Dokedy dojčiť dieťatko pre jeho zdravý vývoj?
Čauko mamičky. Ako ste si mohli všimnúť, budúci mesiac príde na svet moje šťastíčko, a ja by som bola nerada keby som mu nejako ublížila (už aj v staršom veku, keď bude papať normálne jedlo). Takže už z názvu viete s čím potrebujem pomoc. Ďakujem za super rady :DD
1-dokedy to budes sama citit, 2 nedavat im nezdrave veci a mobil/tablet do ruk, 3 vyvaruj sa super matkam na konovi kt maju zaruceny navod na vychovu a tiez sa vyvaruj premudrelym radam... pouzi materinsky instinkt a zdravy rozum
@ukgirls práveže ja som niekde čítala že napríklad kozie mlieko je veľmi nebezpečné a to mi pediater neprizná
Koj dokedy to pojde a dokedy to tebe bude prijemne... co sa tyka prikrmov - pomaly dalej zajdes, dieta ti vycitat, ze to ci ono v tom veku este neochutnalo fakt nebude 😅 Cim dlhsie ciste jednoduche chute, tym lepsie...
@myskahryzka28 necitaj ..vies co vsetko som ja citala a bola som v strese.. pocas matersktva som prestala chodit na net .. prestala som citat p..viny a bola som konecne bez stresu kludna a spokojna ..mala tiez ..
@myskahryzka28
kamaratkona sestra na koziom mlieku vyrástla, na kravské mala alergiu. Podotýkam, že mali kozí na dvore a mlieko vzdy čerstvé- preverené. "Malá" ma teraz uz sama dve deti, není jej ani šľak!
Do kedy kojit?
Ja som chcela do samoodstavenia 😁 zistila som, ze pekne blby nápad. Kojila som 1 dieta do 2,2 rokov a už v dvoch som mala prestať koli svojej pohode.
Otehotnela som, keď mal maly 2 roky a už to bol des, on ani sú o nepil, len dudlal 49 minut pred spaním.
Teraz ma druhy syn 14 mesiacov a odstavujem. Budeme mat tretie babo a je mi to nepríjemné, a maly veľmi kuše. Prvy bol zlatíčko, ten to nerobil.
Musíš ty byt v pohode a vyhovovať ti to. Ako dlho, to uvidíš sama 🙂
Co detom nedávať? Do roka ziadny med napriklad, idealne nič sladke a ešte zopár iných veci. Povie ti dr 🙂.
Čomu sa vyvarovať?
Oj na to by si tu mala asi tisíc názorov. Jeden napíše- naspäť spolu s dietatom! Hrozne zvykne si a už ho z manželskej nedostaneš! Za mňa blbosť.
Spával som s detmi v manželskej, v objatí 🙂 Pohodlnejšie na kojenie, krásne som sa vyspala, kojila po ležiačky. S druhym som už bola unavená, keďže prvý veľmi skoro vstava. Toho som koli bezpečnosti davala bud do hniezda alebo presunuté postieľky.
Kamoska prvé v manželskej snáď do 8 rokov a druhe do postele dala za celý rok len asi 3x. Ma z toho hrôzu, ze aj to druhe dieta sa tak naučí. A ona sa chce ko ecne vyspať. Tiez chápem.
A to je len jedna vec 🙂 Pouvazij ako a co by si chcela a potom sa riad podľa aktuálnej situácie.
Nebudeš môcť kojit? Netráp sa. Z um sú tiež normalne deti.
Múdre rady nevypytane? - zrus okamzite.
Ja im hovorím, že mám na rady dr a googl - ten vypnem kedy uznať za vhodne. Aby som zbytočne nevypla ich, nech radšej náradia, keď sa nepýtam.
Neplas sa, neries priveľmi dopredu. Ak budeš nevyspana vyčerpaná, nebodaj nejaká chrípka do toho, zabudneš za 5 sekúnd, co si vlastne chcela v tej kuchyni 😂
Nieto ešte, co ti ti kto napísal za rady do buducna 😁
Všetko bude ôk, babo treba ľúbiť, používať zdravy sedliacky rozum a odborné veci ci pochybnosti riešiť s lekárkou 🙂
@myskahryzka28 tak ja dám len take všeobecne rady -
nerieš tak veľmi a podrobne všetko.
Daj na inštinkty a takú tu "materskú" intuíciu. Nepreživaj veľmi všetko.
Ak si nebudeš istá, porad sa s pediatrom.
Nestresuj sa vopred.
Každá matka sa pri prvom dieťati učila a bolo to všetko nové. Pri druhom už nerobila polovicu veci, ktoré robila pri prvom.
Dojčiť dokedy to bude tebe prijemné hlavne nedaj na to čo okolie
všetko ti bude davat zmysel ked budes matka a sama si o vsetkom rozhoduj
ja som chcela skončit už od 1.roka nakoniec sme potiahli do 2r syn by chcel aj nadalej ale som mala diskomfort
niektore deti sa same odstavia , mam asi 3 kamosky vsetkym sa do 1,5 r deti same odstavili proste jedno dna uz nechceli

@myskahryzka28 pediater by ti mal dat na kontrole v poradni aj návod ako začať s prikrmami tam sa všetko dozvieš. Je veľa názorov co deťom dat jest a co nedať a názory sa rozchádzajú...