Je možné dojčiť adoptované dieťa?
Ajojte, niektoré LP z Mamily prezentujú, že je možné dojčiť aj adoptované dieťa. Zaujíma ma, či tu je nejaká reálna žena, ktorej sa to podarilo a že ako. Zvedavá som, či je to výmysel. Ďakujeeem vopred 🙂
@katulincek
Nie je to výmysel, nie som z mamily. Sestričky na deckom v porodnici sa rozprávali, že aj po 10 rokoch od pôrodu sa im pravidelne niektorým spušta mlieko, keď počujú novorodencov plakať.
Skús si predstavovať, že mlieko máš, nálad sa na bábätko a ak máš fotku, skús pri nej oddávať odsávačkou. Mentálne sa nálad a ber to ako hotovú vec, že kojiš. Ale preber to radšej s dobrou kaktacnou/ viacerými z pôrodnice, nie zrovna z mamily. Väčšinou sú mimo tie poradkyne a skôr ťa vyvedú z pohody ako tá tam dajú. Ja som u jednej bola, poradila mi posledný ťah čo mi pomohli. Ale inak čo som počula, tak teda hruza des aké tlaky robia na kojenie.
Keď bábätko už budeš mať tak sa bude pri "kojenie" používať cievka, cez ktorú mu potečie mlieko, um.
To sanie bábätká stimuluje tvorbu mlieka dosť.
Hlavne sa aké na to bytostne neupinaj, ber to ako experiment. Klapne, ok a keď nie nevadí , bude na um 🙂♥️. Držím palce
to je co za hlupu otazku? Ked ma nejaka mlieko moze dojcit hocijake dieta, ziaden zakon ani nic toto neupravuje...
@anonym_4a7a15
Nepochopila si. Otázka znie, ktorej žene sa podarilo spustiť laktaciu bez toho aby otehotnela a porodila vlastne dieťa.
@anonym_4a7a15
Nepochopila si. Otázka znie, ktorej žene sa podarilo spustiť laktaciu bez toho aby otehotnela a porodila vlastne dieťa.
@svetlonos nauc sa pytat exaktne... pretoze z tohoto "Ajojte, niektoré LP z Mamily prezentujú, že je možné dojčiť aj adoptované dieťa. Zaujíma ma, či tu je nejaká reálna žena, ktorej sa to podarilo a že ako. Zvedavá som, či je to výmysel." snad nemozes cakat, ze niekto pochopit toto " Otázka znie, ktorej žene sa podarilo spustiť laktaciu bez toho aby otehotnela a porodila vlastne dieťa". Su to dve diametralne odlisne veci a to druhe nevyplyva z toho prveho a ani naopak...Nikto nevidi do tvojej hlavy a nikto nevie, co si si v skutocnosti myslela ked si napisala nieco uplne ine...
mali sme psa kt zomrel pri porode .. druha suka sa ujala stenat .. nemala vlastne dlho a mlieko sa jej asi po 2 tyzdnoch spustilo ...ale uz predtym mala stenata takze aj to mozno zavazilo .. ked to ide u zvierat ide to aj u ludi -ale nieje to tak jednoduche a iste ... matka by nonstop musela prikladat dieta na prsnik ale to by ho viacmenej odmietalo kedze je prazdne.. takze za tu namahu a starosti by to nestalo ... a mamila je sekta tam by som sa ani nepozrela zo zvedavosti nieto ich brala vazne
mali sme psa kt zomrel pri porode .. druha suka sa ujala stenat .. nemala vlastne dlho a mlieko sa jej asi po 2 tyzdnoch spustilo ...ale uz predtym mala stenata takze aj to mozno zavazilo .. ked to ide u zvierat ide to aj u ludi -ale nieje to tak jednoduche a iste ... matka by nonstop musela prikladat dieta na prsnik ale to by ho viacmenej odmietalo kedze je prazdne.. takze za tu namahu a starosti by to nestalo ... a mamila je sekta tam by som sa ani nepozrela zo zvedavosti nieto ich brala vazne
@anonym_fc03f8 ďakujem, to je zaujímavé s tymi psíkmi 🙂
@katulincek
Nie je to výmysel, nie som z mamily. Sestričky na deckom v porodnici sa rozprávali, že aj po 10 rokoch od pôrodu sa im pravidelne niektorým spušta mlieko, keď počujú novorodencov plakať.
Skús si predstavovať, že mlieko máš, nálad sa na bábätko a ak máš fotku, skús pri nej oddávať odsávačkou. Mentálne sa nálad a ber to ako hotovú vec, že kojiš. Ale preber to radšej s dobrou kaktacnou/ viacerými z pôrodnice, nie zrovna z mamily. Väčšinou sú mimo tie poradkyne a skôr ťa vyvedú z pohody ako tá tam dajú. Ja som u jednej bola, poradila mi posledný ťah čo mi pomohli. Ale inak čo som počula, tak teda hruza des aké tlaky robia na kojenie.
Keď bábätko už budeš mať tak sa bude pri "kojenie" používať cievka, cez ktorú mu potečie mlieko, um.
To sanie bábätká stimuluje tvorbu mlieka dosť.
