icon

Frekvencia dojčenia 3-mesačného bábätka

3. okt 2025

Ahojte, mam 3 mesačnú plne dojčenu dcérku a niekedy sa zamýšľam nad jednou vecou.
Dcéra je ochotná sa dojčiť vždy len po zobudeni. Či spí 10 minut, 30 alebo 2 hodiny vždy po zobudeni ponukam prsnik a pekne sa nakoji.
Vydrží bdiet tak cca 1,5 hod a pred spanim už kojenie odmieta.
Ak je povedzme hore tu 1,5hodinu plus k tomu sa jej podarí 2,5hod spánok nieje to už bez kojenia 4 hod dlho na take male babo?
Iba výnimočne sa nam počas dňa stane že ju kojim aj pred spaním a vtedy tak rovno aj zaspi ale ak ideme von kocikom už pred spanim odmieta, keď je unavena kojit sa jej nechce.
Nechať to tak alebo niečo upraviť?

pribinak
•
3. okt 2025

Ak dieťa normálne prospieva tak by som nič nemenila
Ona po zobudeni vypije koľko potrebuje

anavixy
•
3. okt 2025

Pokial je ona spokojna, dostatocne hydratovana a prospieva, tak to pre nu nie je malo. Pokial je tvoja tvorba mm tiez dostatocna, tak je to ok aj z toho hladiska, avsak vseobecne pri plnom dojceni 4h nijakym sposobom tvorbu mm nestimulovat je dlho (teda mala by si aspon odsavat pomedzi to), ale teda moze to byt individualne - len ak by doslo k poklesu tvorby, aby si vedela co je za tym a ako to napravit.

autor
•
3. okt 2025
@anavixy

Pokial je ona spokojna, dostatocne hydratovana a prospieva, tak to pre nu nie je malo. Pokial je tvoja tvorba mm tiez dostatocna, tak je to ok aj z toho hladiska, avsak vseobecne pri plnom dojceni 4h nijakym sposobom tvorbu mm nestimulovat je dlho (teda mala by si aspon odsavat pomedzi to), ale teda moze to byt individualne - len ak by doslo k poklesu tvorby, aby si vedela co je za tym a ako to napravit.

@anavixy mlieka mam dosť vali sa zo mňa ako týždeň po pôrode 🙃 tie 2,5h spanku to sa malej podari výnimočne max raz denne..

kiki68
•
3. okt 2025
@anavixy

@anavixy Ak neklesa tvorba, tak nemusi. Ono ked do toho rypes niecim, tiez to nemusi byt super. Mne sa tiez nic s mliekom pri 4 h nic nedialo, az ked som bola 8 hod bez dietata to klesalo. Kojila som 3,5 roka, teraz idem zase naplno

anavixy
•
3. okt 2025
@kiki68

@anavixy Ak neklesa tvorba, tak nemusi. Ono ked do toho rypes niecim, tiez to nemusi byt super. Mne sa tiez nic s mliekom pri 4 h nic nedialo, az ked som bola 8 hod bez dietata to klesalo. Kojila som 3,5 roka, teraz idem zase naplno

@kiki68 ved som to snad napisala jasne 🙂 len ak by doslo k poklesu tvorby, aby vedela preco a co s tym