Dojčiace mamičky, užívate pri dojčení vitamíny?
Prosím Vás beriete neake vitaminy pri kojeni na posilnenie organizmu? Ďakujem 🙂
ja keď nezabudnem tak zhĺtnem calibrum mami, tiež som pila tie čaje, aj homeopatiká, keď som mala lakt. krízu, meltu, vineu, čierne pivo... kojace určite poznajú 😀
ahoj ja kojim maleho uz vyse roka a zatial som nebrala ziadne vitaminy hlavne pijem iba vela tekutin a pravidelne papam
Ani ja nepapám vitamíny, ale ovocie, pitný režim a veronika 13, mňaaam, meltu som dlhooo nemala, tuším si zajtra spravím.
ja som pila caje mozno prvy mesiac a aj som si davala vetsi pozor na stravu do toho siesteho mesiaca pretoze do vtedy som vyhradne kojila a cim je starsi uz to ma iba ako doplnok takze aj ja si doprajem menej zdrave jedla obcas 🙂
Kojim 18mes. Prvy polrok som pila caj pre dojciace matky, jedla vela ovocia a zeleniny a pila mineralne vody - aspon 2l denne.
ja výlučne kojím,malá má vyše 4 mesiacov,pýta často papať,aj v noci niekedy po hodine.. 😉
beriem Calibrum mami pre kojace matky..pijem hlavne vineu,denne tak 2,5 litra tekutín..na stravu dávam pozor,ale už nie tak prísne ako do troch mesiacov..vyhýbam sa alergénom,zelenine,ktorá nafukuje,ovociu,ktoré by malú mohlo prehnať.. 😉
ja som cisto kojila az do vcera, cize do pol roka, vcera som uz zaviedla prvy prikrm. Nebrala som ziadne vitaminy, nepila som ziadne caje... jedla som vsetko 😎
Pijem vela tekutin, caj na podporu mlieka, vineu, ale nechat vybublinkovat, meltu kavu. Jem vela ovocia a zeleniny.
maminky a ake ovocie a zeleninku papate? ja som pocula, ze mozem len banany a osupane jablcko a ziadne paradajky, uhorky ani papriku. a mozem jest napriklad kysle uhorky?
aj ja jem všetko okren lúštenin a kyslého ,lebo s toho ju nafukuje.Musíš sama príst nato,čo možeš.
luciaj ja som mala také info, že kyslé uhorky sa môžu, ale pred pár dňami náš drobček kakal redšie a lekárka sa vyjadrila, že práve to mu nemuselo urobiť dobre...takže pre istotu si ich na čas nedám 😉
A čo sa týka ovocia tak zatiaľ tiež jem len ošúpané jabĺčko...hrozno určite nie, paradajky + paprika tiež nie, takže ten výber je doosť obmedzený...
Ja kojím už som mala parkrát krízu ale pila som tekutiny a viac som odychovala a prešlo to. Ja papám Calibrum len preto že mi zostal z tehu tak ho dopapám inak by som nebrala nič. Zo stravy jem všetko okrem strukovín hrozna karfiolu a kapusty a papriky inak všetko ja jem veľa sladkého no čo už.
uzivam vitaminy PRE NATAL a brala som ich ked som bola tehotna a su to vitaminy aj pre zeny, ktore koja. su perfektne a aj cenovo dostupne. 10 kusov stoji 500sk a je to na 3 mesiace.
ja si občas hodím multivitamín quantum, je tiež cenovo výhodné, 100ks je za cca 150 sk. brala som to aj počas tehu. zloženie má ako calibrum ev.centrum.
inak ja si hrozno neodpustím, i keď maličký z toho poprdkáva. pri prvom synovi som raz jedla vianočný šalát a nemohol sa spamätať z neho vari zo tri dni. a to som si dala detskú porciu 😒
....baby, je konzumujem vazne uplne vsetko, ale s mierou....samozrejme, ze sa nenapchava tri dni segedinskym....a mala to v pohode znasa.....obcas si dam nejaky ten multivitamin, castejsie magnezium (tabletky, nie sumive) a homeopatikum na podporu dojcenia, inak nic.......
ja si davam Calibrum mami a probiotika. Maly nastastie nema problem s travenim. okrem toho pijem caj na podporu tvorby mlieka.
....bibinka, my tak zvlastne reveme 🙂 najprv trosku mrncime, potom sa to stupnuje az nakoniec vrieskame......cuduj sa svete, akonahle ju zoberiem na ruky, stane sa zazrak a prestane 🙂.....mam uz dve deti, ale ani pri jednom som nepozorovala, ze by plakalo iba kvoli brusku......skor, zoberte ma a prechadzajte sa so mnou, nudim sa, ja v tej postielke poobede jednoducho spat nebudem a tak.....
...ozaj, myslim, ze trochu toho segedinu by Ti neuskodilo, co povies?
my mame 2 mesiace, ale ja jem vsetko, vitaminy Calibrum, a mame 5300 g a dufam ze budem kojit aspon do 1 roka
Ja som staršiu kojila 9 a pol mesiaca, druha bude mať rok a ešťe kojím, pri prvej som brala Calibrum, teraz neberiem nic a ide to aj tak. Mne lekarka povedala (na začiatku), ze ak mam napr. chuť na paradajku tak si dať jednu 🙂 jasné že nezjesť kilo a zistiť ako reaguje.
pri synovi som jedla tiež takmer všetko,vitamíny som nebrala..ale dcérka je nejaká citlivejšia,musím si dávať na stravu väčší pozor,nedostatok zeleniny a ovocia,ktoré jej robia zle,kompenzujem práve vitamínmi.. 😉
sorbik- si ma navnadila na ten segedin, hádam risknem za malý tanierik. 😀
aj malý niekedy vyrevúva, chce na ruky, ale oproti staršiemu je to
hotový pokladík .asi mu pomáhajú tie vitamíny 😀
....moj starsi syn bol zasa uplne vzorove dieta a mala je ovela viac uplakana...a pritom robim vsetko rovnako....asi si velmi nenavyberame 🙂
môj syn je tiež starší,vzorový síce nebol..ale malá je tiež oveľa uplakanejšia..a to mi všetci vraveli,že dievčatká bývajú lepšie.. 😀 😉
...aj mne vraveli, ze u dievcat to nebude ani kolika a ze dievcata byvaju celkovo lepsie a snazivejsie......ha - ha - ha to som rada andy, ze nie som sama.... 😉
jedna pediatricka pisala, ze pokial jeme vyvazenu stravu mozeme jest vsetko s mierou. a je to tak, dam si vsetko, ale nic neprehanam. maly zatial nemal problem s kolikou a prdka vlastne vzdy - ale vie sa s tym sam vysporiadat. calibrum mami jem, ale najma koli sebe - prve som kojila 2 a pol roka a padali mi vlasy, kazili sa zuby. ked nieco do mliecka chyba, ukradne to tebe 😢 a s tymi cajmi na podporu kojenia je to pekny oblaf - skuste pit ovocne caje (ja tak 2,5 l denne)a nepoznate rozdiel - iba ak v penazenke 🙂 ono vlastne ide hlavne o tie tekutiny.

hanculka, ja nie iba pijem caj na podporu tvorby mlieka a kopec zeleniny a ovocia 😀 snazim sa jest zdravo aj ked obcas si doprajem aj nieco nie velmi zdrave 😀 🤐