icon

Dojčenie každé 2 hodiny

mamusa34
13. okt 2021

Ahojte . Môj krpko má mesiac za pár dní . Stále dojčime. Na poradňu ideme az o mesiac . Doktorka povedala že je v poriadku keď priberie 200g za týždeň . A to aj pribral vyše . . Možno sa zbytočne stresujem ale nemyslím si že sa mi stiha vytvárať dostatok mlieka🤷za tak krátky čas ako spí.
Keď je v kočíku ,darí sa mi ho uspať aj dlhšie ale to som ja ko z toho ,lebo si neoddychnem a nespím cez deň .. v noci taktiež je hore zo 2hodky vyspaty 🤦obzerá sa a nie spať . Vydrží sám ležať ale za polhodku zas mrnčí a chce cicik ,no a potom ako tak aj zaspí . Viem že je to všelijaké zo začiatku ,len by som chcela povzbudiť v tom že je to v poriadku.. pretože sa naozaj snažím ,pijem čaje na podporu . Skúšam odsavat ale to skôr vycucka zo mňa .
Keď dojcim ,tak mi z jedného prsníka tečie mlieko. Skúšala som podložiť fľašku teda a natieklo mi 40ml len tak samé od seba .

viestta
Odpoveď bola odstránená
beata_k
Odpoveď bola odstránená
mamusa34
autor
13. okt 2021

@viestta
@beata_k ďakujem .som dosť vyčerpana .ale pokiaľ mu to stačí ,tak to je hlavné . 🤗

jazula
13. okt 2021

@mamusa34 Keby nestačilo, tak by malo priberal a bol by na prse nespokojný 🙂. Aspoň u nás tak bolo, za prvý mesiac pribrala malá len 450g a v kuse sa na prse jedovala…keď sa tvorba mliečka zvýšila (zvýšený kontakt, čaje, senovka, benedikt, odsávanie 🙈…) tak hneď sa to prejavilo na priberaní a spokojnom bábätku 😊

ivangeline
13. okt 2021

Je to ok. Dieta nechce cucat len kvoli mlieku a nespokojne moze byt tiez z inych dovodov ako to,ze chce viac mlieka... Snazi sa uspat. Chce kakat. Treba grgnut a nevie co s tym. Boli ho nieco. Atd... ;)

domka222
13. okt 2021

Ono sa to časom upraví a už nebude tiecť. Ale nepoteším ťa. Ja som dojčila rok a pol a v noci býval každé dve hodiny hore. Niekedy už dokázal byť aj každú hodinu. Ale samozrejme to nemusí byť tvoj prípad

petamich
13. okt 2021

moj maly ma tri mesiace a intervaly su kratsie a kratsie 😂😂 aktualne tak 1.5 hodiny a to sme zacinali na 3-3.5 🤷‍♀️ co narobim a ako pisali baby ak pribera a prospieva tak je vsetko v poriadku, potrebuje to prso aj kvoli inym veciam

kiki68
13. okt 2021

Je to oki, neboj . Deti rychlo rastu a potrebuju casto mliecko. Ten system sa vyvija za pochodu a dynamicky. Takze budes v poho. A nasadene si vitaminy, napr femibion a pestru stravu. Vela tekutin a pojdete obaja iba do krasy

ckatka
13. okt 2021

Najlepšia odsavacka je tvoje dieťa. Neboj sa. Stres je najväčší nepriateľ kojenia. Ponúkaj prsník kedy chce. Dobre bude. My spíme v jednej posteli a je to super lebo som vyspata (v noci sa len pricucne a spíme ďalej)

karola987
Odpoveď bola odstránená
sono2
13. okt 2021

@mamusa34 toto neni vôbec potrebné robiť lebo ak dáš fľašu s tým čo nazbieraš oddiaľuješ si dojčenie plus dieťa si raz dva zvykne na fľašu a máš po dojčeni. Cumeľ rovnako. Okolo 2 mesiaca pri prvom dieťati sa ustáľuje tvorba a môžeš mať pocit že klesá nie je tomu tak. Opäť bude malý ťahať viac a viac a ty viac a viac mlieka len musíš dojčiť nič iné netreba. Prestriedať prsníky neuprednostnovať len jednu stranu. Aj keď bude možno dieťa chcieť, ponúknuť druhú ako predtým. Ja som pri prvej nosila prsne vložky rok a pol pri druhej dva mesiace a dojčiť som mohla kľudne dve deti. Mám maličké prsia takže tak.
Všetko robíš dobre super.
Mlieko sa tvorí. Neboj.
Uspávaj na prsníku.. dožič mu koľko potrebuje.
Si super

eternity24
13. okt 2021

@mamusa34 keby mu to nestačilo, nepriberal by. Vy vibec nerozmýšľame nad tým koľko mlieka a ci dost mlieka vytvorí vaše telo. Určite Ano! Toľko koľko dieťatko potrebuje, toľko telo vyprodukuje. Ak maly priberá je to super! Moje krsniatko sa chcelo dojčiť každé dve hodiny aj cez den aj v noci do 19 mesiacov. Bol to cickos a aj riaden baculiak. Chcel stale len papkat. Ostalo mu to dodnes, teda apetít. Baculko uz nieje, dokonca mu aj koselu pod krkom zapneme, co sme ked bol babatko nemohli😀 taka bol bublina

akbara77
13. okt 2021

@mamusa34 www.mamila.sk ti dá odpoveď na toto vsetko