icon

Dojčenie starších detí: Kde je hranica?

23. aug 2024

Narazila som na takýto článok, dojcenie podporujem ale toto mi príde prinajlepšom zvláštne, v porovnaní s extremom ktorý som zažila na skole keď 11 rocna spolužiačka už mala za sebou pohlavný styk mi to príde bizar, jedno aj druhe

Dojčenie starších detí: Kde je hranica?
Strana
z2
simca_13
23. aug 2024

Som ostala taká prekvapená, že som aj slová stratila.

veronikaszabova
23. aug 2024

Tak to uz je extrem....

yvanielka
23. aug 2024

No neviem neviem či to nie je iba clickbait na článok, nechce sa mi to veriť

dettilv
23. aug 2024

Za mňa už nechutné🙏ani si to neviem ,ani nechcem predstaviť. Veď 10rocna je už v škole🤭príde domov a ide za mamou že daj mi prso?😃

januska12323
23. aug 2024

Dcéra si je toho vedomá a súhlasí s tým? 10 ročné dievča chápe že mama má úchylku a musia ju tajiť? Lebo ako pardon ale normálny človek by to nerobil.

pribinak
23. aug 2024

Al je toto pravda, tak toto je sekundárne sexuálne zneužívanie dieťaťa

sissy27
23. aug 2024

ja by som si veľmi želala aby to bolo len vymyslené... v opačnom prípade je desivé, že medzi nami žijú takíto úchyláci a ešte desivejšie, že autor článku s nimi bol v kontakte a neriešil to, len nech má článok.. veď nech jej cecky cmúľa manžel...ale chcieť toto od 10r dcéry je úplne zvrátené.
@januska12323 dcéra pravdepodobne nežije v zdravom prostredí a považuje to za normálne, nerozumie tomu, že je sexuálne zneužívaná. Dôveruje svojim rodičom...

medda_beda
23. aug 2024

Nevidím takýto článok prvýkrát myslím si však, že všetko má svoje hranice a nechápem aký význam by toto malo.O rok na to niektoré dievčatá už menštruujú.
Podľa mňa toto je už choré.

beata_k
23. aug 2024

Hmm, matka riadna fetisistka. Len skoda, ze sa odbavuje na vlastnom dietati.

doriiis
23. aug 2024

Fuj.Pride mi to rovnako choré a zvratene ako keď niekto dojčí 3- 4 ročné dieťa.Ked niekto rozmýšľa,že ako zladiť škôlku s dojčením.
Toto však zaváňa už aj psychickou poruchou matky a všetkých zucastnenych

mclissa
23. aug 2024

Toto je uz vela, extrem. Dokedy s tym akoze chce pokracovat?
Aby dcera nemala uz za sebou sex, pride domov a vypyta prso.

Fuuu ja som mala 11 a moja 12 rocna spoluziacka rodila 🙈

lenkakamen
23. aug 2024

@doriiis presne

misinka0611
23. aug 2024

A to som si myslela, že extrém je dojčiť skoro 7 ročné dieťa, čo som videla u jednej mamičky.

Ináč v článku, že tají to, lebo vie, ako je k dojčeniu u nás pristupované. Tu ale nejde o to, ako je pristupované, ale o to, že dieťa má pomaly 10rokov a aj ten čo má kladný vzťah k dojčeniu, čo dojčil, užíval si to musí uznať, že toto je za hranicou už.

sticker
mariska1989
23. aug 2024

Ľudia niektorý nevedia kedy dosť . Už zvieratá vedia do akého obdobia nechávajú svoje mladé pri sebe a kedy ich odstavia . Takže som za dojčenie do určitého veku dieťaťa , no ak je niečo už 10 rokov je to už extrém a už by sa malo prestať . To chce do kedy takto ? Aj keď bude mať frajera ?nečudujem sa jej že to nikto nevie . Boh vie ako to naporiadok berie jej muž

misicka31
23. aug 2024

@mariska1989 aj on si chlipne z cici 🤷vadní budú obaja

autor
23. aug 2024

@yvanielka paci https://najmama.aktuality.sk/clanok/QawPjOl/doj...

