icon

Je šanca na dojčenie pri druhom bábätku?

16. feb 2026

Dobrý deň, myslite, že je šanca, že pri druhom bábätku budem mať mlieko ? Pri prvom už v pôrodnici som musela dokrmovať UM a postupne som stratila mlieko úplne..

anonym_0de7c6
16. feb 2026

Samozrejme, ze ano

barka1
16. feb 2026

Jasne. Mlieko sa tvori aj častým prikladanim, kontaktom kožu na kožu. Třeba začat už v porodnici. Mne stačil len pohlad na mojho syna v inkubátore a už som mala mokré kruhy na koseli. A to som bola po sekcii. Ale ja som bola extrém.

marhulka13
16. feb 2026

@anonym_autor jasne, starší syn bol od pôrodnice iba na UM, mladšia dcéra zase naopak, iba na materskom 2 roky, ani nevie, ako chutí umele

anonym_ea248c
16. feb 2026

Samozrejme. Mne by si musela hľadať prsia, ale mlieko som mala, dojčila som 3roky. Začiatky boli ťažké, no po 2-3 týždňoch pohoda. Ani neviem, ako pripraviť umelé mlieko, nikdy som to nerobila ani pri jednom dieťati.

lubisvecko
16. feb 2026

Pravdaze ano, to sa moze pri druhom babatku uplne zmenit 🙂

anonym_69085f
16. feb 2026

Budeš mať a je len na tom kojeni a na tebe či sa ti bude ďalej a ďalej mlieko tvoriť.Ak nebudeš kojiť časom mlieko vymizne.To neurazam ani nič podobné že máš kojiť to je na tebe .Ja som aj kojila aj dávala umelé

anavixy
16. feb 2026

Absolvuj dobru pripravu na dojcenie (najdi si niekoho z institutu pre podporu dojcenia alebo ceskej laktacnej ligy). Potrebujes to a pomoze ti to. Zaklad je mat dobre informacie, vediet co a ako a nenechat sa vykolajit.