icon

Dojčím a neprijímam veľa tekutín

zuzkaremiaska
16. nov 2011

Maminky,môžno mi poradíte......dojčím už 15 mesiacov,na čo som hrdá.Ale......mám problém.... Nikdy,ale nikdy nepociťujem smäd,i keď viem,že piť sa musí. Niekedy vypijem za deň len 2 nesky a 2 hrnčeky mlieka. Alebo ani to nie,snáď len nejakú polievku.Nedávno som si dala záväzok,že budem pravidelne prijímať tekutiny.Vydržala som pol dňa a potom som na to jednoducho zabudla. A´o je to možné? Aké môžem mať následky?Ako sa prinútiť?A hlavne,čo odporúčate piť??? Dá sa ešte niečím ovplyvniť zvýšenie tvorby MM?

annaopialova
17. nov 2011

ahoj nasledky malo mlieka nebude sa ti mat z coho tvorit lebo aj ja patrim k tym co malo pijuale uz dva mesiace nekojim

lienockaa
18. nov 2011

@zuzkaremiaska -ani ja vela nepijem..take ze dojciaca matka ma vypit 3 litre tekutin, tak to ani nahodou nehrozi..tak maximalne 1,5 litra dam, viac nie..nie som smadna..vzdy som mala takyto pitny rezim, syna som dojcila 2 roky a dcerku tiez dojcim este, nikdy som nepocitila co je to malo mlieka..
moja finta, aby som do seba dostala trochu viac tekutin je, ze si ku kave rano robim aj velky 4dl ovocny caj-cisto ovocny, nie cierny ochuteny ovocim-ja cierny caj nemam rada, to vypijem hned rano aj s kavou..to iste na obed, urcite kazdy den zjem polievku, to uz skor nemusim mat druhe jedlo..no a po obede si spravim taky isty velky caj..to iste este urobim ked pride muz z prace a varim mu kavu, tak sebe zas ten velky caj..to je vsetko, co cez den vypijem, kavu pijem len rano..ked je teplo, jasne ze pijem viac, ale jesen, zima, jar, to nie je obdobie kedy dodrziavam nejaky velky pitny rezim..je pravda, ze jem vela ovocia a zeleniny, mozno preto nie som ani smadna, vodu totiz obsahuje aj strava.. 😉

ikke
18. nov 2011

@zuzkaremiaska ja si myslim, ze ak bez problemov dojcis 15 mesiacov, asi vie tvoje telo vytvorit dostatok mlieka aj z toho mala tekutin. ale ak by si mala pocit, ze mas malo mlieka, asi prve, co treba urobit je, ze zacnes viac pit. ale to urcite vies 😉 inak myslim, ze po 15 mesiacoch uz tvorbu mlieka (zvysenie) nijako radikalne neovplyvnis, to tak mozno prvych 3-6 mesiacov.
a celkom laicky by som povedala,ze ak pijes velmi malo tekutin, nemusia byt z toho tvoje oblicky uplne "stastne"...mozno to teraz necitis, ale co bude o niekolko rokov...?
inak kava ma skor dehydrujuci ucinok,takze po kave povinne 1 pohar vody! 😉

zuzkaremiaska
autor
18. nov 2011

@ikke ďakujem za odpoveď,máš pravdu.Tie obličky mi spomínala aj jedna známa.A ten pohár vody si budem chystať ku káve.Sľubujem 😉

zuzkaremiaska
autor
18. nov 2011

@lienockaa Ďakujem,pekne si to napísala.....a hlavne pravdivo.Beriem si príklad. 😵

monhla
8. dec 2012

Ja som podobný príklad - tiež som schopná celý deň fungovať /a aj kojiť - staršiu do 17 mesiacov/ A popritom vypiť cca 0,5 ltekutín - a to mám mliečka na rozdávanie- našťastie / 🙂 Doobeda by som nakojila aj trojičky 🙂 / . Ale baby majú pravdu s tými obličkami a aj iné problémy sú z nedostatku tekutín - takže snaž sa piť. Napr. si daj na stôl aspoň 1,5 l fľašu vody a cez deň upíjaj vždy keď ideš okolo. Občas sa mi podarí ju stiahnuť už za necelé 2 dni 😀 😀 😀 Takže veľa šťastia a vytrvalosti. Ja sa radšej idem napiť. 🙂