Kojene deti od roka
Ahojte...prosim vas baby co kojite uz vacsie deti...ako to vnimaju ostatni-okolie?Mala ma 16mesiacov...chce sa kojit dost casto...len ked si ku nej sadnem alebo sa ideme hrat,nudi sa,na zaspatie,v noci.
Ako je to u vas?Moja totiz ani moc papat ine jedlo nechce,dopije sa mlieka a ma dost.Ponuknem jedlo,niekedy ju napne.Ked skusam davat papanie a mlieko proste nedam,tak to je este vacsi boj.Ma 14kg a dost tucnucka.Na to ze v podstate zje mozno kusok chlebika
Co robia vase deti
@sunnyhoney03 prečítala som si ešte raz úvodný príspevok a nevidím tam stazovanie sa, skôr žiadosť o názor matiek ktoré koja dieťa co ma viac než rok. Neviem teda ci ty si cieľová skupina autorky, či jej vieš povedať niečo k téme. Ale áno, názor môže vyjadriť každý, aj keď to nie je k téme. Druhá vec je ta ze každá matka sa občas postazuje tak neviem prečo práve matky co koja dlhšie nemajú právo sa "beztrestne" sem tam posťažovať... A posledná a vec - mam dve deti, kojím ich rovnakym štýlom a jedia úplne odlišne. Syn úplne malo odjakživa až doteraz a to je odstavený dávno. Dcéru kojím stále a jedáva veľmi pekne, máločo odmietne a a aj množstva primerane. Takže naozaj ma nikto nepresvedčí že kojenie brzdí stravovanie. Keď dieťa chce jest tak bude aj napriek kojeniu a keď nechce tak nebude aj keby nebolo kojene nikdy. A už som napísala oveľa viac ako som na začiatku plánovala takže končím. Pekný večer 🙂
Mozem este vediet,vsetky ste deti uspavali prsnikom?Ja inak totiz neviem...je strasne tazka uz na kolisanie...a muza pri zaspavani nechce...vasich muzov deti ako beru pri uspavani?
@miirkka1 áno len na prse. Až do odstavenia v 3 rokoch. Od cca 18 mesiacov akceptoval pri uspavani aj muža (s flaskou mlieka) ale len keď som nebola doma. A v noci som musela byt len ja. Takže muž ho uspavam len cez deň a večer keď som bola preč. V noci nie. Dcéra teraz tak isto. Len prso, len ja zatiaľ.
@miirkka1
Dcerka bude mat v júni 2 a stale sa kojime, osobne to vidim, ze ju budem kojit do 17tky😂. Okolie ma moze bozat v r.t. 😱Niekedy mi to kojenie aj trochu lezie na nervy, ale neurobila by som to,ze by som ju odstavila nasilu, myslim si, ze vsetky taketo nasilu pokusy ten prosces samoodstavenia iba odďaľujú. Okolie ma nezaujima, ale obcas mam taku krizu, ze uz by to aj stacilo,ale pokracujeme. Normalneho jedla moc nepoje, cize ja som aj taka spokojna, ze aspon to mlieko vypije. Drz sa a rob ako citis...😉
@miirkka1 ano, uspavam vyhradne na prsniku. Vynimocne zaspi v kociku. Ale to az teraz asi posledny mesiac. Pripadne v autosedacke. Predtym bola nosena (teraz som tehotna) a zaspavala na prsniku v nosici, ked sme sli na prechadzku. Este nikdy nezaspala sama. S muzom zaspala raz, ked som bola pred pol rokom u doktora. Citali si a zaspinkala v pohode alebo na prechadzke mu zaspi v nosici. Inak muz neuspava. Na prsniku je to proste najrychlejsie a najjednoduchsie, tak sa nema zmysel trapit uspavanim s muzom.
Moj bude mať v júli 3 roky a zaspava na prse. Sám ani nevie. Ak je unaveny a nezaspi na prse, pokolisem vo vajci.
Moj zaspava vecer na prsniku pravdaze najradsej, ale ked nie som doma (idem vecer na vinko s kamosmi, mam nejaku akciu, alebo nieco ine)tak v pohode zaspi s muzom, dokonca rychlejsie, precitaju si nieco, maly lahne a spi.A v jasliach zaspava na obed tiez v pohode sam, asi davova psychoza, chodi tam uz vyse roka a ani na zaciatku s tym nebol problem
hah tak to si neviem predstavit.my mame male vajco,a dcerka ma 100cm. nabuduce zo srandy vyskusam ju tam natrepat a budem na vas myslet
@ivanapetrasova ahoj, v troch rokoch sa ti syn odstavil sam alebo si ty nejak zasiahla?
@erienka no otehotnela som 🙂 bola som v piatom mesiaci keď sám prestal pýtať a večer zaspal bez mlieka. Teraz kojím dcéru, má skoro dva roky a popravde netuším ako prebehne odstavenie keďže tretie dieťa neplánujem :D

@maciatkolulu Nehovorim predsa o silnej podvyzive, hovorim o nedostatku vitaminov a mineralov, ktore uz v tomto veku len cisto dojcenemu dietatu mozu chybat.
Mamicka nech sa v prvom rade poradi s ich pediatrom - mozno dietatku urobit krvny obraz.
Ze je stale dojcene je dobra vec, ale nie na ukor pestrej rozmanitej stravy, ktoru uz ma jest.