše poučku o otroctve.skoda radiť....
@ziarifka no super. Tak kazdy ma iny system. Ja mam tiez 2 rocnu ale keby som jej povedala, ze mliecko musi ist spinkat, tak by ti to pekne krasne vysvetlila, ze ako może ist mliecko spinkat. Mlieko je v obchode, chladničke, v cici, kravička ma tiez mlieko v cici. Ani tak male deti nie su hlupe. Ja som mladsiu dceru odstavila v 20tich mesiacoch ale hluposti som jej nerozpravala. A ani ziadne vresky neboli.
@yanni moje prsia teda po tom nekonečnom dudlaní museli odpočívať. A odpočívať musia aj v noci a cez deň, nie aby mi ich vkuse sala a aktivovala tvorbu mlieka (=zobudila ich z odpočinku). Koža po tých 4 rokoch kojenia už musí mať dlhšie prestávky a odpočívať. Dcérke nehovorím mliečko, používame slovo mňamík (ona tak nazýva prsia). Rozhodne deti nepovažujem za hlúpe a nehovorím im hlúposti na oblbnutie.
@yanni toto na MK z duše neznášam... keď sa tu chytajú za slovíčka a keď si tu niekto divili poučovať jednu dospelú ženu, matku. Nie je to jedno, aký zvolila systém ona? Chcela poradiť, poradila. Na rozdiel od iných, ktoré sa tu, ako v každej jeden diskusii, potrebovali prezentovať, aké sú oni opäť vo všetkom dokonalejšie a múdrejšiea a aká som ja trápna hlúpa , že som zo seba urobila otroka.
Chcela som poradiť a povzbudiť a naučte sa poniektorí konečne písať svoj názor, keď vás o to niekto požiada!
Takže.... co mi poradíte, ako označiť moje 2r dieta od dojcenia? Ako to mam urobiť, aby sme boli obe spokojné?
Alebo : Aký máte nato názor, že koji. 2r dcérku? Aký máte názor na to, že som naucila dcéru zaspavavat na prsníku? Aký. Ate názor na mňa ako na matku?
Vidíte rozdiel medzi tými dvoma otázkami???? Naučte sa to rozlišovať, určite to ocení aj vaše okolie. Dávajte rady a píšte svoje názory ak vás o to niekto požiada. To ze je tu diskusia, neznamená, že máte byť také protivne vždy, keď je príležitosť. Jedine, ze sa nemáte komu vykecavat a dostať zo seba všetko aj to negativne...
Chcela si radu, tak som sa ti snazila poradit, ak ta to urazilo, prepac, nebolo to mojim umyslom..otrokyna som nemyslela samozrejme doslovne, je to metafora toho, ako.by som sa citila ja na tvojom mieste..to je vsetko
Si na mamickovskom fore...musis vediet prijat nazory viacerych stran...alebo si sa mala radit doma s manzelom alebo mamou, kamoskou, tie ta poznaju aka si a vedia, co ti mozu a nemozu povedat, my ta tu nepozname, ja , ked prispievam, pisem len vlastne skusenosti, ani raz som ta v mojom prispevku neurazila, pisala som o rituali namiesto prsnika, neviem, co ta tak vytocilo...asi ani nechces nic zmenit, tak potom koj dalej tak ako doteraz..my s tym budeme v pohode
mna tiež napadlo ocot. Povedz že skyslo mliečko že je zle.
Ja by som ta skor chcela povzbudit v pokracovani dojcenia, pre dietatko je to este velmi potrebne, hlavne emocne. Moja mala ma takmer 2 a pol roka a v noci sa dojci uz len cca 2x, cez den velmi casto... Cca pred pol rokom sa v noci dojcila castejsie a tiez som mala bolesti chrbta, ruky a neviem coho vsetkeho. Riesila som to cvicenim a striedanim stran na posteli (aby nebola stale zatazovana len jedna strana). Drzim palce, aby tvore rozhodnutie prinieslo do vasej rodiny spokojnost
A taku metaforu si pouzila aj ty alebo si to myslela doslovne ze by si si to niekde hodila?? Matka maleho dietata..precitaj si radsej svoje vyjadrenia, ked sa k nasim vyjadrujes..
@lacibo a zas... chytanie za slovíčka. Hej myslela to vážne, že sa matka malého dieťaťa chcela obesit 🙄 bože môj 🙈🙏
Nie nerobim otroka. Som matkou, ktora respektuje potreby svoje a aj svojho dietata. Je to uhol pohladu...
Ani ja som nemyslela tu otrokynu vazne..
A ako to ide?

DAKUJEEEEM všetkým za skúsenosti, rady a odporúčania!!!!! Veľmi ste ma každá jedna motivovali. Už sa mi nechce čakať do víkendu, najradšej by som už hneď dnes. Ste fakt úžasné!!!! Veľmi veľmi veľmi ste ma KAZDA jedna motivovali!
Dám vedieť, ako sa nám to podarilo. Kludne píšte ďalej vase skúsenosti, určite si ešte prečítam.