Dojčenie starších detí: Kde je hranica?
Narazila som na takýto článok, dojcenie podporujem ale toto mi príde prinajlepšom zvláštne, v porovnaní s extremom ktorý som zažila na skole keď 11 rocna spolužiačka už mala za sebou pohlavný styk mi to príde bizar, jedno aj druhe

@h2 tak aj v tv máš kopec relácii a výpovedi, príbehov kde ti ľudia sú rozrastrovani, majú zmeneni hlas lebo si neželajú publicitu ale chcú svoj príbeh posunúť ďalej verejnosti
Za mna urcite radsej dojcit 10 rocnu a sexualne aktivna 11 rocna!! Kazdopadne jedno aj druhe je extrem, len jedno z toho je trestne a to druhe (dojcenie) nech si robia ako im vyhovuje, pokial do toho to dieta nie je nutene… zbytocny clanok, zbytocna senzacia, ludia su rozne svihnuti.
@simona20201309 hej my sme sli na strednu a ona uz 3 deti 🙈 tak mali by viac mlieka 😂😂😂
Veď to dieťa zachvíľu začne pohlavne dospievať, v tom veku je uz normalne, že si dievčatá začnú uvedomovať nejaké sexuálne preferencie…. Neviem ako to povedať aby to nevyzreli divne, ale tak hormóny začínajú pracovať. Za mňa je to uchylné. To už je tenká hranica podľa mňa medzi materskou láskou a sexuálnym obťažovaním. Možno preháňam, ale dojčiť 10 ročné dieťa to je fakt bizáz. To patrí do hry o tróny tak maximálne 😂
@lavender94 got boli veru iné zvratenosti 🫣😅
@mclissa 🤦♀️😂😂 presneee...kým sa.mamicka rozkoji, babička pomôže
Ja som reálne počula príbeh že nevesta zrušila svadbu lebo v deň svadby našla ženícha ako si cucká od mamy 🤦🏻♀️. Pravdivosť som neoverovala 🙈
Zvratene
Ja som za čo najdlhšie dojčenie a sama plánujem kojiť dcéru aspoň do 2 rokov (aj keď niekedy by som ju už teraz najradšej odstavila - 14m), ale toto mi príde totálne zvrátené. To dieťa už z toho nemá žiadne benefity predsa. Tak aký to má zmysel? Toto mi už príde ako sexuálne zneužívanie toho dieťaťa 😩
z dietata urobit čudačku, lebo matka sa nevie v inom realizovat, blbe
Nikdy som nemala nič proti tomu ako dlho svoje dieťa niekto dojčí, ak je to ozaj ešte malé dieťa považujem to naozaj len na rodičovi či ešte dovolí.. ALE v školskom veku? Odmietam tomu uverit, že niekto takto zneužíva svoje 10r dieťa a v pohode poskytne rozhovor do novín.. je mi z toho zle, toto ani v najmenšom nie je normálne a o tom, ako kto akceptuje dojčenie.. moja dcera má 10r, už jej samej rastu prsia, rieši chlapcov a kamarátky, je mi vrcholne nechutné predstaviť si, takéto situácie...
Matka by sa mala vážne zamyslieť nad sebou, prečo.dceru zmanipulovala do takejto činnosti.. väčšina zneužívaných deti vôbec netuší že to nie je normálne a že je zneužívane..
@anavixy a ako si podľa teba dieta uvedomi v takom veku že to nie je normálny vzťah rodiča k dieťaťu? Je mnoho a mnoho dospelých obetí sexuálneho zneužívania v detstve ktori ani netušili že to čo im rodičia robia je zle a nerobí to tak tajné každý, uvedomili si to až v dospelosti.. toto je presne ten prípad, keď už ide o sexuálne zneužívanie dieťaťa a ono nevie že to tak byť nemá..
@jana_eyre_2 urcite mas pravdu, da sa na to aj takto pozerat… mne dojcenie proste neevokuje nic sexualne, pozeram a dotykam sa cudzich prs denne, mozno preto mi to nejak necvaklo tymto smerom, ale kazdopadne to povazujem za extrem a urcite to nie je normalne, len som reagovala na to ze tu niekto napisal nieco v zmysle, ze nemoze to byt normalne, lebo v tomto veku uz dievcata maju aj sex… neviem ci to na dievcati moze zanechat nejake negativne stopy (keby sa o tom nedozvedeli vsetci, samozrejme), ale matka iste potrebuje odbornu pomoc 🫣
@mclissa
a prosím ta v ktorom Sk regióne to bolo? Ja do dnes nezabudnem ako mi sesternica povedala, že z ich paneláku Jr jedna tehotná. Mala lenb12 rokov! Ja som jej neverila, ešte vravím, prosiiim ta ona len keca! No... nekecala. Do 17 ich stihla ďasie dve... Za mňa hruza. Jasne ze chlap starsi, tak 19 rocny.
Kojit v 10 rokoch je za mna sexuálne zneužívanie a obaja rodicia psychicky narušení! Ešte slak to traf, keby odsavala a dala vypiť. Ale toto??? Mam kamosky, psychicky nenarusene! Kojila voacere do 4 rokov. Decka normalne, ženské normalne. Ale 10 akebo už prvý stupeň?? To nie!
Ja keď som kojila druhe babo 3 mesacne a trojročný ma začal hladkať po chrbáte, isla som z kôre vyskočiť. A to som ho kojila cez dva roky. Idealista som myslela, ze budem do samoodstavenia. No nehrozilo. Už mi to nebolo prijemne. Mne nevadí keď si kojila do 4 rokov, do 5 mi to príde zvláštne a zvyšok- sorry chore. Ako píšem, odsat, dat ci uz tekuté ci spracované, budis. Ale zvyšok je za MBA už uchylne!

Žial, ja som sa s niečím podobným stretla. Mala som spolužiačku, ktorej mama sa nevedela zmieriť s tým, že jej dcéra rastie, dospieva, osamostatnieva sa a tak si spravili ďalšie dieťa. Keď som mala posledný osobný kontakt so spolužiačkou, jej sestra mala už šesť a stále bola dojcena (dokedy a či to ešte trvá neviem). Moja spolužiačka bola z toho strašne znechutená, zaprisahala sa že nikdy nebude mať deti a naozaj ich dodnes nemá. Sama si uvedomovala, že jej mame naozaj preplo.