Hlavne sa aké na to bytostne neupinaj, ber to ako experiment. Klapne, ok a keď nie nevadí , bude na um 🙂♥️. Držím palce
@anonym_ab0f04 ďakujem krásne za zdieľanie 🙂
@svetlonos nauc sa pytat exaktne... pretoze z tohoto "Ajojte, niektoré LP z Mamily prezentujú, že je možné dojčiť aj adoptované dieťa. Zaujíma ma, či tu je nejaká reálna žena, ktorej sa to podarilo a že ako. Zvedavá som, či je to výmysel." snad nemozes cakat, ze niekto pochopit toto " Otázka znie, ktorej žene sa podarilo spustiť laktaciu bez toho aby otehotnela a porodila vlastne dieťa". Su to dve diametralne odlisne veci a to druhe nevyplyva z toho prveho a ani naopak...Nikto nevidi do tvojej hlavy a nikto nevie, co si si v skutocnosti myslela ked si napisala nieco uplne ine...
@anonym_4a7a15 ved priznaj ze si si prečítala iba nadpis alebo ze si to proste nepochopila. To nie je hanba nemusíš kopať do autorky, ta to napísala jasne.
@anonym_4a7a15 ved priznaj ze si si prečítala iba nadpis alebo ze si to proste nepochopila. To nie je hanba nemusíš kopať do autorky, ta to napísala jasne.
@anonym_139e27 dalsia co nevie citat s porozumenim a domysla si to co nikde napisane nie je?
@anonym_4a7a15
Ehm..ja nie som autorka a jej otázku som pochopila správne. Len som ti to skrátila a ujasnila 🙂.
Mamilačky sú špeci kategória, česť výnimkám. Ja som chodila do pôrodnice k laktacnym napríklad. Tie boli super.
@anonym_139e27 dalsia co nevie citat s porozumenim a domysla si to co nikde napisane nie je?
@anonym_4a7a15 jasne, všetci sme tu nechapave len ty si lietadlo 😘
@anonym_4a7a15
Ehm..ja nie som autorka a jej otázku som pochopila správne. Len som ti to skrátila a ujasnila 🙂.
Mamilačky sú špeci kategória, česť výnimkám. Ja som chodila do pôrodnice k laktacnym napríklad. Tie boli super.
@svetlonos Mamila je schopna presvedcit ludi, ze aj chlap dokaze dojcit😃
@anonym_4a7a15
@svetlonos bez tehotenstva laktaciu nespusti, podmienkou na spustenie laktacie je tehotenstvo. Staci jedno, aj to nie cele a laktacia sa da spustit aj dlho po nom. Je to sice vzacne, ale nie nemozne.
@katulincek Mamila prezentuje aj to, ze dojcit moze aj muz. Maju to na stranke.
@anonym_6dc00f Uz som videla vsetko😄😃
A k teme - v minulosti, pocas vojen a tak, zeny dojcili osvojene deti aj ked nemali predtym mlieko... V dnesnej dobe modernej medicíny je plno veci na to, su zeny co to tak riesia. Podla mna je to skvele a obdivuhodne. Ale zo zaciatku asi aj narocne kym sa to spustí.
Ano da sa to. Často to napríklad využívajú aj lesbické páry, kde jedna porodí a druha koji. (Aj ked pred tym nikdy nebola tehotna). Ide o hormonalny proces vopred, predkladám ze sa používajú lieky alebo injekcie formou hormonou.
@anonym_6dc00f Nieeee, kde? 😀
Je to mozne a funguje to na baze prikladania k prsniku.najprv sa priklada babetko dokrmovane cievkou a tym sanim su mliecne zlazy stimulovane hormony sa tvoria do mozgu ide podnet a postupne sa u zeny spusta laktacia.behom par tyzdnov moze byt dieta plne dojcene nahradnou matkou..bolo to bezne v minulosti zeny dojcili aj cudzie deti. ale v dnesnej dobe vacsina deti je adoptovanych az neskor su problemy s prisatim kedze babetka su naucene na flasku a tak rodicia zvolia flasku a umele mlieko.. ale biologicky je to uplne normalne.
Baby, ja nie som fakt zastankyna mamily ale to o dojčení bez otehotnenia som počula a čítala z iných zdrojov.
A pre tie čo sa smejú, že aj muž môže kojiť - no môže. Je nejaký kmeň, kde koja aj muži a nie je to tam ojedinele 😁. Sranda, že? Čo ja by som za to dala keby ropar noci, tak mesiac aspom v noci kojila môj muž 😂😁, to by bolo sveta žiť.
Muži majú prsné žľazy podobne ako ženy, len sú zvyčajne málo vyvinuté. Produkciu mlieka riadi najmä hormón prolaktín. Ak sa u muža výrazne zvýši hladina prolaktínu (napríklad v dôsledku hormonálnej liečby, niektorých ochorení alebo zriedkavo vedľajších účinkov liekov), môže sa objaviť tvorba mlieka, jav nazývaný galaktorea.
V medicíne boli zdokumentované prípady, keď muži skutočne produkovali mlieko a dokonca ním dokázali dieťa kŕmiť. Bolo to však spravidla po hormonálnej stimulácii alebo pri špecifických zdravotných stavoch.
Bez hormonálnej stimulácie muž zvyčajne nedokáže vytvoriť dostatok mlieka na plnohodnotné dojčenie dieťaťa.
So psami by som to ale neporovnavala. Sučky maju pomerne často po ruji falošnu graviditu a mlieko sa im spusti aj ked neboli so psom a nemaju k dispozicii ani steniatka
@katulincek Podla mna to mozne je. Ak existuju falosne tehotenstva lebo zeny sa na to tak namotaju, tak sa isto da aj dojcit. Chce to len vela sebapresviedcania a stimulacia.

to je co za hlupu otazku? Ked ma nejaka mlieko moze dojcit hocijake dieta, ziaden zakon ani nic toto neupravuje...