icon

Funguje senovka a benedikt na rozbeh laktácie?

9. sep 2026

Ahojte, funguje smútočne senovka a benedikt na rozbeh laktácie, alebo je to skôr placebo ?

3009
9. sep 2026

@anonym_autor najlepšie trocha čierneho piva. Neboj sa alkoholu.

minesasubu
9. sep 2026

Mne pomohli čaje, vinea , odsávačka v noci a hlavne veľa prikladať

anonym_6a8823
9. sep 2026

@anonym_autor nie, tieto byliny nefungujú nijak zvlášť, za to, budeš po nich smrdieť ako seno 🙃.
Veľa veľa veľa tekutín a dostatok jedla.

reela
9. sep 2026

Mne to pomohlo, urcite som nepila alkohol, ktory dehydratuje a nesmrdela som za senom...

jazula
9. sep 2026

Mne najviac pomohol silný mäsový vývar, časté prikladanie a telo na telo s malou. Byliniek som pohltala kopec, ale skôr to bolo ako placebo, už lepší efekt bol z Vinei…
Ale na povzbudenie, na začiatku som mala pocit, že mlieka je stále málo, nakoniec som malú odstavovala v 2,5 roku 😅

eli43
9. sep 2026

@anonym_autor podľa štúdií áno, ja som brala pre istotu aj jastrabinu, značku dr Max. Na začiatkok dobré plus aj nejaké čaje na laktaciu

anonym_72f21a
9. sep 2026

Nie.na laktáciu pomáha prikladanie bábätka, kontakt koža na kožu (to ďalej spúšťa hormonálnu odpoved). Vinea ani čierne pivo ani čaje tvorbu mlieka nezvýšia. Ak ma niekto pocit že sa mu po tom zvýšila tvorba, nemôžu za to nápoje ale prikladanie bábätka a stimulácia prsníkov.
A tie tablety majú určite dávkovanie, pri vyšších dávkach ohrozujú zdravie bábätka aj matky. Nepocuvat mamilu ale nájdi si laktacnu s adekvátnym vzdelaním lebo tieto byliny (a ich konské dávky čo predhadzuje mamila) urobia viac škody ako úžitku.

anonym_f49612
9. sep 2026

Ja si davam 2 tobolky Moringy - nie extrakt, ale cela ususena rastlina v tobolke. Mam od BarinMax. Mala som aj praskovu, ale to sa mne nedalo vypit, ble...
A potom tekutiny, staci aj obycajny teply caj, ovocny, medovkovy. Hlavne mne nepomaha cista voda.
Ale caste prikladanie, to je zaklad. A mojkanie s babatkom, najlepsie skin to skin, ale staci aj oblecene, casto spinka na mne na hrudi a ovoniavam hlavicku 😊...Alebo odsavacka, ak babo dlhsie spinka.
Mne sa deti napriklad nevedeli prisat, tak som sice prikladala hned po porode, olizovali aspon bradavku, snazili sa, ale pouzivala som odsavacku, aspon 4 minutky na kazde prso, postupne sa mi mliecko spustilo a ziadne naliate prsia ako kamene ako prvy raz, ked som nevedela, ako co. Mala som len par kvapiek kolostra a az 4.-5.den tak viac mliecka slo.

janka0p
10. sep 2026

@anonym_autor mne laktačná odporúčala senovku 4-4-3 tbl a benedikt 3-3-3 tbl a na druhý den som mala hrče v prsniku a zacali triašky zimnica horúčky a zápal prsníka. Tak to zabralo az moc, sama laktačná sa čudovala ze to je výnimočný jav.. tak som si akurat zavarila na antibiotiká upchatý mliekovod a este pomalší tok mlieka a este viac sa čerti na tom prse drobec.. štrajkuje uz 6 týždňov, tak som si pomohla ….

anonym_26d289
10. sep 2026

U dcéry mi to pomohla, u syna nie. A to som ho prikladala naozaj každú chvíľu (bol naviazaný v šatke).

autor
11. sep 2026
@anonym_26d289

U dcéry mi to pomohla, u syna nie. A to som ho prikladala naozaj každú chvíľu (bol naviazaný v šatke).

@anonym_72f21a s týmto si ma naplašila, mne laktačná odporučila 3x3 tablety denne.. čiže 18 tabliet denne..
@janka0p ach.. ja užívam 3x3 a zatiaľ som takú veľkú zmenu veru nepostrehla… odsajem po dojčení max tak možno 5ml.. a to sa nadojčí a ešte stiahne aj UM peknú dávku..
@anonym_26d289 tak asi to bude individuálne ..

anonym_72f21a
11. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_72f21a s týmto si ma naplašila, mne laktačná odporučila 3x3 tablety denne.. čiže 18 tabliet denne..
@janka0p ach.. ja užívam 3x3 a zatiaľ som takú veľkú zmenu veru nepostrehla… odsajem po dojčení max tak možno 5ml.. a to sa nadojčí a ešte stiahne aj UM peknú dávku..
@anonym_26d289 tak asi to bude individuálne ..

@anonym_autor no skús si aj tak sama uznať,ci je podľa teba ok brat 18 kapsli denne...veď aj výrobca ma odporúčané dávkovanie 1-2 denne a ty si máš dať 9? keď tak nad tým sa zamyslis. Odporúčam ti pozrieť na instagrame profily lipirea a aj Vaša laktačná konzultantka. Oni majú super príspevky o kojení a aj o účinkoch nadmerného užívania týchto doplnkov.

autor
11. sep 2026
@anonym_72f21a

@anonym_autor no skús si aj tak sama uznať,ci je podľa teba ok brat 18 kapsli denne...veď aj výrobca ma odporúčané dávkovanie 1-2 denne a ty si máš dať 9? keď tak nad tým sa zamyslis. Odporúčam ti pozrieť na instagrame profily lipirea a aj Vaša laktačná konzultantka. Oni majú super príspevky o kojení a aj o účinkoch nadmerného užívania týchto doplnkov.

@anonym_72f21a ďakujem za tip, pozriem to.. a schválne som pozrela dávkovanie, a je tam 3 kapsule 3x denne, takže to vychádza aj podľa výrobcu .. keďže 9 zo senovky a 9 benedikt .. ale príde mi to zvláštne

anonym_72f21a
11. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_72f21a ďakujem za tip, pozriem to.. a schválne som pozrela dávkovanie, a je tam 3 kapsule 3x denne, takže to vychádza aj podľa výrobcu .. keďže 9 zo senovky a 9 benedikt .. ale príde mi to zvláštne

@anonym_autor určite pozri 😊 naozaj majú ohľadom kojenia perfektne spracované info. A to ma veru prekvapuje že výrobca uvádza takéto dávky, to potom záleží aj od obsahu mg v jednotlivých tobolkach