Je čas na odstavenie dvojročného dieťaťa?
Syn bude mať za mesiac dva roky . Stále je dojčený. No v noci sa nám zhoršil spánok ešte viac ako predtým. Veľmi často sa budí a ked sa aj uspí na prsníku ,za 10 minút je hore a pyta sa uspavat na ruky .od pol noci to ide veľmi zle .som hore každú pol hodinu a budíka ma malý nastavený v sebe už na 5tu.takže nič moc nenaspím. Myslíte že uz je čas na odstavenie ? Druhá vec je , že ked prsník nedostane počas dňa strašne vyvádza.
@timulicek ak veľmi chceš, tak skús skôr postupne. 🙂 najskôr zruš denne dojčenie - za každým povedz, že dostane keď pôjdete spať. Potom vieš zrušiť nočné, že chce aj cicka spať alebo, že dostane mlieko, keď vyjde slnko (bude vidno). A potom o par týždňov zrušíš nočné - takto sa nám to podarilo bez nejakých problémov.
@timulicek syn bol odstaveny ked mal 2r2m ked mi prestalo ist mliekom kvoli druhemu tehotenstvu. S odstupom casu si hovorim, ako to, ze sme to nezvladli skor. Ale on mal naozaj uz iba na par cucnuti ku spanku to prso, sam sa vzdy pdpojil, otocil a zaspal a v noci stacilo len objat a spal dalej bez, macimaln, ze si ho drzal niekde kde mi to nevadilo. Pred spankom sme zacali davat kravske mlieko so slamkou si vypil pred spanim a slo sa do postele...
Drzim palce
toto je totálna otročina 😳
@timulicek ak veľmi chceš, tak skús skôr postupne. 🙂 najskôr zruš denne dojčenie - za každým povedz, že dostane keď pôjdete spať. Potom vieš zrušiť nočné, že chce aj cicka spať alebo, že dostane mlieko, keď vyjde slnko (bude vidno). A potom o par týždňov zrušíš nočné - takto sa nám to podarilo bez nejakých problémov.
@anonym_20232d ked mal rok a pol tak som s tym začala ,že som postupne počas dňa dávala menej .išlo to super .lenže dostal kiahne a to nam to cele pokazilo .a teraz je proste závislí.
toto je totálna otročina 😳
@zuzanka.zuzu to veru je , priznávam.
@timulicek ja som syna tiež odstavila zhruba v tomto veku… bol schopný byt aj 10x hore a pýtať prsník.. to nerobil ani ako bábätko, tak som usúdila, že stačilo.
@timulicek ja som syna tiež odstavila zhruba v tomto veku… bol schopný byt aj 10x hore a pýtať prsník.. to nerobil ani ako bábätko, tak som usúdila, že stačilo.
@anonym_3c015f presne ! Ked sa narodil nakojil sa a spal 3-4hodiny .Teraz? Nie je schopný prespať ani 3hodiny v kuse !
Už včera bolo neskoro
Riešim to iste ale ja som začala a hneď som aj skončila. Mne to je proste ľúto. Strašne plakala bola smutná.. nevedela som ju ukľudniť večer
Dieťa od 1 roka života môže byť odstavené od mlieka, tak vieš .... Odstav a bude pokoj.
Mam presne 2rocnu. A uz cca 5mesiacov nedojcim.
Hmmm pruser je ten ze ziadne ine mlieko nechce... snazim sa aspon jogurt. Pudig. Krupica....
kazdopadne... vyvadzat bude iba par dni....
a este dodam moji takto vyvadzali v noci pri zuboch alebo chorobe....
@timulicek Ja som mojich kojila dva pol roka,bolo to krásne obdobie. Nič neľutujem. Ukončí to vtedy, keď to budeš cítiť sama,že je ten správny čas. Poplakali sme si všetci,ale je pravda,že potom spinkali lepsie. Ty poznáš seba,svoju dušu a svoje detičky najlepšie. 🍀😇
Ja sa len pridavam, ze mam podobne stare dieta a podobnu situaciu s kojenim a takisto som po vianociach vyhodnotila, ze je cas uz to ukoncit. Mne sa podarilo zatial zrusit uplne denne kojenia, pomohlo velmi chodit vela von, alebo vymysliet cez den co najviac aktivit, aby dieta bolo zaujate hrou a nad kojenim nerozmyslalo. Prve dni su najtazsie, u nas sa este stale zlosti, ked po obednom spanku nedostane, ale vzdy najdeme nejake riesenie (najnovsie si spolu davame kapucino - v jeho verzii napenene mlieko so slamkou, to sa mu velmi paci). Podarilo sa nam za posledne dva tyzdne uz aj vecer pred spanim zrusit. Tiez sa este nahneva, ale nenutim ho byt v posteli. Ide sa vzdy s placom postazovat tatovi do obyvacky, tam sa pohra a ked je unaveny pride si naspat lahnut uz kludny a v pohode zaspi aj bez kojenia. Co sa tyka noci, tam sa este obcas budi, niekedy sa podari ze hned aj zaspi, niekedy sa rozculuje a pyta. Dolezite je nepovolit, lebo potom su z toho deti zmatene. Ale samozrejme vysvetlovat, mojkat atd neobmedzene 🙂 Tam vidim tiez zlepsenie v nocnom spanku uz po tych dvoch tyzdnoch. Niektore deti to pochopia aj rychlejsie, ale u chlapcov uz takto takmer dvojrocnych je to asi dlhsi proces. Nam ostalo este ranne kojenje. Ale to je aj kvoli tomu, ze ked si rano cucne, potom si este pospi do cca 7mej, takze to som nechala aj kvoli sebe, ked sa chcem trochu vyspat. A zaroven povedzme si rovno - to kojenie aj nam mamam bude chybat, nie je lahke uplne uzavriet tu kapitolu. Zname este spominali, ze im fungoval sposob - natriet bradavky horcicou a povedat, ze uz nie je dobre mliecko, ale na to som sa zatial neodhodlala..

@timulicek už je čas. Pevne nervy,toto len tak ľahko nedáš