Dojčená dvojročná dcéra
Mám pár otázok ohľadom toho, čo bude, keď prestanem dojčiť? Ako ste uspavali deti potom? Ja ju uspavam na prsníku a zaspí do 5minut a Mám obrovské obavy, čo bude? Nepokazí sa jej poobedný spánok? Ona bez prsa nezaspi, cumel nemáme. Ja už inú cestu nevidím. Posledný týždeň mi spí celú noc na prsníku. Celú noc len vymieňam strany a ja už fyzicky ani psychicky nezvládam. Som maximálne vyčerpaná. Dnes som si uz zo zúfalstva dala diazepan, lebo som nenormálne nervózna - pomohlo. Potrebujem sa konečne po 2 rokoch vyspať. Aspoň 4hod bez prerušovania. . Okrem toho ma akoby zlé sny. V noci zo spánku hovorí, budí sa s plačom, kope s nohami a divne dýcha - zrýchlene. To sa zas obávam, že teraz sa Aspoň ukludni na prsniku a co bude potom? Nebude revať celú noc? Prosím povzbudenie ma, poraďte čo mám robiť , aby sme boli obe spokojné?
@veroonr ja som skor ako potrebu vnimala, ze budem kojit, lebo je to zo vsetkych hladisk to najlepsie pre dieta, zdalo sa mi to uplne prirodzene, najstar. do takmer 2 rokov, stred.do 10 mes. A poslednu 14 mes., vzdy sa deti odstavili prirodzene same, cize nechceli uz pit...ale ani v jednom pripade som ich nekojila v noci (len prvy mesiac, dva po porode), nespala som s nimi v jednej posteli, od 6 mes. Privykala na tuhu, pestru a zdravu stravu, nepouzivala som kojenie ako nahradu za stravu, postupne som mliecne davky nahradzala, vsetko islo prirodzene, ani jedno nemalo cumel, a ani mna ako cumel, napili sa a bolo..je to o nastaveni, psychologicke potreby sa daju naplnat aj inak, ako nepretrzitym kojenim den noc..
@lacibo ty si psychológ? Som v šoku... lebo ako odbornik by si mohla vedieť svoje emócie spracovať a vyjadrili svoj postoj a názor aj iným spôsobom. A ešte k tomu otroctvu. Otrok je potom každá matka ktorá sa pre svoje dieťa AKÝMKOĽVEK spôsobom obetuje. Matka sa neobetuje len tým, že sa v noci nevyspi.
Ja ta nenutim svoje kojenie menit...si na fore pre mamicky...pytala si rady..radila som na zaklade svojich skusenosti...neurazila som nimi nikoho..moje rady vobec nemusis brat...ak sa ta takto intenzivne dotykaju...tak mas nezvladnute emocie ty..opakujem, vobec sa neriad radami, koj dalej tak ako uznas za vhodne..ja som s tym uplne ok
Len aspon obmedz ten diazepam, to nie je pre malu v ziadnom pripade vhodne..ale to je zase len dobre mienena rada, nic viac..

@veroonr suhlasim, to je uz potom na individualnom zvazeni, ci to nie je na ukor inej osoby, v mojom pripade by urcite bolo, ale ak je mama tak nastavena, tak ok...len potom je naozaj tazko prestat zo dna na den, lebo dieta moze byt zmatene..