icon

Dojčenie trojdňového bábätka

gvenduska
21. máj 2021

Ahojte poraďte som zúfalá
Mám 3 dňové babo a za ten svet nevie chytiť prsník do ústočiek je to normalne a upraví sa to

pribinak
21. máj 2021

@gvenduska ty si stlačila cely dvorec a bradavku a tak daj do pusinky

gvenduska
autor
21. máj 2021

@pribinak spravila som to a nevie to chytiť

kacenka2610
21. máj 2021

@gvenduska
@gvenduska a ma v poriadku uzdicku v puse nám ju včera nastrihli a už sa pekne vie prisat ....

pribinak
21. máj 2021

@gvenduska si ešte v pôrodnici, nie? Veď ohlas sestričku nech sa na to pozrie.

gvenduska
autor
21. máj 2021

@pribinak áno som ta mi povedala že všetko robím dobre ale potom neviem prečo mu to nejde
Skúsim ešte klobuciky a uvidím či sa náhodou nato nechyti

gvenduska
autor
21. máj 2021

@kacenka2610 tak to teda neviem musím sa nato opytat

veronice
21. máj 2021

@gvenduska klobuciky si nechaj ako poslednu moznost 🙏🙏 popozeraj mamilla.sk. Nestotoznujem sa s uplne vsetkymi vecami ktore tam pisu ale tiez som sa s malou na zaciatku trapila tak som sa tam poobzerala a pomohlo. Treba skusat aka poloha najviac vyhovuje tebe aj babatku. U nas napriklad pomohlo dat jej hlavicku trosku do zaklonu a tak sa prisala. No a potom ked sme prisli z poridnice domov tak sa mi aj mliecko viac spustilo a uz bolo dobre. Chce to cvik a trpezlivost 🙂 kdesi som citala ze dojcenie sa musi naucit nielen babatko ale aj maminka. A je to ozaj pravda 🙂 Vela sa mojkajte koza na kozu, prikladaj si ju, skusajte, verim ze sa to rozbehne. Velmi drzim palce 😊❤️🍀💪💪💪

gvenduska
autor
21. máj 2021

@veronice
Dakujem popozeram už som tam niečo čítala

veronicka1901
21. máj 2021

Jednoznacne treba skontorlovat uzdicku, moja starsia to mala, nevedela sa prisat. 8 mesiacov som jej odsavala mlieko,nasu doktorku to nenapadlo pozriet a ja som o tom vobec netusila :(. Mladsej to strihli hned a bolo dobre 🙂. Ak ma malicka 3 dni, tak ste asi este v porodnici, nie je tam nejaka laktackan poradkyna?

mogaa
21. máj 2021

@gvenduska nemáš veľké bradavky?naša si napr.nevedela chytiť bradavku, ale mala malé ústa, bola drobček.....tak najskôr sa odsávalo a dávalo so striekačkou, potom ešte v nemocnici z flaše(tam treba dávať pozor aby cumel bol najmenšia velkosť aby to nešklo veľmi ľahko, doma začala s klobúčikmi, od klobúčikov ju odučila v 4mesiacoch,bola kojená do 2rokov....

gvenduska
autor
21. máj 2021

@mogaa práve že mám aj som si myslela že to bude tým lebo tiež je drobnucky a ledva to chytí do tej malej pusky
Musím sa nato opýtať
Dávajú mu bebu z fľaše len sa bojím že sa na fľašu naučí a už kojení nebude

ofzuza
21. máj 2021

@gvenduska skusaj aj rozne polohy. Trosku odstriekaj nez prilozis, lebo dieta sa neprisava na bradavku, ale na dvorec a ak mas plne prsia, tak sa mu to moze tazsie. A ked ho musia dokrmit, tak aspon striekackou alebo cievkou kym sa pokusas kojit.

veronice
21. máj 2021

@gvenduska ja mam male bradavky a dala som to aj bez klobucikov 🙏 len teda ako som pisala nebolo to hned. A inak tu bebu z flase nechapem 😳😳 mne malu v porodnici prikrmovali vyhradne cez striekacku.

akbara77
21. máj 2021

@gvenduska mamila.sk.Kontaktuj laktacnu poradkynu, ja som mala v nemocnici take sestričky, ktoré mi "pomohli obojstrannemu zápalu prsníkov a naučili malu na fľašku.Potom som zavolala laktacnu a kojim 3,5 roka!!.

andreatytler
22. máj 2021

@gvenduska Zavolaj si laktacnu nech pride k vam a poradi...alebo chod ty k nej. Najlepsie ked ukazu priamo na tebe a babatku... ovela lepsie ako rady na dialku alebo co si precitas... aj dve laktacne chod pozriet ak sa ti prva nebude pacit.

gvenduska
autor
22. máj 2021

@veronice cez striekačkou len glukózu a z umelej malej fľašky originál mieko od neba ha vhodná od narodenia