No hneď ako som to videla som si fakt spomenula na spolužiačku ktorá opisovala ako mala sex v tom veku ze ako môže byt taky obrovsky rozdiel medzi deťmi a ich výchovou...

medda_beda
23. aug 2024

@misinka0611 Mňa by zaujímalo kto je proti dojčeniu podľa nej, lebo som to ešte nevidela, že by to niekomu vadilo.
Ja naozaj nechápem kde sa toto vzalo.Len na mamile som sa dočítala také extrémy, že je to doskriminácia lebo nemohla nadojčiť dieťa v bazéne na verejnom kúpalisku.
Inak vidím matky dojčiť všade a nemám pocit, že by to niekto komentoval.

simona20201309
23. aug 2024

Co už... niekto bude spomínať na svoju matku ako spolu chodili ku kadernicke, na bicykle, ...tato slečna určite nezabudne ako cuckala mamine prsia 🙄👌👍
Uchylne a choré, zvratene a hnusne. Fuj! Aspoň ze to taja. Neviem ako by som sa k takým osobám správala keby som vedela co doma vystrajaju.

misinka0611
23. aug 2024

@medda_beda Nikto nie je proti dojčeniu, ja som mala deti na UM a nie som tiež proti tomu absolútne, len si to asi nejak chce a potrebuje ospravedlniť 🙂 No zaujímalo by ma aký ma na to dôvod, lebo dôvod akože dieťa nemôže odstaviť už nemôže mať :D

simona20201309
23. aug 2024

@mclissa no vidíš... 12r rodila? Keby ju mama dojčila mohla jej dat prso pri pôrode aby to ľahšie zvládla 🤭🤭🤭

h2
23. aug 2024

Jasné, celá rodina to tají, ale redakcii nemá problém poskytnúť celé meno a porozprávať svoj príbeh. 🥱

katka700
23. aug 2024

To už nie je dojčenie ale laktacna úchylka. Chúďa dieťa. Nech si mamička nájde na prasaciny dospelého partnera a nezneuziva dieťa.

medda_beda
23. aug 2024

@misinka0611 Veď práve, že nepoznám človeka ktorý by bol proti.UM je možnosť a vďaka tomu ženy nemusia zháňať materské mlieko kade tade od cudzích žien ak nevedia rozbehnúť svoje
Ona má z toho asi nejaké vzrušenie alebo čo.Z toho dieťaťa vyrastie nejaký chorý jedinec keď si neuvedomí, že sa dojčia malé deti z nejakého dôvodu.

autor
23. aug 2024

@misinka0611 ja som dojčila 2 dní aj s cestou, potom bol malý na um tiez, neslo mi to, ale kamošky bežne dojcili aj v mojej prítomnosti úplne v pohode, tiež by som dojcila keby to šlo, ani vonku mi to nevadí ak niekoho zahliadnem náhodou, do tých 3 rokov to beriem ešte ok

autor
23. aug 2024

@h2 ci co myslíš ze výmysel, len tak si napísal niekto článok lebo musel niečo odovzdať , napísať? kvôli klikom a reklamam ?...ale akože aj by som verila ze niektoré dojcia ešte deti na prvom stupni...aj kopec takých mam na fb skupine je co sa tým netaja

h2
23. aug 2024

Keď raz niečo tajím, tak o tom predsa nebudem poskytovať interview.

bluka2
23. aug 2024

@doriiis ale come on, je rozdiel 3 ročne a 10 ročne dieta. Lebo podľa prvého by som bola uchylacka aj ja. Ja som sa to snažila stopnúť od druhého roku, ale nepresvedčila som dieta a cez rev sa mi nechcelo ist 🙈

petracandle
23. aug 2024

Doteraz si pamätám ako mi kaderníčka rozprávala, že predomnou mala zákazníčku, ktorá mala so sebou asi 6 ročné dievča a počas toho ako mala na hlave farbu dala malej "cecík" 🤮🤮🤮

yvanielka
23. aug 2024

Áno videla som ten článok, preto si myslím že je to clickbait zo strany najmama.sk
Teda dúfam, lebo inak je to extrémne úchylné. Veď 10 ročné dievčatá už pomaly menštruujú. Neviem si predstaviť ako to prebieha. Radšej ani nechcem.

annm81
23. aug 2024

Dojčenie je najlepší a najzdravší spôsob, ako nakŕmiť vlastné dieťa. Žiadne umelé mlieka sa mu nevyrovnajú. Dojčenie je prospešné aj po 6. mesiaci veku. Predpokladám, že z nutričného hľadiska nie je na materskom mlieku nič nezdravé ani v dobe, keď už je dieťa staršie a väčšinu jeho jedálnička tvorí "normálna strava". Dojčenie má tiež pozitívny vplyv na vzťah medzi matkou a dieťaťom. Ibaže od istého okamihu začne byť nevhodné z toho dôvodu, že prsia nie sú len zdroj živín, ale aj intímna zóna. Matka, ktorá kojí školáka má buď psychický problém so zdravým odpútaním sa od svojho dieťaťa - v tom lepšom prípade. V tom horšom sexuálne zneužíva vlastné dieťa. Na jedno aj na druhé dieťa škaredo psychicky doplatí.

Strana
z2