icon

Funguje senovka a benedikt na rozbeh laktácie?

Dnes o 06:40

Ahojte, funguje smútočne senovka a benedikt na rozbeh laktácie, alebo je to skôr placebo ?

3009
Dnes o 06:42

@anonym_autor najlepšie trocha čierneho piva. Neboj sa alkoholu.

minesasubu
Dnes o 06:52

Mne pomohli čaje, vinea , odsávačka v noci a hlavne veľa prikladať

anonym_6a8823
Dnes o 06:58

@anonym_autor nie, tieto byliny nefungujú nijak zvlášť, za to, budeš po nich smrdieť ako seno 🙃.
Veľa veľa veľa tekutín a dostatok jedla.

reela
Dnes o 07:31

Mne to pomohlo, urcite som nepila alkohol, ktory dehydratuje a nesmrdela som za senom...

jazula
Dnes o 08:43

Mne najviac pomohol silný mäsový vývar, časté prikladanie a telo na telo s malou. Byliniek som pohltala kopec, ale skôr to bolo ako placebo, už lepší efekt bol z Vinei…
Ale na povzbudenie, na začiatku som mala pocit, že mlieka je stále málo, nakoniec som malú odstavovala v 2,5 roku 😅

eli43
Dnes o 08:43

@anonym_autor podľa štúdií áno, ja som brala pre istotu aj jastrabinu, značku dr Max. Na začiatkok dobré plus aj nejaké čaje na laktaciu

anonym_72f21a
Dnes o 11:01

Nie.na laktáciu pomáha prikladanie bábätka, kontakt koža na kožu (to ďalej spúšťa hormonálnu odpoved). Vinea ani čierne pivo ani čaje tvorbu mlieka nezvýšia. Ak ma niekto pocit že sa mu po tom zvýšila tvorba, nemôžu za to nápoje ale prikladanie bábätka a stimulácia prsníkov.
A tie tablety majú určite dávkovanie, pri vyšších dávkach ohrozujú zdravie bábätka aj matky. Nepocuvat mamilu ale nájdi si laktacnu s adekvátnym vzdelaním lebo tieto byliny (a ich konské dávky čo predhadzuje mamila) urobia viac škody ako úžitku.