icon

Dojčenie s klobúčikom - problémy s bolesťou bradaviek a prisaním

7. jan 2026

Ahojte , kojim už skoro mesiac s klobúčikom , malá sa mi nechce prisať , vždy sa hrozne jeduje a vyplúva to . No ale problém je taký že posledné dni ma zase začali bolieť bradavky ako na začiatku , bolia na dotyk a na začiatku kojenia . Čo sa mohlo stať ? Myslíte že si mám kúpiť väčší klobúčik? Laktačnú mi prosím neodporúčajte , stačilo mi v pôrodnici 🙈

anjelicek26
7. jan 2026

Skus masticku na bradavky a vela vetrat... bradavky mas rovnako velke, vacsi klobucik nema zmysel. Mne maly kojenie neznasal, ci s klobucikom ci bez, ale s klobucikom mu to slo aspon lahsie.... po 5 mesiacoch trapenia som ostala uz len na odsavani a do roka mal moje mlieko z flase...

autor
7. jan 2026
@anjelicek26

Skus masticku na bradavky a vela vetrat... bradavky mas rovnako velke, vacsi klobucik nema zmysel. Mne maly kojenie neznasal, ci s klobucikom ci bez, ale s klobucikom mu to slo aspon lahsie.... po 5 mesiacoch trapenia som ostala uz len na odsavani a do roka mal moje mlieko z flase...

@anjelicek26 vetrať je ťažké lebo mi vyteká mlieko 🙈🥴 pre mňa je toto kojenie jedno veľké trápenie , ale ešte to chcem vydržať

stankadu
7. jan 2026

Mne odporučila doktorka kalciovu mast na bradavky. Tiez som začinala kojit s kobucikom, ale po case som to dala prec a dobre bolo. Mozno drobcovy vadí ta umela chut klobúčika. Neskúšala si inú značku? Váčší určite nie. Ked sa bábo naučí správne prisať, tak klobúčik už nebude treba.

kiki68
7. jan 2026

Vetrat to, doma hore bez, ziadne podprsenky. Nicim to nenatierat. Aby si nemala infekciu potom