icon

Funguje dlhodobé odsávanie materského mlieka?

13. dec 2024

Ahojte maminy, chcela by som sa opytat, ci mate pozitivnu skusenost s dlhodobym odsavanim mliecka a nasledne krmenie babatka z flasky. Aktualne babatko ma mesiac, mliecka sa mi tvori dost, vzdy pekne odsajem a dam cez flasticku. Z prsnika nam to moc nejde, mam pocit ze tecie prilis rychlo a babo sa zlosti a nechce pit.
Myslite ze je mozne takto dlhodobo fungovat? Mam z toho zbytocne stresy, ze z prsnika to nejde.

nika23t
•
13. dec 2024

Ja som odsávala pol roka, kvôli nedostatku času som posledný mesiac už odsávala len málo, chcela som už skončiť s tým. Moja malá nevedela vôbec sat, bradavky som mala krvavé,popraskané,bolestive, a ona vôbec nepriberala. Cez fľašu to bolo super, konečne bola sýta. Pre mňa to bola najvhodnejšia cesta. Ale ja som sa netrapila týmto, malá si rýchlo zvykla aj na UM, a obe sme boli spokojné.
Ale určite sa dá aj dlhšie odsávať,len je s tým práca. Ja som prvé týždne aj v noci mussela, niekedy aj 3x, lebo mala často pila a potrebovala som pred každým krmenim odsat.

saxana000
•
13. dec 2024

Je to mozne pri naozaj pravidelnom odsavani kazde 3h aj v noci.. skusi trosku odsat a potom prikladat babetko moja starsia to tak mala.ze ked zacalo mlieko valit tak ju to drhlo.na zaciatok som trochu odsala a ked uz bol tok pomalsi tak papala pekne a ta tvorba sa casom ustalila tak akurat ze uz som ani odsavat nemusela.ak sa nechce chytit skus aj klobucik.

thereisabear
•
13. dec 2024

Dá sa, ale je to na nervy, už by som to nerobila. Skús radšej popracovať na kojení. Keď si odsávaš, tvorí sa ti ešte viac mlieka a je to začarovaný kruh.

rivini
•
13. dec 2024

Odsavala som 9 mesiacov. Odporucam ale kvalitnu, elektricku odsavacku, najlepsie hands free. Je potrebne stimulovat a odsavat v ca. 3 hodinovych intervaloch, aby tvorba mlieka neklesala. A skusat, ci dieta casom nebude pit aj z prsnika

kleopatra114
•
13. dec 2024

Odsavala som raz rok, druhý krát 8 m. Je to fyzicky, aj psychicky namahave - najprv som odsavala ručnou aventkou, po čase som presla na ručne odstrekovanie mlieka - išlo mi to rýchlejšie a efektívnejšie . Ale urobila by som to znova , nič neľutujem .

martinka13
•
13. dec 2024

Da, ale je to na nervy. Vydržala som 4 mesiace

luccija
•
13. dec 2024

Dá sa fungovala som tak 2,3 m ale aj prikladala potom som ju na šťastie naučila normálne sa kojit.Skus si odsať nech netečie rýchlo a priložiť
Ja som zo začiatku používala klobúčiky a potom už normálne.Ked zosilnie, podrastie moja bol drobná silná žltačka naučíte sa to

puupava15
•
13. dec 2024

Dá sa to, ja som odsavala rok a pol a keby chcel tak by som odsavala ďalej a potom pil už mlieko len v noci, tak mi,bolo lepšie zarobiť bebu ako mlieko zohrievat

rachel36a
•
13. dec 2024

Odsavala som rok.. syn nemohol sat, tak preto...inak by som sto krát radšej kojila

evcagabi
•
13. dec 2024

Ja tak fungujem zatial 3m a planujem pokracovat, kym bude mat mala zaujem 🙂 stres z toho nemam rozhodla som sa v tychto prvych mesiacoch plne podriadit potrebam babatka. Je mi luto, ze klasika kojenie sa nepodarilo ale som spokojna, ze som si nasla svoj system, neodsavam vsak kazde 3hod - v noci mi to vychadza pred spanim okolo 8-9, potom okolo pol 2 a potom podla toho ako sa zobudi rano - vacsinou to stihnem pred jej zobudenim.

ivanaks
•
13. dec 2024

Ja som takto kŕmila syna 2,5 roka, ale teda nebol výlučne na MM. Spočiatku mal jednu dávku UM a zvyšok MM, neskôr už tretinu jeho denného príjmu tvorilo UM.

michaela329
•
13. dec 2024

Takto fungovala moja známa z Belgicka prakticky rok. Keďže sa vracala do práce skôr. Zo začiatku aj kojila, ale nakoniec prešli výlučne na fľaše a odsavanie. Akurát musela odsavat aj v práci 🤷

stormie
•
13. dec 2024

Ja som odsavala rok, prve mesiace to bolo pravidlene kazde 3hod den/noc, potom som si postupne predlzila casy a mlieka som mala stale dost. Ked zacala dcera s prikrmami tak uz aj sporreba mlieka klesla + je to naozaj casovo narocne a ona moc nespavala